Ηλιακή έκρηξη X3.3 και οι “πάστορες” υπόσχονται διακοπές ρεύματος και τρεις μέρες σκοτάδι

 

Η πρόσφατα αναδυόμενη

ηλιακή κηλίδα AR3869 εξερράγη σήμερα το πρωί (24 Οκτωβρίου στις 03:57 UTC), προκαλώντας μια αργή ηλιακή έκλαμψη κλάσης X3.3:

Το Παρατηρητήριο Solar Dynamics της NASA κατέγραψε το συμβάν:

Η ακραία υπεριώδης ακτινοβολία από την έκλαμψη ιονίζει την ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης. Αυτό με τη σειρά του προκάλεσε μπλακ άουτ ραδιοφώνου βραχέων κυμάτων στην Αυστραλία και τη Νοτιοανατολική Ασία. Οι ραδιοερασιτέχνες μπορεί να έχουν παρατηρήσει απώλεια σήματος σε συχνότητες κάτω των 30 MHz μέσα σε μία ώρα από την έκλαμψη.

Αυτή η έκρηξη προκάλεσε σχεδόν σίγουρα ραδιοεκτίναξη κορωνοϊού. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναφέρει μια ηλιακή ραδιοεκτίναξη τύπου II, ένα φυσικό σήμα που προέρχεται από κρουστικά κύματα στην πρώτη άκρη των στεφανιαίων μαζών εκτινάξεων. Τα χαρακτηριστικά της έκρηξης δείχνουν ότι η στεφανιαία ραδιομαζική εκτίναξη ταξιδεύει με ταχύτητα 1,3 εκατομμυρίων μιλίων την ώρα.

Σχόλιο του The Big The One: Η ηλιακή έκλαμψη X3+, δεν στρέφεται καν στη Γη και δεν είναι κάτι δραματικό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημεία.

Πρώτον, πλησιάζει το Halloween και αμέσως μετά ο Νοέμβριος – δηλαδή η εποχή που ο Ήλιος παραδοσιακά αυξάνει τη δραστηριότητά του και μετά έχουμε την αποκριάτικη καταιγίδα του 2003 ή κάτι παρόμοιο.

Δεύτερον, το ξέσπασμα ήταν και πάλι «αργή», δηλαδή διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα.

Τρίτον, ανωμαλίες στον ουρανό σήμερα λάμπουν από κάθε σίδερο και δεν είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει εκεί:

Τέταρτον, οι διάσημοι πάστορες συχνά μιλούν για διακοπές ρεύματος, τρεις μέρες σκοταδιού και όλα αυτά. Δείτε τι είπαν και έγραψαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες:

Benjamin Faircloth: “Μπουμ μπουμ, σβήνουν τα φώτα!”

Donald Taylor: DEEP DARKNESS θα καλύψει την υδρόγειο για 3 ημέρες και 3 νύχτες, θα είναι η Πανούκλα του Μεγάλου ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ.

Donna Sykes: Είχα ένα όραμα τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Ιουνίου 2023. Στο όραμα, τράβηξα την κουρτίνα και κοίταξα τις κορυφές των ουρανοξυστών που ήταν χτισμένοι ο ένας κοντά στον άλλο. Όλα τα φώτα έσβησαν. Η μόνη πηγή φωτός ήταν ένα τεράστιο, γεμάτο, πορτοκαλοκόκκινο φεγγάρι. Ήταν μπροστά μου, κρεμασμένη χαμηλά ακριβώς πίσω από τους ουρανοξύστες.

Όλα αυτά μας κάνουν να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε φλας κατηγορίας M9+, για να μην αναφέρουμε το X1+.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά την πρώτη Χ1, πιστεύαμε ότι θα υπήρχε μια ολόκληρη σειρά από Χ1-Χ2, βόρεια σέλας στο νότο και όλα αυτά. Αυτό ακριβώς συνέβη. Ωστόσο, τώρα πιστεύουμε ότι το θέμα δεν θα περιοριστεί στη σειρά X1-X2, κάτι πιο σοβαρό ξεκινά στη Sun, οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις