Αντικατάσταση πληθυσμού. Γέμισαν παιδιά προσφύγων τα σχολεία της χώρας

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 132ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φϊλη και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) 

«Ρεκόρ» στους αριθμούς εγγραφών παιδιών μεταναστών και προσφύγων στα

σχολεία της χώρας ανακοίνωσε με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωσή της η UNICEF, την οποία προώθησε το Υπουργείο Παιδείας, προφανώς για να αποδείξει την… παραγωγικότητά του.

Σύμφωνα με τη UNICEF, η «φετινή ακαδημαϊκή χρονιά ήταν εξαιρετικά θετική για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα. Λόγω των στοχευμένων προσπαθειών του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, πάνω από 16.000 παιδιά πρόσφυγες έχουν εγγραφεί σε ελληνικά δημόσια σχολεία σε όλη τη χώρα».

Τονίζεται, δε, πως σημαντικό ρόλο έπαιξε και η έναρξη του προγράμματος «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση» που άρχισε το 2021, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες διερμηνείας στα σχολεία, μαθήματα ενίσχυσης των ελληνικών εκτός σχολικού ωραρίου, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των μαθητών, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης, ανάπτυξη εκπαιδευτικών εργαλείων και υποστήριξη των γονέων.

Παρά το ότι κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα ενός παιδιού να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί πώς ακριβώς μπορούν να προκύπτουν τέτοιοι αριθμοί «ρεκόρ» όταν η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει «λύσει» το μεταναστευτικό πρόβλημα και ότι οι αριθμοί των μεταναστών στη χώρα μας είναι μειωμένοι. Πώς μπορεί από τη μία η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι οι δομές κλείνουν ή αποσυμφορούνται και από την άλλη να «σπάμε ρεκόρ» στη συμμετοχή των παιδιών των μεταναστών στο εκπαιδευτικό σύστημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ05 Απριλίου, 2022 22:27

    ΚΑΛΑ ,ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ .
    ΠΑΡ' ΤΑΥΤΑ ,ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ,ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ...
    ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ .
    ΘΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ,ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΕΡΠΕΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΡΑΤΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ,ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ,ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΧΧΧΓΓΚΚΚ ΟΥΓΚ ῙΚΗΝ .
    ΑΛΛΑ ,ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ,ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ.
    ΟΤΑΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ,ΝΟΣΕΙ Ο ΚΛΩΝΟΣ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αστυνόμος Μπέεεκας06 Απριλίου, 2022 04:05

    Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Θα γεμίσει ο κόσμος με παιδιά που θα αγαπήσουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Το πρόβλημα είναι να υπάρξει Ελληνική Παιδεία στα σχολεία χωρίς τις αριστερόστροφες εκπτώσεις. Να θυμίσω ότι επί Μεγάλου Αλεξάνδρου καθιερώθηκε η Ελληνική ως διεθνής γλώσσα, κάτι που έφερε τεράστιο μίσος βέβαια σε κομπλεξικούς αλλοεθνείς και βγήκε αργότερα από τους απογόνους τους με τις καταστροφές οτιδήποτε Ελληνικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις