Γερμανία: Πατέρας ανήλικης, δολοφονημένης από λαθρομετανάστη, «επιτίθεται» στον Σολτς στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής

 

Ο πατέρας ενός 17χρονου κοριτσιού

που δολοφονήθηκε από έναν λαθρομετανάστη είχε τη σπάνια ευκαιρία να αντιμετωπίσει ευθέως τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στη δημόσια τηλεόραση.

Ο πατέρας, Μίχαελ Κίρατ, θεωρείται ευρέως ότι έδωσε ένα πρόσωπο σε πολλά από τα θύματα της βίας των μεταναστών κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην εκπομπή «Direkt Spezial» του ιδιωτικού δικτύου RTL. «Κύριε Σολτς, έχουμε 24 έως και 32 επιθέσεις με μαχαίρι στη Γερμανία κάθε μέρα. Πολλές από αυτές καταλήγουν θανάσιμα. Και κάθε μέρα που συνεχίζουμε να το συζητάμε αυτό, άνθρωποι πεθαίνουν, παιδιά πεθαίνουν. Υπάρχουν γονείς που στέκονται στον τάφο ή στο φέρετρο των παιδιών τους, χαϊδεύοντας το χέρι του παιδιού τους για τελευταία φορά στη ζωή τους, και αυτό το χέρι είναι παγωμένο. Δεν έχετε παιδιά, δεν μπορείτε να το φανταστείτε».

Η κόρη του Κίρατ, Αν-Μαρί Κίρατ, δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, μαζί με τον φίλο της, τον 19χρονο Ντάνι, από έναν γνωστό εγκληματία Παλαιστίνιο μετανάστη, ο οποίος είχε καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα.

Μαχαίρωσε συνολικά 38 φορές την Αν-Μαρί και τον Ντάνι και τραυμάτισε άλλους οκτώ, σε ένα περιφερειακό τρένο που κατευθυνόταν προς το Αμβούργο. Αυτή τη στιγμή έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Σολτς κάθισε μαζί με το μέλος της οικογένειας ενός θύματος της πολιτικής του -και πολλών άλλων πολιτικών- για τα ανοιχτά σύνορα: «Αυτό δεν αφορά τους ανθρώπους. Πρόκειται για ανθρώπους. Στην περίπτωσή μας, αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονταν Αν-Μαρί και Ντάνι. Δεν πρόκειται για ανθρώπους – οποιουσδήποτε ανθρώπους. Η δεύτερη πτυχή του όλου θέματος είναι, φυσικά, ότι το συζητάμε εδώ και χρόνια. Ακούω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να το συζητήσουμε, πρέπει να το συζητήσουμε, πρέπει να σχεδιάσουμε. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παραπέρα μιλώντας.

Είναι καιρός να αρχίσουμε σιγά-σιγά να αναλαμβάνουμε δράση. Και να αρχίσουμε να ενεργούμε επειγόντως», δήλωσε ο πατέρας της Αν-Μαρί. Ο Κίρατ παρέδωσε συναισθηματικά ωμή και συγκινητική μαρτυρία απευθείας στο πρόσωπο του Σολτς, αλλά κατάφερε να παραμείνει ήρεμος και ψύχραιμος. Αμφισβήτησε γιατί τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται καν στη χώρα. «Και δεν πρόκειται για την απέλαση των ανθρώπων, αλλά για το γιατί τους επιτρέπεται καν η είσοδος στη χώρα;» ρώτησε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις