Στη Βραζιλία, η θάλασσα έχει υποχωρήσει απότομα. Κάτι συμβαίνει στον Νότιο Ατλαντικό

 


Εδώ και αρκετά χρόνια,

στις ακτές της Αργεντινής, της Βραζιλίας και της Ουρουγουάης, υπάρχει ένα πρόβλημα παράξενων διακυμάνσεων της στάθμης της θάλασσας που δεν έχουν καμία σχέση με την παλίρροια ή την υπερθέρμανση του πλανήτη:

Κανείς δεν ξέρει τι το προκάλεσε και οι φτωχοί ντόπιοι προσπαθούν απλώς να περιφραχτούν από το νερό με βότσαλα, αλλά ο Ποσειδώνας είναι ένας ύπουλος και πονηρός θεός, το νερό κινείται και προς τις δύο κατευθύνσεις:

Το βίντεο γυρίστηκε χθες ή σήμερα , κάπου στον νότο της Βραζιλίας. Όπως μπορείτε να δείτε, το νερό έχει υποχωρήσει ασυνήθιστα, κάνοντάς μας να σκεφτούμε κινήσεις του βυθού και, κατά συνέπεια, σεισμούς:

Αυτός είναι ένας τρίμηνος συνοπτικός χάρτης του USGS που σας κάνει να σκεφτείτε τα νησιά Σάντουιτς. Υπήρχαν τόσα πολλά M5.0 εκεί τους τελευταίους τρεις μήνες που μπορούν να ανταγωνιστούν την Ινδονησία. 

Υπάρχει επίσης μια ανωμαλία ελαφρώς διαφορετικού είδους, για την οποία μιλήσαμε αρκετές φορές:

Κανείς δεν εξήγησε ποτέ τον λόγο για την εμφάνιση κυμάτων ύψους έως και 30 μέτρων στον Νότιο Ωκεανό. Μπορεί να υπάρχει σφάλμα υπηρεσίας ή μπορεί να υπάρχουν κάποιες σοβαρές δυσλειτουργίες στη μαγνητική ανωμαλία της Βραζιλίας. Όπως και να έχει, οι χάρτες αναστάτωσης είναι υπέρθεση και μπορεί να υπαινίσσονται κάποιες διεργασίες στα ανοικτά των ακτών της Ανταρκτικής. 

Δεν μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, επομένως δεν ξέρουμε τη βραζιλιάνικη γλώσσα και δεν είναι ξεκάθαρο για τι μιλάει η θεία. Είναι στο έδαφος, είναι ντόπιος και ξέρει πού πρέπει να είναι το νερό, έτσι οι Βραζιλιάνοι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση.

Οπτικά και κατά τη γνώμη μας η θάλασσα έχει υποχωρήσει πάνω από εκατό μέτρα. Και, δεδομένου ότι αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι θάλασσα, αλλά ωκεανός, οι παραμορφώσεις του βυθού πρέπει να είναι πολύ σημαντικές.

Αυτό σημαίνει ότι  σύντομα θα υπάρξει έκρηξη στην περιοχή των νησιών Σάντουιτς ή, ίσως, κατά μήκος της κορυφογραμμής του Ατλαντικού. Και όχι M6.0, αλλά κάτι πολύ σημαντικό θα συμβεί.

Τώρα, φυσικά, τα μηνύματα από την Αφρική και την Αυστραλία θα ήταν πολύ χρήσιμα, αλλά οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν τη διάθεση αυτή τη στιγμή: Οι Αυστραλοί είναι απασχολημένοι με την καταπολέμηση της πανδημίας και στην Αφρική οι ένδοξοι λαοί Τούτσι και Χούτου είναι πλήρως απορροφημένοι στη διευθέτηση των σχέσεων . Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το M12.0, το οποίο θα ξεβράσει τους Ζουλού της Νότιας Αφρικής στη Μεσόγειο Θάλασσα, επομένως παρακολουθούμε τις εξελίξεις. 
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις