Τον Δεκέμβριο του 1972 έγινε ένα «σουρεαλιστικό πάρτι» με διάσημους καλέσμένους στο Château de Ferrières της οικογένειας Rothschild, που έμεινε στην ιστορία.


 Οι προσκλήσεις

ήταν γραμμένες ανάποδα, αναγκάζοντας τους καλεσμένους να χρησιμοποιήσουν τη βοήθεια ενός καθρέφτη για να τις διαβάσουν. Η ενδυμασία που απαιτούνταν ήταν «μαύρη γραβάτα, μακριά φορέματα και περίεργα μασκαρεμένα κεφάλια».

Το 1957, μετά από έναν σύντομο πρώτο γάμο με έναν κόμη κτηνοτρόφου, η βαρόνη Marie-Hélène Naila Stephanie Josina van Zuylen van Nyevelt van de Haar παντρεύτηκε τον τρίτο ξάδερφό της Guy de Rothschild, επικεφαλής της τράπεζας de Rothschild Frères. Καθώς ήταν η πρώτη φορά που ένας κορυφαίος Rothschild παντρεύτηκε μια μη Εβραία σύζυγο, ο Guy αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία του στην εβραϊκή κοινότητα στη Γαλλία και η καθολική Marie-Hélène έπρεπε να λάβει ειδική απαλλαγή από τον πάπα.

Στο βίντεο παρακάτω θα δείτε μερικές σπάνιες εικόνες του τι συνέβει στα παρασκήνια όταν η βαρόνη Marie-Hélène de Rothschild και ο σύζυγός της Guy στο Chateau de Ferrières φιλοξένησαν αυτή την εκδήλωση το 1972.

 

 

Το σπίτι τους, και ο τόπος διεξαγωγής του μυθικού πλέον σουρεαλιστικού χορού τους, ήταν το Chateau de Ferrières, που λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές κάστρο του 19ου αιώνα στη Γαλλία. 

Βλέποντας τους εντυπωσιακούς Mentmore Towers του ξαδέρφου του στο Buckinghamshire, ο πρόγονος του Guy, Baron James de Rothschild είπε στον αρχιτέκτονά του Joseph Paxton: «Φτιάξε μου ένα Mentmore, αλλά διπλάσιο σε μέγεθος». Το Ferrières διαθέτει ογδόντα υπνοδωμάτια επισκεπτών, τριάντα τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους, μια κεντρική τεράστια αίθουσα, στήλες άτλαντα και καρυάτιδες, μια βιβλιοθήκη με πάνω από οκτώ χιλιάδες τόμους και έναν αναγεννησιακό ιταλικό κήπο.

 

Σύντομα έγινε ένα επίκεντρο της ευρωπαϊκής υψηλής κοινωνίας, ένα αυστηρό μείγμα ευγενών, αστέρων του Χόλιγουντ, καλλιτεχνών, μουσικών και σχεδιαστών μόδας, του Yves Saint Laurent με την Brigitte Bardot και την Grace Kelly. Ήταν τέτοια η γοητεία που μια εξέχουσα κοινωνική προσωπικότητα απείλησε να αυτοκτονήσει αν δεν την προσκαλούσαν στο επόμενο.

Και έτσι έφτασε το πολυπόθητο πάρτι στις 12 Δεκεμβρίου 1972. Οι προσκλήσεις εστάλησαν με τον κρυπτικό ενδυματολογικό κώδικα «μαύρη γραβάτα, μακριά φορέματα & σουρεαλιστικά κεφάλια», οι οδηγίες πληκτρολογήθηκαν ανάποδα και έπρεπε να διαβαστούν στον καθρέφτη.

Κατά την άφιξη, η πρόσοψη του πύργου φωτίστηκε με κόκκινο χρώμα με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι φλέγεται. Οι καλεσμένοι έπρεπε να περάσουν μέσα από μαύρες κορδέλες που προορίζονταν να μιμούνται ιστούς αράχνης και έναν λαβύρινθο πριν μπουν στην αίθουσα χορού.

Τα κοστούμια και οι μάσκες ήταν περίτεχνα και ασυνήθιστα και η λίστα των καλεσμένων ήταν εξίσου εντυπωσιακή, η οποία περιελάμβανε την Audrey Hepburn και τον Salvador Dali. Οι υπηρέτες ήταν ντυμένοι σαν γάτες και τα κεντρικά κομμάτια του τραπεζιού ήταν σαν κάτι από τα πιο παράξενα όνειρα.

«Τα πιάτα ήταν καλυμμένα με γούνα, τραπέζια διακοσμημένα με ταριχευμένες χελώνες και φαγητό σερβιρισμένο σε ένα πτώμα μανεκέν σε ένα κρεβάτι με τριαντάφυλλα». Τα πιρούνια αντικαταστάθηκαν με νεκρά ψάρια.

 

Οι φήμες για το τι ακριβώς περιελάμβανε το πάρτυ δίνουν και παίρνουν, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη μαρτυρία, πως ακολούθησαν τελετές, θυσίες όργια κτλ…

Κατι που ίσως λίγοι γνωρίζουν αν κοιτάξετε τα περισσότερα άρθρα, είναι πως αυτό ήταν το μεγαλύτερο πάρτι και μετά δεν ακολούθησε άλλο.. Η αλήθεια είναι πως τα πάρτι αυτά συνεχίζονται κανονικά, μάλιστα υπάρχει και σύνδεσμος σελίδας που τα διαφημίζει: https://www.theilluminatiball.com/

Ο σουρεαλισμός ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1910 και στις αρχές της δεκαετίας του ’20 ως ένα λογοτεχνικό κίνημα που πειραματίστηκε με έναν νέο τρόπο έκφρασης που ονομάζεται αυτόματη γραφή ή αυτοματισμός, ο οποίος προσπάθησε να απελευθερώσει την αχαλίνωτη φαντασία του υποσυνείδητου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

Σχόλια

  1. ΚΑΤΟΧΙΚΆ ΝΕΑ,ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ 17-8 ΒΡΑΔΆΚΙ.


    ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΑΝΤΈΧΕΤΕ...ΤΙΤΛΟΣ:

    ΤΟ ΆΓΝΩΣΤΟ:ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2|ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΉΡΙ ΤΗΣ ΚΌΛΑΣΗΣ |ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΙΗΣΟΥΙΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ....
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΡΟ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ,ΌΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΕΛΕΤΈΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΡΌΤΣΙΛΝΤ ΈΦΕΡΝΕ ΟΝΤΌΤΗΤΕΣ ΤΕΤΆΡΤΗΣ ΔΙΆΣΤΑΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΊΕΣ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΎΣΙΚΑ ΧΤΙΣΜΈΝΕΣ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ,ΚΆΝΟΥΝ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΟΕΊ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉ ΤΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ.
    ΟΙ ΝΥΧΤΕΡΊΔΕΣ ΝΤΡΑΓΚΙΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ ΤΗΝ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΉ ΕΊΣΟΔΟ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ,ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΙΣΣΟΙ.ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,ΚΑΔΡΑ,ΠΊΝΑΚΕΣ ΣΕΡΒΊΤΣΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ,ΛΟΓΙΚΟ,ΚΥΡΙΩΣ ΙΤΑΛΙΑ,ΓΑΛΛΊΑ ΚΑΙ ΚΟΎΚΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΣΤΆ ΑΝΘΡΏΠΙΝΑ. ΘΑ ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΆΡΤΥ ΤΟΥ '72 ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΟΙ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΑΘΕΑΤΟΙ ΗΓΉΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΚΙ ΟΡΓΙΑΖΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΠΆΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΎΣ ΠΑΡΆΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΊ ΑΓΙΟΥ ΌΡΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΒΙΑΣΤΙΚΆ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ....

    ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΜΆΣΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ TV ,ΈΡΧΟΝΤΑΙ "ΕΚΕΙΝΟΙ" ΚΑΙ ΜΑΖΕΎΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΉΤΗ.

    ΣΑΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΊ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΊΝΕΤΑΙ. ΕΙ
    ΔΑΤΕ ΠΟΥ ΒΆΛΑΝΕ ΤΟ ΆΒΑΤΑΡ ΠΕΛΟΖΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ. Μ

    Α ΔΕΝ ΘΥΜΆΣΤΕ ΚΙΌΛΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΨΙΟ ΤΗΣ ΓΚΑΒΙΝ ΝΙΟΥΣΟΜ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΊΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΝΑΎΑΡΧΟ ΚΡΑΝΤΑΛ,ΛΑΤΙΝΙΚΑ,ΤΗΝ ΔΕΎΤΕΡΗ ΓΛΏΣΣΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΏΝ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ....

    Η ΠΕΛΟΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΌΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΤΈΚΝΩΝ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΑΡΑΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΆΡΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ,Η ΣΕΛΗΝΗ ΚΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΠΉΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ Ο ΟΚΤΑΒΙΑΝΟΣ.....
    ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΊΘΕΤΟ ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΈΜΠΕΙ ΣΤΗΝ....ΑΛΕΞΆΝΔΡΕΙΑ. Ο ΔΕ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ
    Ο ΕΠΙΣΗΣ REPTILIAN ΠΕΛΟΖΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΠΙΖΟ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΊ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΒΙΒΛΊΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΊΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΙΤΟΣ+ΒΕΣΠΑΣΙΑΝΟΣ ΑΠΟΦΆΣΙΣΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ...
    ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΑΣΣΙΚΑ, ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ RESET ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ;BUSINESS AS USUAL.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΕΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΊΤΕ. ΟΣΟ Γ

    ΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΜΕ ΒΡΑΧΙΑ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΏΝ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΆΤΩ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΦΡΙΚΤΆ ΕΥΡΗΜΑΤΑ.

    ΡΙΤΑ




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις