Τα άσχημα με την αμερικανική οικονομία άρχησαν, αλλά θα είναι ακόμα χειρότερα παντού!


 Η Denny’s Diner

 σχεδιάζει να κλείσει 150 από τα εστιατόριά της καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τις ταμειακές της ροές.

Πενήντα από τα εστιατόρια με χαμηλή απόδοση θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2024, με τα υπόλοιπα 100 να κλείνουν τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσαν στελέχη σε τηλεφώνημα για τα κέρδη την Τρίτη.

Τα εστιατόρια που κλείνουν περιλαμβάνουν παλιότερες εγκαταστάσεις που είναι πολύ παλιές για να ανακαινιστούν ή βρίσκονται σε μη κερδοφόρες τοποθεσίες, σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Denny’s και επικεφαλής παγκόσμιας ανάπτυξης, Stephen Dunn.

 

«Μερικά από αυτά τα εστιατόρια μπορεί να είναι πολύ παλιά. Έτσι, όταν σκέφτεστε μια μάρκα ηλικίας άνω των 70 ετών, έχετε πολλά εστιατόρια που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Dunn στους επενδυτές στη συνάντηση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.358 τοποθεσίες του Denny στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μεγάλη παρουσία στην Καλιφόρνια, το Τέξας, τη Φλόριντα και την Αριζόνα.

Περισσότερα από 167 εστιατόρια του Denny’s βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, περισσότερα από τα μισά από αυτά στον Καναδά.

Η Denny’s δεν διευκρίνισε ποια 150 εστιατόρια σχεδιάζει να κλείσει.

Σημείωση του Big The One: Το Denny’s Diner είναι μια πολύ παλιά αλυσίδα αμερικανικών εστιατορίων στην άκρη του δρόμου, οπότε η είδηση ​​έχει αναστατώσει πολλούς Αμερικανούς, οι οποίοι κυκλοφορούν το μήνυμα στα φόρουμ. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι έχουν άλλους λόγους να είναι αναστατωμένοι. 

Η Denny’s Diner είναι μια πολύ επιτυχημένη εταιρεία, οι επιχειρήσεις εκεί ανθούσαν μέχρι το 2020, άνοιξαν νέα εστιατόρια σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, και άνοιξαν ακόμη και ένα τεράστιο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Και μετά τέτοια πράγματα. 

Η συζήτηση των διευθυντών για «παλιά κτίρια» και «ασύμφορα σημεία» είναι ένα παραμύθι για ηλίθιους. Η Denny’s Diner χτίζει το δίκτυό της από τη δεκαετία του 1950, οι εγκαταστάσεις είναι χτισμένες σε κόμβους αυτοκινητοδρόμων, οπότε εκεί που το 1950 υπήρχε μια άδεια έκταση και ένα τετραγωνικό στρέμμα κόστιζε τρία δολάρια, σήμερα μπορείς να πλουτίσεις μόνο πουλώντας «παλιά κτίρια» για νέα κατασκευή. – οι οδικοί κόμβοι δεν υπάρχουν πουθενά μερίδιο. 

Επιπλέον, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, οι μετοχές του Denny υποχώρησαν σχεδόν κατά 18%, κάτι που επίσης προβλεπόταν. Συνολικά, οι διευθυντές διέκοψαν συστηματικά το 10% των εγκαταστάσεων και έχασαν άλλο 20% σε μετοχές, συνολικά 30%.

Αυτό είναι πολύ μεγάλο, είναι σχεδόν σαν να αγοράζει ο Έλον Μασκ το Twitter. Αλλά επειδή ο Elon Musk δεν έχει αγοράσει ακόμα το Denny’s Diner, προφανώς η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που οι μάνατζερ του Denny αποφάσισαν να κόψουν το 30% των μπάλων τους, φοβούμενοι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα.

Και έτσι οι πιο διάσημοι οικονομολόγοι αναρωτιούνται τώρα για το μέγεθος του προβλήματος που κρέμεται πάνω από την αμερικανική οικονομία, αφού ο Denny’s δεν είναι ο πρώτος και ούτε ο τελευταίος στη λίστα. Πριν από μια εβδομάδα, η Boeing έδιωξε το 10% των εργαζομένων , οι υπόλοιποι, γράφουν, απεργούν. Και η Boeing δεν είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που πραγματικά δεν κοστίζει περισσότερο από τα έπιπλα του γραφείου της. Μια ωραία εταιρεία που φτιάχνει πολυτελή μοντέρνα αεροπλάνα, δηλαδή δεν πρόκειται για μια αλυσίδα από εστιατόρια τύπου Chicken Brothers που θα ανοίξει κάθε έξυπνος έμπορος ναρκωτικών και δεν θα είναι χειρότερη από το Denny’s Diner, και ίσως καλύτερη. 

Με άλλα λόγια, οι έξυπνοι οικονομολόγοι έχουν κάτι να σκεφτούν εδώ, αλλά οι συνωμοσιολόγοι, όπως πάντα, σκέφτονται κάτι άλλο.

Όταν ένα στα δέκα φαστ φουντ κλείνει και τα εννέα ευημερούν, σημαίνει ότι οι διευθυντές εκεί είναι απλώς άπληστοι και ανόητοι ηλίθιοι, η αγορά διορθώνει αυτό το πρόβλημα. Αλλά όταν όλα τα εστιατόρια έχουν προβλήματα, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν οικονομία στα τρόφιμα. Επιπλέον, σχετικά πλούσιοι που πήγαιναν στο εστιατόριο 3-4 φορές την εβδομάδα λάμβαναν δωρεάν σίτιση στα γενέθλιά τους και έβγαζαν το 80% των εσόδων.

Και αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς τα τρόφιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν εξαιρετικά φθηνά τα τελευταία 70 χρόνια και οι άνθρωποι εξοικονομούσαν άλλα στοιχεία του προϋπολογισμού. Αλλά τώρα είναι εκεί! Τι σημαίνει αυτό για έναν κόσμο όπου η κατάσταση των τροφίμων θα είναι χειρότερη από τις Ηνωμένες Πολιτείες; Όταν ο Denny’s κλείσει το 50% των δραστηριοτήτων του, πολλές χώρες θα αρχίσουν να λιμοκτονούν πραγματικά, και όταν ο Denny’s κλείσει το 70%, ο καθαρός κανιβαλισμός θα ξεκινήσει πιθανώς σε περιοχές μακριά από την Ουάσιγκτον, οπότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις. 

















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις