Στρατιωτικό Δικαστήριο Μπιλ Κλίντον: Ημέρα 2

 

Ο εισαγγελέας David E. Kendell πέρασε τη Δευτέρα το πρωί

προσπαθώντας να απαλλάξει τον πελάτη του, William Jefferson Clinton, παρά το ότι παραδέχθηκε στο στρατιωτικό δικαστήριο ότι μια ηχογράφηση του 1993 που εμπλέκει τoν Κλίντον στους θανάτους 76 πατριωτες ήταν πραγματικά αυθεντική. Ένα ανεξάρτητο εργαστηριακό ιατροδικαστικό εργαστήριο, το Primeau Forensics, επιβεβαίωσε ότι ο Κλίντον είχε δώσει την εντολη και την προσωπικη διαταγή να εξαλείψει την ομαδα αυτη.


Παρ 'όλα αυτά, ο Κέντελ κράτησε σταθερά τη νομική του στρατηγική: "κατηγορήστε τη Χίλαρι Κλίντον."

Υποστήριξε ότι, παρόλο που η ταινία ήταν αυθεντική, ήταν επίσης απαλλακτική, επειδή ο Μπιλ και η Χίλαρι είχαν μια ιδιωτική συνομιλία 20 λεπτά πριν από τη συνομιλία του με τον Ρίνο, τον Τσίπμαν και τους υπολλοιπους συμβουλους. Η Χίλαρι είχε πεισει τον Μπιλ να διατάξει την επίθεση υπό την απειλή ότι θα ζητούσε διαζύγιο και θα τον αφηνε, εκτός εάν συμμορφωνοταν, εξήγησε η Κένταλ στους τρεις αξιωματικούς που κρίνουν την υπόθεση του στρατού κατά του Κλίντον. 

«Ο πελάτης μου είναι ένας αδύναμος άνθρωπος και ήταν ένας αδύναμος σύζυγος αλλά δεν είναι δολοφόνος. Η Χίλαρι Κλίντον χειραγωγεί ψυχολογικά τον William Jefferson Clinton σε κάθε περιπτωση », είπε ο Kendall.

Ο Αντιπροεδρος Χάρινκ  εβηξε και ειπε. «Δεν είσαι λίγο παλιός για τη θεατρική αίθουσα του δικαστηρίου, κύριε Κένταλ; Αυτά τα νομικά ακροβατικά μπορεί να έχουν δουλέψει για εσάς σε άλλους χώρους - πριν από σαράντα χρόνια. Το επιχείρημά σας είναι άσχετο και ακόμα κι αν δεν ήταν, η Χίλαρι Κλίντον δεν είναι εδώ για να καταθέσει. "

«Όχι, σε ευχαριστώ», είπε ο Κένταλ.

«Δοκιμάζετε την υπομονή αυτής της επιτροπής, κύριε Kendall. Υπάρχει ένα όριο στο γεωγραφικό μας πλάτος », απάντησε ο Αντιπρόεδρος.

Έπειτα από μια σύντομη διακοπη, ο  Ναύαρς συζήτησε την εκστρατεία βομβαρδισμού του 1999 εναντίον Σέρβικων στόχων στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Οι αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε ο Μπιλ Κλίντον τότε, πραγματοποιήθηκαν για να σταματήσουν οι εκτεταμένες εθνοκάθαρσεις που διαπράττονταν από τις σερβικές δυνάμεις εναντίον Αλβανών Μουσουλμάνων στο Κοσσυφοπέδιο. Οι αεροπορικές επιδρομές τελείωσαν μετά από 10 εβδομάδες όταν οι Σέρβοι συμφώνησαν σε μια ειρηνευτική συμφωνία που ζήτησε την απόσυρση των σερβικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο και την αντικατάστασή τους από τα ειρηνευτικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

«Η εθνοκάθαρση είναι ένα αδιανόητο έγκλημα και δεν είμαστε εδώ για να αμφισβητήσουμε εάν η συμμετοχή στην εκστρατεία ήταν σωστή ή λάθος. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι τα αλτρουιστικά κίνητρα του Μπιλ Κλίντον για τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν κωμικά, και το πραγματικό κίνητρό του, όπως με όλα τα πράγματα των Κλίντον, ήταν προσωπικό κέρδος. Ότι δέχτηκε τεράστιες ποσότητες μετρητών, από πολλά μέρη, σε αντάλλαγμα για στρατιωτική βοήθεια. Με αυτόν τον τρόπο, μετέτρεψε τον αμερικανικό στρατό σε μισθοφόρικη δύναμη, πράξη προδοσίας », δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Χανίνκ.

Δύο εβδομάδες πριν από την εκστρατεία βομβαρδισμού, οι Κλίντον άρχισαν να λαμβάνουν ουσιαστικές καταθέσεις σε αρκετούς τραπεζικούς λογαριασμούς του Νησιού Κέιμαν, τους οποίους, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Χανίνκ, οι Κλίντονς από κοινού ελέγχουν. Πέντε εκατομμύρια δολάρια από τον Γενικό Γραμματέα του Ηνωμένου Βασιλείου Κόφι Αναν. Τρία εκατομμύρια δολάρια από τον Γερμανό Καγκελάριο Gerard Schroeder. Πέντε εκατομμύρια δολάρια από τον Ιταλό πρωθυπουργό Massimo D'Alema. Τέσσερα εκατομμύρια δολάρια από τον Ιμπραήμ Ρουγκόβα, αρχηγό των Αλβανών στην σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Αντιπρόεδρος Hannink παρουσίασε τα αρχεία οικονομικών συναλλαγών του δικαστηρίου που επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του Γενικού Εισαγγελέα του Δικαστηρίου.

"Πού αποκτήσατε αυτά τα αρχεία;" Ρώτησε ο Κένταλ.

«Φίδια στο γρασίδι, κύριε Κένταλ, φίδια στο γρασίδι. Δεν είναι όλοι οι ανθρωποι του κρατουμένου Κλίντον φίλοι του », είπε ο Αντιπρόεδρος Χανίνκ. «Ο πελάτης σου δεν ήταν καθόλου φτωχός, αλλά αυτός και η σύζυγός του έφυγαν από το γραφείο εξαιρετικά πλούσιοι ανθρώποι. Σε αυτήν την περίπτωση, είπε ψέματα στο Κογκρέσο, εμπλέκοντας το έθνος μας σε μια σύγκρουση 47 ημερών, τρισεκατομμυρίων δολαρίων για προσωπικό κέρδος. "

«Ακόμα κι αν είναι αλήθεια, και δεν λέω ότι είναι, αναφέρετε πράγματα που συνέβησαν πριν από 30 χρόνια, με ημερομηνία. Τι θα κατηγορήσετε στον πελάτη μου στη συνέχεια; Την εξαφάνιση των δεινοσαύρων; Τι έχει κάνει ο πελάτης μου τελευταία; " Ρώτησε ο Κένταλ.

Ο Αντιπρόεδρος Χανίνκ χαμογέλασε και είπε ότι «τελευταία» θα ήταν το θέμα των εργασιών της Τρίτης. Κηρύσσει το δικαστήριο σε διακοπη έως και την επομενη μερα...













ΠΗΓΗ








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις