ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Συμβαινουν πολλα καθημερινα που ελαχιστος κοσμος τα μαθαινει μιας και οι καλοταισμενοι εχουν εντολη για περιορισμενη και ταυτοχρονα στοχευμενη πληροφορηση...
1) Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του προέδρου της Μαδαγασκάρης έγινε σήμερα και συνελήφθησαν 6 άτομα μεταξύ αυτών και δύο Γάλλοι.
2)Ο κινεζικός στρατός τίναξε το φράγμα Yihetan για διευκόλυνση των υδάτων, από την άλλη ο Miles Guo αναφέρει ότι πλημμύρισε μια υπόγεια στρατιωτική βάση πολύ σημαντική.
3)Ο πρόεδρος του Μεξικού είπε δημόσια ότι οι πληροφορίες του WikiLeaks είναι σημαντικές και ότι ο Assange πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.
4)Η αραβική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco δέχθηκε κυβερνοεπίθεση και τους πήραν 1 terabyte δεδομένων.
5)Ο Mike Lindell προσφέρει 5 εκατομμύρια σε οποιοδήποτε εμπειρογνώμονα μπορεί να αποδείξει ότι τα δεδομένα της εκλογής λαμογιάς δεν είναι έγκυρα.
6) Τεράστια έκρηξη στην κεντρική αγορά Zawiya της Γάζας, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.
7) Μαζικά blackout στις Ηνωμένες Πολιτείες και γίνονται δεκάδες χιλιάδες κλήσεις στο 911.
8)Η Ρωσία δοκίμασε με επιτυχία το κλείσιμο του Runet το ρωσικό ίντερνετ και βρίσκεται έτοιμη για οποιαδήποτε ενδεχόμενο.
9)Στη λίστα της Πήγασος υπάρχουν τα ονόματα 10 πρωθυπουργών, 3 προέδρων και ενός βασιλιάς, ονόματα πολιτικών, ισχυρών και πολλοί τρέμουν.
10) Σφοδρές καταιγίδες χτυπάνε την Τουρκία, Ουκρανία, Ρουμανία, τη Βουλγαρία, Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Πολωνία.
11)Η Γουινέα απέσυρε τους αθλητές της από τους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο.
12) Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στην Αιθιοπία για να καταδικάσουν τους επαναστάτες της Tigray.
13)Η επίθεση του καθεστώτος σκότωσε 7 αμάχους στην βορειοδυτική Συρία.
14)Οι Ταλιμπάν ανέβασαν εικόνες από τις δοκιμές πυραύλων.
15) Έκρηξη στην περιοχή Hebei στην Κίνα.
16) Μεγάλη πυρκαγιά σε σουπερμάρκετ στην περιοχή Sun Valley στο Λος Άντζελες.
17)Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικης καταγγέλλει τον Μπάιντεν πριν από την επίσκεψη στο καθολικό πανεπιστήμιο του Οχάιο.
Νά σας δώσω καί εγώ μία είδηση αποκλειστικά: Τόν πόλεμο μάς κήρυξαν οί Σκοπιανοί μέσω του νερού τού Αξιού ποταμού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚινδυνεύουν άμεσα οί καλλιέργειες κατά μήκους του Αξιού και ειδικά οί ορυζοκαλλιέργειες τού κάμπου της Θεσσαλονίκης.
Έχουν στεγνώσει τον Αξιό με παράνομα φράγματα.
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το έργο-μαμούθ που υλοποιεί η σκοπιανή κυβέρνηση από το 2008 με την κατασκευή δώδεκα φραγμάτων κατά μήκος της κοίτης του Αξιού.
Με τα φράγματα που ήδη λειτουργούν μέσα στα Σκόπια, ο ποταμός το καλοκαίρι στερεύει.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι τα φράγματα δεν ακολουθούν τα περιβαλλοντικά πρότυπα και ενδέχεται να προκαλέσουν νέα προβλήματα στον ήδη υποβαθμισμένο ορίζοντα του ποταμού.
Στην κατασκευή 12 φραγμάτων στον Αξιό από το 2008 για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησαν τα Σκόπια, αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι δεν εφαρμόζουν τα περιβαλλοντικά πρότυπα της Ε.Ε. και υπάρχει ενδεχόμενο να προκαλέσουν νέα προβλήματα στον ήδη υποβαθμισμένο ορίζοντα του ποταμού.
Τα φράγματα εντάχθηκαν στο έργο "Κοιλάδα του Βαρδάρη", συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ, για το οποίο είχε ήδη προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός από τις αρχές των Σκοπίων. Το θέμα είχε θέσει τότε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Αντώνης Τρακατέλλης εφιστώντας την προσοχή στις ενδεχόμενες επιπτώσεις του έργου σε ό,τι αφορά τη ρύπανση του ποταμού και του Θερμαϊκού κόλπου, στον οποίο εκβάλλει ο Αξιός, όσο και στη ροή και στον όγκο του νερού που φθάνει στο ελληνικό τμήμα του Αξιού.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απαντήσει στον ευρωβουλευτή ότι : τα Σκόπια δεν τηρούν τα περιβαλλοντικά πρότυπα για την κατασκευή του έργου, αν και είναι υποχρεωμένα, σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.
Στη συνέχεια όμως της απάντησής της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημάνει απλώς ότι "θα παρακολουθεί την εξέλιξη τού έργου, όπως και τις άλλες νέες επενδύσεις, που ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον".
Δηλώνει μάλιστα ότι είναι ενήμερη για το έργο από τις αρχές των Σκοπίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1987 είχε υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στην τότε Γιουγκοσλαβία, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα έπρεπε να εισέρχονται κατ' ελάχιστον 32 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο.
Τη συμφωνία αυτή δεν τη δέχονται πλέον τα Σκόπια, καθώς κρίνουν ότι υπογράφηκε από άλλη κυβέρνηση ενός άλλου κράτους, το οποίο σήμερα δεν υφίσταται.
Το πρώτο δείγμα της αλλαγής στάσης των Σκοπίων έγινε αντιληπτό το περασμένο καλοκαίρι, όταν η ποσότητα νερού που έφθανε στο ελληνικό τμήμα του Αξιού κυμαίνονταν στα 10 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο.