ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ "ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ" ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ

 

Είναι απαράδεκτο

για την Ουγγαρία η Ευρωπαϊκή Ένωση να την αναγκάζει να ανοίξει τις πύλες της στους παράνομους μετανάστες, να κινήσει διαδικασίες και έτσι να τους επιτρέψει να εισέλθουν στην ΕΕ, δήλωσε ο Bence Rétvári, υφυπουργός Εσωτερικών της Ουγγαρίας, μιλώντας στο Kossuth την Κυριακή (25/8/2024) το πρωί.
Ο Rétvári είπε ότι, σύμφωνα με ένα σχέδιο εφαρμογής που εγκρίθηκε αυτό το καλοκαίρι, η Ουγγαρία θα πρέπει να επεξεργαστεί περισσότερο από ¼ όλων των αιτήσεων από παράτυπους μετανάστες.

Αυτό είναι δυσανάλογα υψηλό και θα δημιουργούσε γκέτο μεταναστών, τα οποία η Ουγγαρία θέλει να αποφύγει.

Τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί η ικανότητα επεξεργασίας αιτήσεων, να τετραπλασιαστεί έως το 2028 και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις αιτήσεις στη συνέχεια.

«Από το 2015, ακολουθούμε την ίδια πολιτική:
Συμμορφωνόμαστε με την ουγγρική και την κοινοτική νομοθεσία, η οποία καθιστά σαφές ότι τα σύνορα πρέπει να προστατεύονται και ότι δεν είναι δυνατή η παράνομη διέλευση των συνόρων χωρίς έγγραφα», είπε.

Ο Rétvári επεσήμανε ότι, σε σύγκριση, τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ (800 δισεκατομμύρια φιορίνια) που κοστίζει για την προστασία των ουγγρικών συνόρων δεν έχουν καλυφθεί από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και σύμφωνα με την απίστευτα δυσανάλογη και άδικη ποινή που επιβλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η Ουγγαρία θα έπρεπε να πληρώνει 78 δισεκατομμύρια φιορίνια και στη συνέχεια άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα σε πρόστιμα.
Τόνισε ότι η Ουγγαρία δεν θα υποχωρήσει και αναζητά λύση για να διεκδικήσει τους ισχυρισμούς της με τη βοήθεια ειδικών στο διεθνές δίκαιο.

«Οι Ούγγροι, και γενικά οι ανατολικές χώρες της ΕΕ, αρνούνται κατηγορηματικά να δεχτούν μαζικές εισροές παράνομων μεταναστών και αν οι Βρυξέλλες θέλουν πραγματικά μαζικές εισροές μεταναστών, μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο οι μετανάστες να πετάξουν κάπου κοντά στα ουγγρικά σύνορα. και προσγείωση στις Βρυξέλλες», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις