Οι Ουκρανοί απέτυχαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ γιατί ο Ε.Μασκ έκλεισε το «διακόπτη» του δορυφορικού Starlink

Οι Ουκρανοί απέτυχαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ γιατί ο Ε.Μασκ έκλεισε το «διακόπτη» του δορυφορικού Starlink  

Ο σύμβουλος του Α. Σίρσκι,

του διοικητή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Βαντίμ Σουκαρέβσκι, φέρεται να κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη του X και του δορυφορικού συστήματος επικοινωνιών Starlink, Έλον Μασκ, ότι διέκοψε τις δορυφορικές επικοινωνίες στην ουκρανικές δυνάμεις που εισέβαλαν στο Κουρσκ.

 

 

Όπως φέρεται να είπε, η διακοπή έγινε 24 ώρες μετά την εισβολή, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι ουκρανικές δυνάμεις να μην μπορέσουν να προελάσουν μέχρι την πόλη του Κουρσκ και τον πυρηνικό σταθμό!

Η απώλεια κρίσιμου χρόνου επιβράδυνε την ουκρανική προέλαση και είχε ως αποτέλεσμα να «βαλτώσει».

Οι Ουκρανοί αρνούνται ότι ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα και λένε ότι πρόκειται για ρωσική προπαγάνδα αλλά η αλήθεια είναι ότι αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα με τις δορυφορικές επικοινωνίες καθώς αυτές όντως διεκόπησαν.

Για κάποιο λόγο που κανείς δε γνωρίζει το Κίεβο θεώρησε ότι οι δορυφορικές επικοινωνίες θα λειτουργούσαν κανονικά εντός ρωσικού εδάφους.

Όμως ο Έλον Μασκ διέκοψε τις δορυφορικές επικοινωνίες καθώς είχε δηλώσει εξαρχής ότι το Starlink δεν θα λειτουργεί εντός της ρωσικής επικρατείας.

Στην πραγματικότητα τήρησε την δέσμευση του αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί να μην μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα φιλόδοξα σχέδια τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις