Το WEF προειδοποιεί: προετοιμαστείτε για την «εποχή των συγκλονιστικών γεγονότων»

 

Σύμφωνα με το WEF

του Klaus Schwab, έρχονται ταραχώδεις καιροί. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα δυσοίωνο μήνυμα εμφανίστηκε στον ιστότοπο του οργανισμού του που προειδοποιεί ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για «μια εποχή συγκλονιστικών γεγονότων».

Το WEF διαμαρτύρεται για έλλειψη παγκόσμιας ηγεσίας από το τέλος της πανδημίας. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, τον καθηγητή Maha Hosain Aziz του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι υπερδυνάμεις εμπλέκονται σε πολέμους και αντιμετωπίζουν προκλήσεις.


Η λύση που προτείνουν είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση.

Η δημοκρατία σε παρακμή
Το WEF προειδοποιεί ότι η «παραπληροφόρηση» αποτελεί απειλή για «τη μεγαλύτερη εκλογική χρονιά στην ιστορία». Άρα θέλουν περισσότερη λογοκρισία.

Επιπλέον, το WEF προειδοποιεί ότι η δημοκρατία βρίσκεται σε «παρακμή».

Η κοινωνική αναταραχή αυξάνεται και το WEF είναι έτοιμο για διαμαρτυρίες. Αναγνωρίζουν ότι δεν θα δεχτούν όλοι το αποτέλεσμα.

Στις περισσότερες χώρες, οι πολίτες συνεχίζουν να αντιτίθενται στους ηγέτες τους ακόμη και μετά την ψήφο τους, αναφέρει το άρθρο. Σε όλα τα πολιτικά συστήματα, οι άνθρωποι αντέδρασαν. Είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει καλύτερος, πιο αποτελεσματικός τρόπος διακυβέρνησης.

Νέο εκφοβισμός

Με άλλα λόγια: ο λαός έγινε ακυβέρνητος και στρέφεται κατά των κυβερνήσεων. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι έτοιμο να καταπνίξει κάθε εξέγερση.

Διαβάσαμε επίσης στο άρθρο ότι η κλιματική αλλαγή και η τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν πρόκληση για την ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε ένα «νέο είδος άγχους» που δυσκολεύει τη λειτουργία και μπορεί ακόμη και να ενθαρρύνει την αυτοκτονία. Ναι, πραγματικά. Ορδές ανθρώπων πιστεύουν ότι η Γη θα τελειώσει σε λίγα χρόνια λόγω της μεγάλης κλιματικής αποκάλυψης.

Το πιο δυσοίωνο
Προβλέπουν ότι μέχρι το 2027, οι μισές θέσεις εργασίας θα εξαφανιστούν λόγω της ραγδαίας ανόδου της τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτοί οι φόβοι τροφοδοτούνται από την ίδια οργάνωση που προσπαθεί να τους κατευνάσει.

Ίσως το πιο δυσοίωνο είναι ο τέταρτος υπότιτλος του άρθρου: Μια εποχή συγκλονιστικών γεγονότων.

Τρία συγκλονιστικά γεγονότα
Σε αυτήν την εποχή μετά την πανδημία, όπου μπερδεύουμε, μπορούμε να περιμένουμε οτιδήποτε, σύμφωνα με το WEF. Οι παγκόσμιοι κίνδυνοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω «απροσδόκητων, ανατρεπτικών, συγκλονιστικών γεγονότων», προβλέπει ο οργανισμός.

Το WEF αναφέρει τρία πιθανά συγκλονιστικά γεγονότα: μια νέα εξτρεμιστική ομάδα εμφανίζεται, μια πανδημία στον κυβερνοχώρο ή ένα νησιωτικό έθνος εξαφανίζεται λόγω της «κλιματικής αλλαγής».

Η οργάνωση του Schwab υπόσχεται κοινωνική αναταραχή, οικονομική κατάρρευση, Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και εξαφάνιση ενός έθνους.

Κάνουν τους ανθρώπους να φοβούνται τους αόρατους εχθρούς, μετά τους οποίους η κυβέρνηση παρουσιάζεται ως σωτήρας του λαού. Ποια κυβέρνηση; Μια παγκόσμια κυβέρνηση που ελέγχει όλη την ανθρωπότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις