Συνελήφθη στη Γαλλία ο ιδρυτής του Telegram – Αντίδραση και από τον Έλον Μασκ: «FreePavel»

 Συνελήφθη στη Γαλλία ο ιδρυτής του Telegram – Αντίδραση και από τον Έλον Μασκ: «FreePavel»

Ο Pavel Durov,

ο γεννημένος στη Ρωσία ιδρυτής της δημοφιλούς εφαρμογής Telegram φέρεται να συνελήφθη σε Γαλλικό έδαφος, στο αεροδρόμιο Le Bourget κοντά στο Παρίσι, λόγω της άρνησής του να συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι συνένοχος σε διακίνηση ναρκωτικών και άλλα σοβαρά εγκλήματα και αντιμετωπίζει 20ετή φυλάκιση.

Αναφορές όμως λένε ότι το πραγματικό του έγκλημα φυσικά είναι ότι δεν επέτρεψε στις αρχές να αποκτήσουν πρόσβαση στην εφαρμογή προκειμένου να ελέγχουν τους χρήστες της.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι εξόργισε τον ισχυρό άνδρα του X, Έλον Μασκ, ο οποίος με ανάρτηση του προέβλεψε ότι το 2030 στην Ευρώπη θα συλλαμβάνεσαι επειδή κάνεις like ένα μιμίδιο… και ζήτησε την απελευθέρωσή του.

 

 

Ο Ρωσικής καταγωγής Pavel Durov, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram συνελήφθη στο αεροδρόμιο Bourget έξω από το Παρίσι το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με το TF1 TV.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39 ετών Pavel Durov, ταξίδευε με το ιδιωτικό του τζετ μετά την άφιξή του από το Αζερμπαϊτζάν, γεγονός που ενεργοποίησε το γαλλικό ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε από το OFMIN της γαλλικής δικαστικής αστυνομίας λόγω της ένταξής του σε φάκελο καταζητούμενων (FPR).

Στην υπόθεση παρενέβη και ο γνωστός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον, ο οποίος μάλιστα είχε πάρει και συνέντευξη από τον Πάβελ. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Ο Pavel Durov έφυγε από τη Ρωσία όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Αλλά τελικά, δεν ήταν ο Πούτιν που τον συνέλαβε επειδή επέτρεψε στο κοινό να ασκεί την ελευθερία του λόγου. Ήταν μια δυτική χώρα, σύμμαχος της κυβέρνησης Μπάιντεν και ενθουσιώδες μέλος του ΝΑΤΟ, που τον έκλεισε.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις