ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ


  Όλα τα χόρτα είναι μια σημαντική πηγή διαιτητικών ινών.  Πρόκειται για διαιτητικές ίνες που βοηθούν τα έντερα να λειτουργούν κανονικά.

 Ωστόσο, αν κοιτάξετε τη συγκέντρωση των θρεπτικών συστατικών, ο μαϊντανός κατέχει την πρώτη θέση.  Κατέχει το ρεκόρ για την περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ.

 Η βιταμίνη Κ είναι πολύ σημαντική για τη φυσιολογική απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό.  Για να λάβετε τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη Κ, αρκούν μόνο 10 γραμμάρια μαϊντανού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΛΑΝΙΚΗΣ31 Αυγούστου, 2024 07:40

    To πόσο ασβέστιο απορροφά ο οργανισμός καθορίζεται κυρίως από την βιταμίνη D. Το ασβέστιο αυτό μπορεί να πάει στα κόκκαλα (που το θέλουμε) και στα αιμοφόρα αγγεία για να κάνει την αθηρωματική πλάκα (που δεν το θέλουμε). Η βιταμίνη Κ βοηθάει να πάει μόνο στα κόκκαλα και όχι στα αγγεία. Επομένως είναι μια από τις βασικές βιταμίνες που πρέπει ο καθένας να παίρνει. Ο μαιντανός επίσης έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες, με την σημαντικότερη ότι κάνει τον οργανισμό να εξοικονομεί NAD+, ένα συστατικό που βοηθάει στην αναζωογόνηση των κυττάρων. To να διατηρούμε το NAD+ στα κύτταρα μας σε υψηλά επίπεδα είναι ένα από τα βασικά μυστικά για την μακροζωία. Γι αυτό ο μαιντανός είναι ένα από τα συστατικά του συμπληρώματος μακροζωίας Nuchido που σαν σκοπό έχει να αυξήσει το NAD+.
    https://nuchido.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=QetDaAqjc90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το φυτό στην φωτογραφία όμως δεν είναι μαϊντανός. Είναι ΣΕΣΚΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις