Ο ΝτεΣάντις απορρίπτει την ομοσπονδιακή εντολή μάσκας στα παιδιά: «Δεν το κάνουμε αυτό στη Φλόριντα»

 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι η Φλόριντα δεν θα εφαρμόσει υποχρεωτικότητα

μάσκας σε παιδιά δημόσιων σχολείων εν μέσω της πανδημίας COVID-19, ύστερα από εντολή ομοσπονδιακών αξιωματούχων υγείας που αναφέρει ότι τα ανεμβολίαστα παιδιά και το σχολικό προσωπικό πρέπει να φορούν μάσκες ενώ βρίσκονται στην τάξη.

«Έχουν γίνει συζητήσεις για ανθρώπους που υποστηρίζουν αυτό σε ομοσπονδιακό επίπεδο, επιβάλλοντας υποχρεωτικά τις μάσκες στα παιδιά», δήλωσε ο ΝτεΣάντις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης υπογραφής νομοσχεδίου στο Φορτ Πιρς την Πέμπτη. «Δεν θα το κάνουμε αυτό στη Φλόριντα, εντάξει; Θέλουμε τα παιδιά μας να αναπνέουν».

«Οι γονείς προφανώς μπορούν να εφοδιάσουν όπως θέλουν τα παιδιά τους για να πάνε στο σχολείο, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν καταναγκαστικές εντολές στα σχολεία μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι μάσκες είναι «τρομερά» άβολες για τα παιδιά.

Προηγουμένως, μια μελέτη του Journal of American Medical Association (JAMA) που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο διαπίστωσε ότι τα παιδιά διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο ανάπτυξης COVID-19 και επίσης δεν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού. Μια μελέτη τον Μάρτιο από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσε ότι υπήρχαν περισσότερες ασθένειες που σχετίζονται με τον ιό στις σχολικές περιοχές της Φλόριντα που δεν εφάρμοζαν τη χρήση μάσκας, αν και η μελέτη πρόσθεσε ότι εκείνη την εποχή τα κρούσματα COVID-19 που σχετίζονται με το σχολείο ήταν μικρά σε όλη την πολιτεία.

Ο ΝτεΣάντις δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Πρόεδρος της Βουλής της Φλόριντα Κρις Σπρόουλς, Ρεπουμπλικάνος, θα οργανώσουν ειδική νομοθετική συνεδρίαση εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δώσει εντολή για μάσκες στα σχολεία αντί να εκδίδει απλώς οδηγίες. Αντί να φοράνε μάσκες και να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ο ΝτεΣάντις προέτρεψε τους κατοίκους της Φλόριντα να εμβολιαστούν κατά του COVID-19. Είπε ότι στις περιοχές της Φλόριντα θα συνεχίσουν να φορούν μάσκες  προαιρετικά.

«Από αυτή τη στιγμή, όλες οι σχολικές περιοχές οδηγούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά θα γίνει, όπως φαίνεται, μια εκστρατεία από την Ουάσιγκτον για να προσπαθήσει να το αλλάξει αυτό. Μίλησα με τον Κρις Σπρόουλς για το ενδεχόμενο να φέρουμε (τους νομοθέτες) πίσω για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι από νομοθετικής άποψης και ήταν απολύτως σύμφωνος», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Παρόλα αυτά, μπορεί να μην υπάρξει ποτέ ομοσπονδιακή εντολή για να φορούν τα παιδιά μάσκες στο σχολείο. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) πιθανότατα θα συστήσει και δεν θα αναγκάσει τα παιδιά κάτω των 12 ετών – το κατώτερο όριο ηλικίας για τα εμβόλια COVID-19 – να φορούν μάσκες.

Αυτό το μήνα, το CDC εξέδωσε την ενημερωμένη πολιτική του και δήλωσε ότι η χρήση μασκών στα παιδιά θα αποτρέψει μελλοντικές εξάρσεις του ιού και απαγορεύση κυκλοφορίας.

Οι γερουσιαστές πραγματοποίησαν πρόσφατα ακρόαση στο Νιου Τζέρσεϊ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εντολή για μάσκες στα παιδιά δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Κι ο Ντεσάντις υπέρ των "εμβολίων" κατα του κοβιντ;
    Υπέκυψε και αυτός η μήπως πρόκειται περί ασχέτου;
    Κρίμα, Και τον είχα σε λίγο εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν επεβαλλε ποτε υποχρεωτικοτητα στον εμβολιασμο και στις μασκες σε κανεναν.Μαλιστα ηταν η πρωτη πολιτεια που επεβαλε προστιμα σε οποιον επιχειρηματια ζητουσε covid free pass και μασκες

      Διαγραφή
    2. "Αντί να φοράνε μάσκες και να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ο ΝτεΣάντις προέτρεψε τους κατοίκους της Φλόριντα να εμβολιαστούν κατά του COVID-19".
      Είναι αυτό ακριβώς που με αναστάτωσε, γνωρίζοντας επίσης την όλη του προσφορά στην αντίσταση που πρόταξε στους καμπαλιστές.
      Το να προτρέπει τους ανθρώπους να εμβολιαστουν, αντί να φοράνε μάσκες και να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, το βρίσκω αρκετά ενοχλητικό.
      Κάθε "εμβολιασμένος" είναι και ένα θύμα των δολοφόνων σύμφωνα με τις έντιμες φωνές, όπως και πρακτικά διαπιστώνεται καθημερινά.
      Περιορίζομαι μόνο σ' αυτά και χωρίς καν να διαφωνώ με την απάντησή σου στο κάπως βιαστκό σχολιό μου που ήταν της στιγμής.
      Τον ΝτεΣάντις καθώς και την Κristi Noem της S.Dakota, όπως και αρκετους άλλους τους θεωρώ αξιόλογους ανθρώπους και μαχητές τεράτων.
      Ελπίζω το σχολιό μου να μην θεωρηθεί ως μία τυχαία "εύκολη" κριτκή από κάποιον ανεύθυνο που ενώ βρίσκεται έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.
      Αν και ζούμε την εποχή που κανείς πια δεν βρίσκεται εκτός χορού.
      Μας χορεύουν κάποια κτήνη στο ταψί για δεκαετίες τώρα, αν όχι αιώνες η και χιλιετίες ακόμη.
      Να είστε καλά και κάθε μέρα Δυνατότεροι και πιό αισιόδοξοι.
      Και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις