Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝOΣ RED HAT

 

Η ιστοσελιδα είχε αυτή την εβδομάδα

την πρώτη της ευκαιρία να μιλήσει με έναν Red Hat, έναν πρώην λοχία του αμερικανικού στρατού που είχε υπηρετήσει και πολεμήσει στο Ιράκ (2 χρόνια) και στο Αφγανιστάν (επίσης 2 χρόνια), όπου επιστρατεύτηκε και σκότωσε εχθρούς που νόμιζε ότι απειλούσαν αμερικανικά συμφέροντα. Εφόσον ζήτησε την ανωνυμία του, θα τον αναφέρουμε ως «Τζιμ».

Ο Τζιμ έλαβε μερικά βραβεία και μετάλλια για τον ανιδιοτελή ηρωισμό ενόψει της μάχης—διακοσμήσεις που τώρα στολιζαν ένα σκονισμένο συρτάρι κρεβατοκάμαρας. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, είχαν εκτεθεί σε προσαρμοσμένες κορνίζες σε έναν τοίχο σαλονιού, συμβολίζοντας τη γενναιόδωρη περηφάνια του που υπηρέτησε με υπευθυνότητα τη χώρα του. Στα τέλη του 2019, βίωσε μια ριζική κάθαρση. Ο Τζόζεφ Μπάιντεν και οι χειριστές του είχαν κλέψει τις προεδρικές εκλογές του 2020 και ο πρώην στρατιώτης κατάλαβε ότι είχε υπηρετήσει λάθος αφέντες και πολέμησε σε λάθος πολέμους. Ο αληθινός εχθρός, συνειδητοποίησε, δεν ήταν στη Βαγδάτη ή τη Μόσχα ή το Πεκίνο, αλλά μάλλον στη τσιμεντένια ζούγκλα της Ουάσιγκτον D.C.

Οι στρατιωτικές του διακρίσεις και τα βραβεία του έγιναν ξαφνικά ανούσια μπιχλιμπίδια και ασήμαντα κειμήλια, αναμνήσεις από αυτούς που τώρα αποκαλεί αμφισβητούμενους πολέμους στους οποίους δεν έπρεπε ποτέ να είχε πολεμήσει. Αντί να γεννάει αμμοθύελλες και να σφάζει Τζιχάντιστες, θα έπρεπε να αποκεφαλίζει πολιτικούς που πλουτισαν με τα λάφυρα του πολέμου —επικερδείς μίζες από μεσαζοντες οπλων— ενώ εξαθλιώνουν τη χώρα. Λέει ότι θα έπρεπε να πολεμούσε «τον εχθρό μέσα», έναν όρο που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος Τραμπ για να περιγράψει το Deep State.

Μετά τις 6 Ιανουαρίου, καθώς το Deep State άρχισε να συλλαμβάνει αθώους πατριώτες που επισκέφτηκαν ειρηνικά το Καπιτώλιο εκείνη τη μοιραία μέρα, ο Jim σηκωσε αναστημα ενάντια στον τρόμο αποφεύγοντας τις τηλεοπτικές εκπομπές ειδήσεων και καθαρίζοντας τις ροές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βλέποντάς τους, είπε, του έβρασε το αίμα. Παρόλα αυτά, ο Τζιμ διατήρησε επαφή με παλιούς φίλους του Στρατού, των οποίων το μίσος για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μιμούνταν το δικό του. Ο Τζιμ είπε ότι έπρεπε να ζητήσει από τους φίλους του να περιορίσουν τον πολιτικό λόγο, κάτι που του προκάλεσε σοβαρές ημικρανίες και αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς το εγκληματικό καθεστώς άρχισε να χρηματοδοτεί την Ουκρανία και να χρεοκοπήσει τις ΗΠΑ, η σιωπή του Jim μετατράπηκε σε μια θορυβώδη και κινούμενη συνηγορία για τη φυλάκιση των προδοτικών Deep Staters. Είχε ανοίξει ξανά τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχε δημοσιεύσει με αφθονία τα συναισθήματά του απέναντι σε μια άδικη, κακόβουλη κυβέρνηση. Ο Τζιμ μας είπε ότι η υπομονη του ειχε τελειωσει και. δεν μπορούσε πια να μείνει σιωπηλός στις σκιές.

Κάποια στιγμή στα τέλη του 2023, ο Τζιμ επικοινώνησε με έναν πρώην στρατιώτη με τον οποίο είχε υπηρετήσει στο Ιράκ, ο οποίος του είπε για ένα αυξανόμενο κίνημα για τη βίαια ανατροπή της φυλής Μπάιντεν. «Από ό,τι έχω διαβάσει, αυτό συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό», απάντησε ο Τζιμ, αναφερόμενος στα Λευκα Καπελα. Αλλά ο φίλος του, είπε ο Τζιμ, είπε: «Όχι, αυτό είναι διαφορετικό».

Ο Τζιμ είχε φόβους να συμμετάσχει σε ένα ένοπλο κίνημα. Είχε μια πολιτική δουλειά και έχει μια γυναίκα, δύο παιδιά και ένα στεγαστικό δάνειο. Εξάλλου, δεν ήταν στην καλύτερη φυσική κατάσταση και δεν είχε πάρει όπλο εδώ και χρόνια, και φοβόταν, δικαίως, ότι εάν οι ομοσπονδιακοί μάθαιναν την ταυτότητά του, θα στόχευαν όχι μόνο αυτόν αλλά και την οικογένειά του. Ο φίλος του ισχυρίστηκε ότι το κίνημα αποτελούνταν από πολλές χιλιάδες άντρες - εν ενεργεία και συνταξιούχους στρατιωτικούς, τοπικές και κρατικές αρχές επιβολής του νόμου και μέλη πολιτοφυλακών πολιτών - και ότι ο αρχηγός του προστάτευε επιμελώς την ταυτότητά τους όσο καλύτερα μπορούσε. Είπε επίσης στον Τζιμ ότι το κίνημα θα αποζημίωνε οικονομικά αυτόν και την οικογένειά του για χαμένους μισθούς - και θα φρόντιζε για την οικογένεια αν έπεφτε στη μάχη.

«Αρχικά ήμουν διστακτικός γιατί δεν είμαι μισθοφόρος και δεν θέλω να είναι αυτό το επίθετό μου», είπε ο Τζιμ . Αλλά όσο περισσότερο μιλούσα με τον [όνομα διασκευάστηκε], τόσο περισσότερο με έπειθε ότι αυτό δεν ήταν έργο του στρατιώτη της τύχης. Οι άντρες που εκτιμούν το Σύνταγμα περισσότερο από έναν άνθρωπο —ή τους ανθρώπους— τις άχρηστες δυνάμεις ήταν που φέρνουν αυτή τη χώρα πιο κοντά στην παγκοσμιοποίηση. Με έπεισε ότι η θέληση για δράση είναι πιο σημαντική από τον αριθμό των pushups που μπορώ να κάνω».

Το κάλεσμα στα όπλα ξύπνησε ξανά τον πατριωτισμό του, αλλά η σύζυγός του επέκρινε την ιδέα ότι ο ηλικιωμένος σύζυγός της πορευόταν για να πολεμήσει σε έναν οιονεί πόλεμο ενάντια σε κακούς και ισχυρούς εχθρούς.

«Μισεί ό,τι έκανε ο Μπάιντεν σε αυτή τη χώρα όσο κι εγώ, αλλά ήταν πειστικό. Της είπα ότι δεν το έκανα αυτό για τον εαυτό μου, ούτε καν για εκείνη. Το κάνω για τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές τους στη συνέχεια. Αν δεν σταματήσει εδώ, μπορεί να μην σταματήσει ποτέ», είπε ο Τζιμ.

 Ένα μήνα αργότερα, ο Τζιμ κλήθηκε σε μια μυστική συνάντηση σε μια αποθήκη στο Ανατολικό Τέξας. Εκεί συνάντησε εννέα «προσληφθέντες» όπως και εκείνος—πολίτες που είχαν προηγούμενη στρατιωτική θητεία και τώρα αναζητούσαν μια σημαντική ζωή. Διέφεραν σε ηλικία, μάντεψε ο Τζιμ, από τις αρχές των 20 τους έως την ηλικία του, και τα μάτια τους ήταν γεμάτα αποφασιστικότητα. Παρών ήταν επίσης ο φίλος του Jim, ο οποίος προσδιορίστηκε ως πρώην λοχαγός του στρατού, ο οποίος προήδρευσε της συγκέντρωσης και είπε στους άνδρες ότι ο καθένας τους είχε υποβληθεί σε εκτενή έλεγχο πριν λάβει μια πρόσκληση. Τους δόθηκε εντολή να μην κοινοποιήσουν ποτέ δημόσια αυτά που συζητήθηκαν, οπότε η απεικόνιση της συνάντησης από τον Jim ήταν νεφελώδης. Η αραιή περιγραφή του δείχνει ότι οι Red Hats λειτουργούν σε ομαδες, με κάθε αρχηγό να αναφέρεται απευθείας στον συνταγματάρχη Kurtz.

«Δεσμευτήκαμε και, ναι, μας είπαν ότι η ζωή μας θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Μας είπαν ότι όλα αυτά ήταν εθελοντικά και ότι μπορούσαμε να αποχωρησουμε ανά πάσα στιγμή. Βασικά, μας είπαν ότι θα λάβουμε ένα μήνυμα ή μια κλήση όταν μας χρειαστούν», είπε ο Τζιμ.

Ο Τζιμ επέστρεφε στην καθημερινότητά του, στη δουλειά, στη σύζυγό του κ.λπ. Μερικές φορές κοίταζε το τηλέφωνό του με τις ώρες, σαν να ήθελε να χτυπήσει, αλλά αφού είχαν περάσει μέρες, εβδομάδες και μήνες χωρίς να λάβει ούτε ένα μήνυμα, άρχισε να αναρωτηθεί αν τον είχαν ξεχάσει. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Jim βελτίωσε τη σκοποβολή του σε μια τοπική περιοχή. είχε αγοράσει καινούργια τουφέκια και πιστόλια, χώριζε τις αγορές για να αποφύγει να γίνει αισθητό χτύπημα στο ραντάρ του ATF. Ήταν τα όπλα της πρακτικής του. Του είχαν πει ότι αν κληθεί να αναλάβει δράση, θα του χορηγούσαν εξοπλισμό ανάλογο με το καθήκον που του είχε ανατεθεί.

Μέχρι τη στιγμή που χτύπησε το τηλέφωνό του, τέσσερις μήνες αργότερα, ο Τζιμ είχε σκεφτεί να εγκαταλείψει την υπόθεση για να ζήσει μια συνηθισμένη ζωή. Η σύζυγός του εξακολουθούσε να τον στεναχωρεί, λέγοντας ότι δεν ήθελε να μείνει χήρα λόγω των αβλαβών δραστηριοτήτων του συζύγου της. Ο Τζιμ έπρεπε να της υπενθυμίζει επανειλημμένα ότι η αδράνεια επέτρεψε στο Deep State να ανθίσει, να κάνει μεταστάσεις και να εξαπλωθεί σαν καρκίνος.

Το τηλεφώνημα, είπε ο Τζιμ, ήταν συνοπτικό. έλαβε και πάλι εντολή να παρευρεθεί σε μια μυστική συνάντηση, αυτή τη φορά σε μια αγροικία σε έκταση 10 στρεμμάτων στο Δυτικό Τέξας, όπου του δόθηκε ένας φάκελος για έναν υπάλληλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που φέρεται να είχε υπεξαιρέσει εκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων και ήταν, στην πραγματικότητα, ένας παραγωγικός παιδόφιλος. Ο φάκελος, είπε ο Τζιμ, ήταν ουσιαστικός και συναρπαστικός, και ανάμεσα στις σελίδες του υπήρχαν φωτογραφίες που θα ήθελε να μην είχε δει.

Οι εντολές των ανδρών ήταν σαφείς - τερματίστε το θέμα με εξαιρετική προκατάληψη.

Ο Τζιμ είπε ότι ολοκλήρωσαν τον «στόχο» τρεις μέρες αργότερα, αλλά δεν κατονόμασε τον στόχο ούτε είπε πώς τον εξαλειψαν.

«Δεν ήμουν εγώ αυτός που το φρόντιζε», είπε ο Τζιμ. «Ήμουν απλώς μια επιφυλακή. Ακόμα δεν έχω τύψεις, ούτε μετανιώνω, βλέποντας τι είχε κάνει. Άντρες σαν αυτόν δεν αξίζουν δοκιμασίες, δικαστήρια, οτιδήποτε. Υπάρχει αυτή η γραμμή σε μια ταινία Star Wars όπου ο Mace Windu λέει ότι ο αυτοκράτορας είναι πολύ επικίνδυνος για να μείνει ζωντανός. Πιστεύω ότι υπάρχουν άντρες πολύ επικίνδυνοι για να μείνουν ζωντανοί και ήταν ένας από αυτούς».

Ο Jim μας λέει ότι έχει συμμετάσχει σε πέντε ακόμη επιχειρήσεις από τότε, αλλά δεν έχει λάβει άδεια για να τις συζητήσει.

«Είμαι σε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος και υπαρχει μονο το κερδιζουμε η χανουμε», είπε.

 

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις