Κεραμέως και Μπουρλά πρώτη θέση στη συνεδρίαση της μυστηριώδους λέσχης Μπίλντεμπεργκ

 

Παρουσία της

υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά και του προέδρου του ομίλου ΤΙΤΑΝ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου -που δεν συμμετέχουν για πρώτη φορά- πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και φέτος η ετήσια ιδιωτική σύνοδος των 130 μελών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, στο ξενοδοχείο «Mirasierra» της Ισπανίας.

Όπως και το 2023, η 70ή συνάντηση που άρχισε την Πέμπτη 30 Μαΐου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου, ήταν στραμμένη προς το μέλλον και συγκεκριμένα στο μέλλον των… πολέμων, με τις συγκρούσεις που μαίνονται από το Σουδάν μέχρι τη Γάζα και την Ουκρανία.

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Η Ρωσία και η Κίνα ήταν επίσης στην ημερήσια διάταξη, όπως και η Τεχνητή Νοημοσύνη, η ευρωπαϊκή και η αμερικανική οικονομία, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το κλίμα και η βιολογία.

Η κλειστή μυστικοπαθής σύνοδος, στην οποία απαγορεύονται αυστηρά οι ηχογραφήσεις, οι φωτογραφίες και η διαρροή στον Τύπο οποιασδήποτε λεπτομέρειας από τις συζητήσεις, τις τοποθετήσεις και την όλη διαδικασία, γίνεται μία φορά τον χρόνο για την «προώθηση του διαλόγου μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής».

Επί της ουσίας, όμως, συζητούνται και λαμβάνονται αποφάσεις για όλες τις κρίσιμες υποθέσεις της διεθνούς κοινότητας, από προσωπικότητες που θεωρούνται από τις πιο ισχυρές στο επιχειρείν, στην πολιτική, στον χρηματοοικονομικό τομέα και στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Στην αμφιλεγόμενη συγκέντρωση της ελίτ του κόσμου, που τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να αναδιαμορφωθεί και να μοιάζει περισσότερο στο Φόρουμ του Νταβός, παρά με συγκέντρωση Ιλουμινάτι, η ασφάλεια ήταν έντονη και ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και ο ισχυρός άνδρας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, ομάδα αξιωματούχων της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, όπως ο ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι, ο οποίος προειδοποίησε πρόσφατα ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία διαμορφώνεται σε «μακρά μάχη», δηλαδή πως το άμεσο μέλλον του κόσμου θα είναι… περισσότερος πόλεμος.

Άλμπερτ Μπουρλά

Άλλωστε, όπως η κατάσταση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας συνεχίζει να οξύνεται, δεν είναι τυχαίο πως στη διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι ανώτατου επιπέδου από την Πολωνία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία, με άλλα λόγια χώρες-κλειδιά στην κλιμακούμενη σύγκρουση.

Αξίζει να υπογραμμιστεί και η παρουσία ανώτερων υπουργών και επιτρόπων της Ε.Ε., όπως ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και οι επικεφαλής χρηματοπιστωτικών κολοσσών, συμπεριλαμβανομένων της Citigroup, της Deutsche Bank και της Societé Générale.

Η αίθουσα του συνεδρίου ήταν γεμάτη από «φωστήρες» της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής των Google DeepMindMicrosoft AIMistral AI και Anthropic, καθιστώντας την εκδήλωση μια υψηλού επιπέδου σύνοδο κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη από μόνη της. Μάλιστα έγινε συνεδρία για την ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης!

Υπό την αιγίδα της CIΑ

Η συμμετοχή στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου υπό την αιγίδα της CIA, στοχεύει να φέρει σε επαφή ευρωπαϊκές προσωπικότητες με αμερικανικά δίκτυα και στη συνέχεια αυτές να συμπαραταχθούν πίσω από τις ΗΠΑ.

Όποιος έχει επιλεγεί αποκτά πρόσβαση στα πιο υψηλόβαθμα αξιώματα της εξουσίας, όπως, για παράδειγμα, ο σχεδόν μόνιμος θαμώνας της λέσχης Μαρκ Ρούτε. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας προορίζεται να αναλάβει το τιμόνι του ΝΑΤΟ, μετά τη λήξη της θητείας του Γενς Στόλτενμπεργκ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΚΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ,Η ΝΙΚΗ,Ο ΑΛΕΞ,Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΚΙ Ο ΑΛΜΠΈΡ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΙ ΤΈΣΣΕΡΕΙΣ ΕΒΡΑΊΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ....

    Ο ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΆΚΗΣ ;;ΤΙ ΜΥΤΟΓΚΑ ΤΗΣ ΦΥΛΉΣ ΕΙΝ'ΑΥΤΗ;

    ΖΟΥΝ ΑΝΆΜΕΣΑ ΜΑΣ,ΠΑΡΙΣΤΆΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΑΡΓΆ ΜΕΘΟΔΙΚΆ ΕΞΩΘΕΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ.

    ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΙΣ; ΑΠΛΑ
    ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΚΊΛΑ ΠΟΣΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ,ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉΣ ΩΣ ΟΙ ΑΝΩΤΈΡΩ ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΟΙ....ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΧΑΖΑΡΙΚΗ ΜΠΊΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ....

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις