ΑΠΡΟΟΠΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ MERRICK GARLAND

 

Η JAG έδωσε ευγενικά

στον κρατούμενο Merrick Garland ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο, επαναλαμβάνοντας το στρατιωτικό δικαστήριο εναντίον του την Τρίτη αντί για τη Δευτέρα, κυρίως επειδή ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall έπρεπε να διαχειριστεί προσωπικές υποθέσεις. Ο Γκάρλαντ έλαβε τα βιβλία που είχε ζητήσει, τόμους που αφορούσαν τη στρατιωτική δικαιοσύνη και την ομοσπονδιακή νομολογία, αναζητώντας ένα δικαστικό κενό που θα μπορούσε να τον αθωώσει ή να τον γλιτώσει από ένα ταξίδι στην αγχόνη. Καθώς δεν βρήκε καμία, ζήτησε μια δεύτερη αναβολή, λέγοντας ότι χρειαζόταν μόνο τέσσερις ακόμη ημέρες μελέτης για να κάνει μια πρακτική άμυνα. Ο ναύαρχος Κράνταλ απέρριψε το αίτημα του Γκάρλαντ με το αιτιολογικό ότι είχε περάσει 60 ημέρες υπό κράτηση, κατά τις οποίες μπορούσε να απομνημονεύσει ογκώδεις νομικούς τόμους και τον Ενιαίο Κώδικα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

Μετά την επανέναρξη των διαδικασιών το πρωί της Τρίτης, ο ναύαρχος Κράνταλ έδειξε στο πάνελ ένα φύλλο χαρτί που είχαν βρει οι ερευνητές εγκληματιών στο συρτάρι του γραφείου του σπιτιού του Γκάρλαντ μετά τη σύλληψή του.

«Είναι καλό για εμάς, κρατούμενε Γκάρλαντ, που δεν άκουσες ποτέ για μια εφεύρεση που ονομάζεται καταστροφέας», παρατήρησε ο ναύαρχος Κράνταλ. «Νόμιζα ότι ήσασταν επαγγελματίες στην καταστροφή ενοχοποιητικών στοιχείων. Ερασιτεχνική στιγμη."

Το έγγραφο ηλικίας τριών ετών ήταν φαινομενικά ένα προσχέδιο και δεν κατονόμασε τον προβλεπόμενο παραλήπτη. Το πλαίσιο ήταν πολύ διαφανές: ο Γκάρλαντ αποκάλεσε τον Τραμπ το «ειδικό του έργο» και έγραψε ότι αυτός και το Υπουργείο Δικαιοσύνης του θα μετακινούσαν βουνά για να ανατρέψουν τον Τραμπ και την Αυτοκρατορία Τραμπ.

«Η ενασχόληση με τον Ντόναλντ Τραμπ είναι η αποστολή και ας είμαστε ξεκάθαροι – αν δεν τον φροντίσουμε εμείς, θα φροντίσει και αυτός για εμάς. Θα εμπλακώ τόσο βαθιά σε δικαστικές διαμάχες που θα εύχεται να αποσυρθεί στο γκολφ. Θα τον δυσφημήσω και θα αρπάξω τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του πολύτιμου Mar-a-Lago του. Θα μείνει στην καταστροφή. Θα τον θάψω τόσο βαθιά στο ποινικό δικαστήριο που θα χρεοκοπήσει υπερασπιζόμενος τον εαυτό του. Ταυτόχρονα, θα χτυπήσουμε τους συμμάχους και τους οπαδούς του, ιδιαίτερα τον MAGA και τους ευαγγελικούς, και θα τους κάνουμε να μετανιώσουν για την ημέρα που υποσχέθηκαν να τον υποστηρίξουν. Έχω την εξουσία να το κάνω πραγματικότητα. Αφού υποφέρει αρκετά και εύχεται να ήταν νεκρός, ίσως του το δώσω. Αλλά όχι πριν καταλάβει την αληθινή σημασία της λέξης», διάβασε δυνατά ο Ναύαρχος.

Ο Γκάρλαντ αντιτάχθηκε με ένα αβάσιμο επιχείρημα: Είπε ότι δεν είχε γράψει τη σελίδα.

"Είναι ψεύτικο! Το έφτιαξες», ουρλιαξε

Αλλά ο ναύαρχος Κράνταλ επέμεινε ότι οι αναλυτές χειρόγραφου είχαν επικυρώσει τη γραφή ως του Γκάρλαντ. «Δεν σου αρέσει ο Πρόεδρος Τραμπ, έτσι δεν είναι, κρατούμενε Γκάρλαντ;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Δεν είναι ο πρόεδρος Τραμπ. είναι ο κύριος Τραμπ, και αυτό είναι γενναιόδωρο. Σε τι γαμημένο κόσμο ζείτε;» είπε ο Γκάρλαντ, με το πρόσωπό του ξαφνικά κατακόκκινο από θυμό. «Ο Τζόζεφ Μπάιντεν είναι πρόεδρος. Ω, είμαι κουρασμένος, Κράνταλ», είπε ο Γκάρλαντ.

«Αν η δικαιοσύνη είναι δίκαιη, θα πάρετε έναν μόνιμο υπνάκο πολύ σύντομα», είπε ο ναύαρχος.

Με χειροπέδες ο Γκάρλαντ έβγαλε τα γυαλιά του και τα ακούμπησε απαλά στο τραπέζι. Κοίταξε τον Ναύαρχο. Τα μάτια του ήταν γεμάτα κακία.

«Έρικ, ναύαρχε Κράνταλ», είπε ο Γκάρλαντ. «Δεν θα ήθελες να μάθεις ποιος πυροβόλησε τον Έρικ;»

"Με συγχωρείς?" είπε ο ναύαρχος.

«Έρικ. Στρατηγός Έρικ Σμιθ. Δεν θα ήθελες να μάθεις ποιος τον χτύπησε;»

Ο ναύαρχος Κράνταλ πήγε προς τη Γκάρλαντ. «Αμφιβάλλω ότι ξέρεις κάτι γι' αυτό. Δεν είναι στην φαρετρα σου».

«Ήμουν κοντα στον Λόιντς, ναύαρχε Κράνταλ, και μου είπε τα πάντα πριν τον σκοτώσεις», είπε ο Γκάρλαντ με ένα χαμόγελο. «Ήταν ένας προειδοποιητικός πυροβολισμός, φωτιά σε όλη την πλώρη. Αν θέλαμε, θα πέθαινε χτυπώντας στο έδαφος».

«Δεν σκοτώσαμε τον Όστιν. Λείπει η νοημοσύνη του Deep State», είπε ο ναύαρχος Crandall. «Και αν η ευφυΐα σας ήταν αξιόπιστη, θα ξέρατε ότι πιάσαμε τον σκοπευτή του στρατηγού Σμιθ. Στην πραγματικότητα, είναι εδώ στο GITMO."

«Εσύ; Και είναι αυτος?. «Ίσως έπιασες ποιον βγάλαμε εκεί έξω για να πιάσεις», είπε ο Γκάρλαντ.

«Δεν διαπραγματεύομαι μαζί σου», είπε αυστηρά ο ναύαρχος.

Ο Γκάρλαντ γέλασε χωρίς να κουνήσει τα χείλη του. «Ούτε για τις ζωές των στρατιωτών και των πεζοναυτών κρυφτήκαμε εκεί που δεν μπορείς να τους βρεις. Ξέρεις αυτά, ναύαρχε. Αν μου συμβεί κάτι ατυχές, ναύαρχε, θα το μάθουν και οι άντρες και οι γυναίκες που έχουμε στην υπηρεσία θα πεθάνουν οδυνηρά. Και όταν τελειώσουμε μαζί τους, λοιπόν, υπάρχουν οι άμαχοι εξεγερσιακοί J6. Μπορεί να μην μπορούμε να τα πάρουμε όλα, αλλά αν κρεμαστω, το ίδιο θα παθουν και μερικοι δικοι σου, στυλ Τζέφρι Έπσταϊν».

«Μπλοφάρεις. Αν μπορούσατε να τραβήξετε αυτό το φύλλο, θα το είχατε κάνει μέχρι τώρα», είπε ο Ναύαρχος.

«Σκεφτείτε τη θέση σας προσεκτικά, ναύαρχε. Θα απελευθερώσετε εμένα και άλλους 32 από τη φυλακή εδώ και στο Γκουάμ. Δεν με νοιάζει τι συμβαίνει στους άλλους. Μπορεί να θέλετε να το ελέγξετε με τους φίλους σας πριν πάρετε μια βιαστική απόφαση», είπε ο Garland.

Ο ναύαρχος Crandall απομακρύνθηκε από το τραπέζι της άμυνας, αλλά διατήρησε οπτική επαφή με τον Garland. Κοίταξε με προσήλωση το Deep Stater, σαν να έκρινε την αλήθεια της απειλής του. Μετά από λίγο, είπε, «Αυτό το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή μέχρι αύριο. Φρουροί, συνοδέψτε τον κρατούμενο στο κελί του».

«Βλέπετε, πήρα την αναβολή μου», χλεύασε ο Γκάρλαντ.

 Πηγή του GITMO είπε ότι ο Ναύαρχος χρησιμοποίησε το χρόνο για να μιλήσει με τον Στρατηγό Σμιθ και το συμβούλιο Λευκων Καπελων, αν και δεν έχουμε μάθει ακόμη το αποτέλεσμα αυτών των συνομιλιών.

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις