Bill Clinton...Επανεναρξη Στρατιωτικου Δικαστηριου Ημερα 1

 

Το στρατιωτικό δικαστήριο του Γουίλιαμ Τζέφερσον Κλίντον στον κόλπο

του Γκουαντάναμο ξεκίνησε την Παρασκευή, μετά από μια τριήμερη καθυστέρηση που προκλήθηκε από μια γυναίκα Αξιωματικο που επιλεχθηκε να δικασει,της οποίας η ερωτική επίδειξη αγάπης προς τον πρώην πρόεδρο συγκλόνισε το Γραφείο Στρατιωτικών Επιτροπών.

Η ευχαρίστηση και η υπεροψία που επέδειξε ο Κλίντον τη Δευτέρα είχε εξατμιστεί όταν ένστολοι φυλακες τον συνόδευσαν στο νότιο δικαστήριο του GITMO την Παρασκευή το πρωί. Ένας πολύ πιο τρελός και απογοητευμένος Μπιλ Κλίντον, με κατεβασμενο κεφάλι, καθόταν στο εδωλιο δίπλα στον δικηγόρο που είχε επιλέξει να τον εκπροσωπήσει, τον σεβαστό David E. Kendall. 

Ο Kendall είναι αμερικανός δικηγόρος, απόφοιτος του Wabash College, του Yale Law School και του Worcester College της Οξφόρδης, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ανώτατο Δικαστή Byron White, εργάστηκε ως αναπληρωτής σύμβουλος στο Ταμείο Νομικής Άμυνας NAACP και υπήρξε συνεργάτης στη Williams Connolly LLP της Ουάσινγκτον, DC από το 1981, όπου έχει παράσχει νομική συμβουλή σε ιδιώτες και εταιρείες για επιχειρηματικά και πολιτικά θέματα υψηλού επιπέδου. Εκπροσώπησε τον Κλίντον κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατηγορίας 1998-1999 που προέκυψε από τις σχέσεις του Κλίντον με την ασκούμενη του Λευκού Οίκου Monica Lewinski.

Στην αρχή της διαδικασίας της Παρασκευής, ο Kendall ζήτησε με τόλμη από τον Διευθυντή John G. Hannink να «απορρίψει χωρίς προκατάληψη» όλες τις κατηγορίες που επιβλήθηκαν εναντίον του Μπιλ Κλίντον. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν δολοφονία, σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων, προδοσία, κλοπή κρατικής περιουσίας,

«Ο Πρόεδρος Κλίντον δεν πρέπει να απαντήσει για τα εγκλήματα της Χίλαρι Ρόδαμ Κλίντον, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί και εκτελεστει. Για πολλά χρόνια, ο Γουίλιαμ Τζέφερσον Κλίντον αγνοούσε σε μεγάλο βαθμό τις παραβιάσεις της συζύγου του, και μόλις το συνειδητοποίησε, είχε στην καλύτερη περίπτωση μόνο περιφερειακή ανάμειξη. Μην κάνεις λάθος, ανακάλεσε όλα τα πλάνα. Ο πελάτης μου ήταν μαζί για τη βόλτα », είπε ο Κένταλ.

«Ήταν όλα η Χίλαρι», είπε ο Μπιλ Κλίντον.

Όμως ο Αντιπρόεδρος του Χανίνκ δεν εντυπωσιάστηκε από την άρνηση του Κλίντον να αναλάβει την ευθύνη για τα αδικήματά του. Η παρατήρηση του συγγραφέα Peter Schweizer στο βιβλίο Clinton Cash, ο Αντιπρόεδρος Hannink σημείωσε ότι «το ζευγάρι που κλέβει μαζί, μένει μαζί» και εξήγησε αυτή τη θεωρία λέγοντας στο δικαστήριο ότι «προφανώς, το ζευγάρι που σκοτώνει μαζί, μένει επίσης μαζί "

«Και δεν υπάρχει καταστατικό περιορισμών σχετικά με τη δολοφονία, ούτε καν για εσάς, τον κρατούμενο Κλίντον», είπε ο Αντιπρόεδρος Χανίνκ.

«Ο πελάτης μου δεν σκότωσε ποτέ κανέναν», είπε ο Κένταλ.

Η δήλωσή του ώθησε τον Αντιπρόεδρο Hannink να παίξει μια τηλεφωνική κλήση για το δικαστήριο. Ήταν μια συνομιλία του 1993 μεταξύ του Μπιλ Κλίντον, της τότε Γενικής Εισαγγελέας Janet Reno, του τότε επικεφαλής του ATF David Chipman, και του πρώην διευθυντή του FBI William Sessions. Η κλήση, η οποία καταγράφηκε την 50η ημέρα της αντιπαράθεσης του Waco μεταξύ του ηγέτη του κλάδου Davidian David Koresh και των γραφείων αλφαβήτου των ΗΠΑ, υποστήριξε το αυξανόμενο μίσος του Κλίντον όχι μόνο του Koresh αλλά και των γυναικών και των παιδιών που προστατεύονται εντός του συγκροτήματος. Ο Ρίνο, ο Τσίπμαν και οι Σύνοδοι προέτρεψαν τον Κλίντον να επιλύσει γρήγορα το παρατεταμένο αδιέξοδο, υποστηρίζοντας ότι η αναποφασιστικότητα του θα ενδυναμώσει τους μελλοντικούς «εγχώριους τρομοκράτες» και τους θρησκευτικούς ζηλωτές να ακολουθήσουν τα βήματα του Κορέζ. Ο Ρίνο παρακάλεσε τον Κλίντον να τους «κάψει» και τόσο ο Chipman όσο και ο Sessions, αφού εξέφρασαν ήπιες ανησυχίες, συμφώνησαν ότι η κατάσταση είχε γίνει επικινδυνη. Ο Κλίντον τους έδωσε «λευκη καρτα»(το ελευθερο) και τους ενθάρρυνε να εξαλείψουν τα «δυσάρεστα» αρκεί να κατηγορηθεί ο Koresh και η κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην θεωρήθει υπευθυνη για τυχόν θανάτους.

«Δεν με νοιάζει τι τους συμβαίνει, δεν με ψήφισαν ούτως ή άλλως», είπε ο Κλίντον στο τηλεφώνημα. «Αν πεθάνουν, θα πεθαίνουν. Απλά βεβαιωθείτε ότι κανενα δάχτυλό δεν μπορεί να μας δείξει, ή το πιο σημαντικό, εμενα. Ας το κάνουμε τώρα. "

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, την ημέρα 51 το FBI και η ATF ξεκίνησαν πολιορκία στο Branch Davidian Compound. Μια φωτιά κατέστρεψε την εγκατάσταση, και 76 Davidians, συμπεριλαμβανομένου του Koresh, 25 παιδιών και δύο εγκύων, βρεθηκαν νεκροι μεσα σε στάχτη. Η Janet Reno αργότερα ισχυρίστηκε ότι ο Koresh έκαψε τους δικούς του ανθρώπους, παρόλο που βιντεοσκοπήθηκαν κυβερνητικά οχήματα και προσωπικό εξοπλισμένο με πυροβόλα και άλλες εμπρηστικές συσκευές που εμφανίστηκαν σε εικόνες και βίντεο.

Σε μια ηχογραφημένη τηλεφωνική κλήση που καταγράφηκε τρεις ημέρες μετά την πολιορκία, η Κλίντον συγχαίρει τον Ρίνο, λέγοντας ότι το Branch Davidians «πήρε αυτό που τους άξιζε».

Στην νότια αίθουσα του GITMO, ο Αντιπρόεδρος Hannink επανέλαβε την ηχογράφηση αρκετές φορές.

«Δεν ήταν η Χίλαρι. αυτό ήταν όλο εσύ. Ήσουν πρόεδρος, όχι η γυναίκα σου. Πουθενά δεν ακούγεται σε αυτές τις κλήσεις. Κανείς εδώ δεν λέει ότι ο Κορέζ ήταν καλός τύπος. Όμως εσείς, ο κρατούμενος Κλίντον, διέταξες αυτούς τους θανάτους », είπε ο Αντιπρόεδρος Χανίνκ.

Ο Κένταλ αντιτάχθηκε, ισχυριζόμενος ότι οι ταινίες δεν είχαν τεθεί στο κατηγορητηριο και, συνεπώς, δεν του δόθηκε καμία ευκαιρία να αμφισβητήσει την εγκυρότητά τους.

«Καταλαβαίνω ότι ήσουν ένας πετυχημένος πολιτικός δικαστής, κύριε Kendall, αλλά αυτή είναι μια στρατιωτική επιτροπή, η οποία λειτουργεί υπό πλήρη ισχύ και ειναι αποτέλεσμα της εξέγερσης», απάντησε ο Αντιπρόεδρος Χανίνκ.

Ο Κένταλ άλλαξε τον τόνο του και ζήτησε ήρεμα μια 72ωρη προθεσμια, μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, για να του επιτρέψει να πιστοποιήσει τις κασέτες.

«Πολύ καλά, αυτή η επιτροπη θα σας δώσει 72 ώρες, αλλά δεν θα ανεχθούμε άλλες καθυστερήσεις μετά από αυτό», είπε ο Αντιπρόεδρος Χανίνκ.

Έβαλε το δικαστήριο σε παυση έως και τη Δευτέρα το πρωί.















ΠΗΓΗ





Σχόλια

  1. ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις