Φυγαδεύτηκε από την Γαλλία ο CEO του Rumple: «Δέχομαι απειλές από τις Αρχές – Θα αγωνιστούμε για την ελευθερία της έκφρασης»

 Φυγαδεύτηκε από την Γαλλία ο CEO του Rumple: «Δέχομαι απειλές από τις Αρχές – Θα αγωνιστούμε για την ελευθερία της έκφρασης»

Ένας ακόμη ιδιοκτήτης

ανεξάρτητης πλατφόρμας ενημέρωσης, ο CEO του Rumble Κρις  Παβλόβσκι  ανακοίνωσε ότι διέφυγε από την Γαλλία, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ιδιοκτήτη του Telegram Πάβελ Ντούροφ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος η σύλληψή του Ντούροφ επειδή αρνήθηκε να λογοκρίνει τον ελεύθερο λόγο ήταν η «κόκκινη» γραμμή και για τον ίδιο και για αυτό το λόγο αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα καθώς δεχόταν απειλές από τις Αρχές του Μακρόν.

Είπε πιο συγκεκριμένα ο Παβλόβσκι:

«Είμαι λίγο αργοπορημένος σε αυτό, αλλά για καλό λόγο.

Μόλις  έφυγα με ασφάλεια από την Ευρώπη.

Η Γαλλία απείλησε το Rumble και τώρα έχουν ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή συλλαμβάνοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο του  Telegram, Pavel Durov, επειδή δεν λογοκρίνει τον ελεύθερο λόγο.

Το Rumble δεν θα υποστηρίξει αυτή τη συμπεριφορά και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αγωνιστεί για την ελευθερία της έκφρασης, ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα.

Αυτή τη στιγμή αγωνιζόμαστε στα δικαστήρια της Γαλλίας και ελπίζουμε στην άμεση αποφυλάκιση του Pavel Durov.»

 

 

Απειλές είχε δεχτεί και ο Έλον Μασκ κατά καιρούς. Η πιο πρόσφατη  ήταν στις 12 Αύγουστου όταν ο Επίτροπος της ΕΕ Τιερί Μπρετόν τον απείλησε με κυρώσεις εάν δεν ακύρωνε τη συνέντευξη του Ντοναλντ Τραμπ στο Χ.

Τότε ο Μασκ είχε απαντήσει στον Μπρετόν με τον τρόπο που του άρμοζε με μια σκηνή από την ταινία Tropic Thunder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις