ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 11.11.2021!!!

 
 
Δειτε τι συμβαινει στον κοσμο....
 
1)Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας του Ελ Σαλβαδόρ παρουσίασε ενώπιον του ειρηνοδικείου του Σακακόγιο την απαίτηση για την άμεση σύλληψη κατά του πρώην δημάρχου Πέδρο Μοντόγια, τριών πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και άλλα 32 άτομα που κατηγορούνται για απάτη, κερδοσκοπία και άλλα έγκληματα.
 
2)Το ειδικό δικαστήριο της στρατιωτικής κυβέρνησης της Μιανμάρ διεξάγει σήμερα 11.11 τη δική για την υπόθεση εναντίον της κρατούμενης πρώην αρχηγού κράτους Saw Aung San SUU Kyi, του Αυστραλού οικονομικού συμβούλου της Sean Turnell και τριών υπουργών. Όλοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και αναμένεται η απόφαση.
 
3)Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο προειδοποιεί την ΕΕ ενάντια σε τυχόν νέες κυρώσεις και δήλωσε ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
 
4)Η γενική εισαγγελία του Εκουαδόρ άνοιξε φάκελο και διερευνά τον πρόεδρο Γκιγιέρμο Λάσσο για την εμπλοκή του στα "Pandora Papers όπου φέρεται να έλεγχε 14 εταιρείες φάντασμα με έδρα το Παναμά.
 
5)Ο πρόεδρος του Περού Πέντρο Καστίγιο έβαλε σε πούλημα το προεδρικό Boeing για να χρηματοδοτήσει την υγεία και την παιδεία. Επίσης ανέφερε ότι με προεδρικό διάταγμα θα απαγόρευσει τους δημόσιους αξιωματούχους να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην πρώτη θέση και πρόσθεσε ότι σε μία λαϊκή κυβέρνηση οι αξιωματούχοι θα πρέπει να ταξιδέψουν όπως ο απλός λαός.
 
6)Ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι νοσηλεύεται σε κλινική της Κίνας με πνευμονικά προβλήματα και η σύζυγός του Σουσάνα Χιγκούτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με αναπνευστικό πρόβλημα.
 
7)Η πολιτοφυλακή Χούθι της Υεμένης έθεσε υπό κράτηση το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ και κατέσχεσε περιουσία από την πρεσβεία.
 
8)Ο αραβικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι έχει εξαλείψει 125 τρομοκρατικά στοιχεία και κατέστρεψε 14 στρατιωτικά οχήματα των Χούθι.
 
9)Ο ηγέτης του Black Lives Matter, Hawk Newsομε έχει υποσχεθεί ταραχές, φωτιά και αιματοχυσία αν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επαναφέρει την αστυνομική μονάδα με πολιτικά.
 
10)Η Γερμανία μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις σε πολωνικό έδαφος.
 
11)Η Λιθουανία ενισχύει τα σύνορά της με την Λευκορωσία και κήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
12)Στην Αϊτή μία συμμορία απήγαγε ένα λεωφορείο γεμάτο με επιβάτες και ζητάνε 500.000 δολάρια για να τους απελευθερώσουν.
 
13)Μια επιτροπή εφετών τριών δικαστών μπλόκαρε προσωρινά την πρόσβαση της Βουλής στα αρχεία του Τράμπ.
 
14)Το προσωπικό της Αιθιοπίας που εργάζεται για τον ΟΗΕ ή για την Αφρικανική Ένωση θα τιμωρηθεί για οποιαδήποτε παραβίαση νόμου δήλωσε η κυβέρνηση. Η δήλωση ήρθε λίγες ώρες μετά την κράτηση 88 υπαλλήλων του ΟΗΕ σε διάστημα 24ωρών.
 
15)ΗΟ υπουργός εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ απείλησε με νομική αγωγή κατά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Η Αβάνα κατηγορεί το Facebook ότι βοηθάει ομάδες αντιφρονούντων στο νησί μέσω αλλαγής αλγορίθμων και γεωγραφικών θέσεων αναρτήσεων, εν όψη των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τις 15.11.2021.
 
16)Η γερμανική βιομηχανία Volkswagen ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα στο ελληνικό νησί Αστυπάλαια, ο στόχος είναι σε πέντε χρόνια να κυκλοφορούν στο νησί μόνο ηλεκτρικά οχήματα συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις