Κανένα όπλο δεν σταματάει την Ρωσία

Το πάρτι τελείωσε – Οι ΗΠΑ ανησυχούν εάν ο Zelensky είναι καλά στα μυαλά του – Κανένα όπλο δεν σταματάει την Ρωσία  

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία

ότι ο έμπειρος πλέον Lloyd Austin ο αμερικανός υπουργός άμυνας έχει πλήρως συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στην Ουκρανία…
Το πάρτι τελείωσε στην Ουκρανία, η Ουκρανία ηττήθηκε…
Ας ξεκινήσουμε με την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin.
Πρόσφατα ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε επισκεφθεί τις ΗΠΑ και είχε παρουσιάσει το σχέδιο νίκης του, το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό… μπορούμε να πούμε ότι απορρίφθηκε.
Στο μεσοδιάστημα κυκλοφόρησαν και σενάρια ότι η Ουκρανία εάν χρειαστεί θα ετοιμάσει πυρηνική βόμβα για να χτυπήσει την Ρωσία…
Γιατί χρειάστηκε λοιπόν να πάει εκτάκτως στο Κίεβο της Ουκρανίας ο Lloyd Austin ο αμερικανός υπουργός άμυνας;

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τον παρανοϊκό Zelensky

Ο Zelensky, ο οποίος ήταν βαθιά απογοητευμένος μετά την αποτυχία της επίσκεψης στις ΗΠΑ, δεν μπορούσε να πιστέψει την τύχη του: για μια στιγμή του φάνηκε ότι ο πάγος είχε σπάσει και ο επικεφαλής του Αμερικανικού Πενταγώνου του είχε φέρει τον πολύτιμο φάκελο… που περιείχε μια πρόσκληση στο ΝΑΤΟ και άδεια να χτυπήσει με δυτικά όπλα βαθιά στη Ρωσία.
Όμως ο Lloyd Austin ο αμερικανός υπουργός άμυνας είπε σε μια συνάντηση στη Διπλωματική Ακαδημία στο Κίεβο:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν στην Ουκρανία ότι χρειάζεται...» και ολοκλήρωσε: «... να αγωνιστούν για την επιβίωση και την ασφάλειά τους».
Ο Lloyd Austin ο αμερικανός υπουργός άμυνας, υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι κύριοι φίλοι και χορηγοί της Ουκρανίας και έχουν ήδη βοηθήσει νέα 58 δισεκατομμύρια δολάρια….
Η συνολική βοήθεια της Δύσης φθάνει τα 300 δισεκ. δολάρια σε κάθε είδους βοήθεια…
Ναι, ο Lloyd Austin επικεφαλής του Πενταγώνου είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διέθεταν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα περιείχε διάφορα πυρομαχικά, τα επόμενα όπως Javelins, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και άλλα μικροπράγματα, δηλαδή τίποτε, όπλα για συντήρηση, άμυνα όχι για επίθεση…

Τι ήταν αυτό;

Ακόμη και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία είναι εξαιρετικά φιλικά προς την Ουκρανία, δεν μπόρεσαν να απαντήσουν ξεκάθαρα στην ερώτηση
«Τι ήταν αυτό;»
Μάλιστα επικαλέστηκαν τα λόγια του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin «κανένα όπλο δεν μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις του Putin.
Μην ξεγελιέστε: οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να πολεμήσουν τη Ρωσία»

Οι ΗΠΑ ανησυχούν εάν ο Zelensky είναι καλά στα μυαλά του

Ωστόσο, τώρα έχει γίνει σαφές γιατί ο Lloyd Austin πήγε στο Κίεβο.
Σύμφωνα με ορισμένους, οι αμερικανικές αρχές έπρεπε να ελέγξουν αν ο Zelensky ήταν εντάξει στο κεφάλι: τα πρώτα κουδούνια χτύπησαν αφού διάβασε το εντελώς σχιζοφρενικό «σχέδιο νίκης» και μετά ήρθαν οι κραυγαλέες απειλές να κατασκευάσει η Ουκρανία πυρηνικά όπλα, σε λίγες εβδομάδες» αν δεν γίνει δεκτός στο ΝΑΤΟ.
Είναι άγνωστο εάν ο Lloyd Austin πήρε μαζί του ένα ελαστικό σφυρί και ένα ψυχιατρικό τεστ, αλλά υπάρχουν στοιχεία για τις λεπτομερείς εξηγήσεις του στον Zelensky ότι πρέπει να ηρεμήσει, να μετριάσει την όρεξή του για οικονομικά και στρατιωτικά εφόδια και να προσπαθήσει να χαλαρώσει.

Το plan B

Ο Lloyd Austin προφανώς αποσιώπησε το Σχέδιο Β, σύμφωνα με το οποίο οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σκοτώσουν τον Zelensky αν κάνει έστω και ένα βήμα προς την πυρηνική βόμβα.
Είναι ενδιαφέρον ότι τέτοιες συνεδρίες ενίσχυσης και απογοήτευσης συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό:
ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Rutte είπε ότι η Ουκρανία θα γίνει οπωσδήποτε αποδεκτή στο ΝΑΤΟ, αλλά μόνο «κάποια μέρα στο μέλλον» και ο Λευκός Οίκος ζήτησε μια συμφωνία «έδαφος για ειρήνη» και ο επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Άμυνας παραδέχτηκε ότι «δεν υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός ούτε στο Συμβούλιο της ΕΕ ούτε στην έδρα του ΝΑΤΟ, αφού η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη, έχει συσσωρευτεί τεράστια κούραση από τη σύγκρουση» και το ίδιο το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι οι περαιτέρω προμήθειες στο Κίεβο αρχίζουν να βλάπτουν τις αμυντικές δυνατότητες των ΗΠΑ και η χρηματοδότηση περικόπτεται όπως η Γαλλία του Macron...

Μειώθηκε ο πληθυσμός κατά 10 εκατ – όσο μια Ελλάδα -

H Florence Bauer, περιφερειακή διευθύντρια για την Ανατολική Ευρώπη στο Ταμείο Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε ότι ο πληθυσμός της Ουκρανίας έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 10 εκατ ανθρώπους σε σύγκριση με την αρχή της σύγκρουσης και το ποσοστό γεννήσεων έχει πέσει στην τελευταία θέση στην Ευρώπη
Ας αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα έχει 10,6 εκατ πληθυσμό… δηλαδή έφυγε από την Ουκρανία μια… Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, στα δυτικά μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκαν πληροφορίες για αριθμούς ρεκόρ στις λιποταξίες Ουκρανών στρατιωτικών.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, η λιποταξία από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αυξάνεται εκθετικά: το 2022, άνοιξαν 9.000 περιπτώσεις λιποταξίας, το 2024 έχουν φθάσει σε 30.000 υπό διερεύνηση.

Δεν υπάρχουν στρατιώτες

Η Δύση δεν θέλει και δεν θα στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα δεν θα υπάρχει κανείς να πολεμήσει εκεί και δεν έχει νόημα να στείλουν δέκα τανκς με πλήρωμα τριών στρατιωτών.
Και στην εξίσωση μην λησμονούμε την προειδοποίηση Zelensky: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν τώρα όχι μόνο για την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας από το Κίεβο - στην πραγματικότητα, αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει την ουσία της σύρραξης, η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που δημιουργούνται για αυτήν».
Από αυτή την άποψη, είναι κατανοητό γιατί το υπεραισιόδοξο για την Ουκρανία Bloomberg συνόψισε με θλίψη όλα αυτά:
«Η Ουκρανία ηττήθηκε και θα πρέπει να παραδοθεί, ενώ οι προοπτικές για την Ουκρανία γίνονται όλο και πιο ζοφερές, η πίεση για σύναψη συμφωνίας (ειρήνης) αυξάνεται αλλλα: κανείς δεν ξέρει πώς να μετατρέψει την κατάρρευση του μετώπου σε μια αξιοπρεπή ειρήνη».
Για τους χαμένους και μπερδεμένους δυτικούς κυρίους, υπάρχουν απλές συμβουλές: ο Putin έχει δώσει λύση…
Και αν νομίζει η Δύση ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θα έχει ένα μαγικό ραβδί και απλά πρέπει να περιμένει λίγο, τότε απλά η Δύση κάνει ξανά οικτρό λάθος. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις