ΚΥΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ GPS ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...!!!

 Χάος στις πτήσεις στην ανατολική Ευρώπη από κύμα μαζικών παρεμβολών στα συστήματα GPS: Την Ρωσία «δείχνει» η Εσθονία

Περισσότερα από 1.600 αεροσκάφη  αερογραμμών

έπεσαν θύματα  έντονων περεμβολών στα συστήματα ναυτιλίας GPS και τα δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι οι  παρεμβολές αυτές να προέρχονται από την Ρωσία.

Όπως αναφέρεται  πολιτικά αεροσκάφη που πετούσαν  πάνω και γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα στη βόρεια Ευρώπη αντιμετώπισαν  σοβαρά   τεχνικά προβλήματα λόγω παρεμβολών  οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή (24/3/2024) και συνεχίζονταν έως σήμερα,  με 1614 αεροπλάνα, κυρίως πολιτικά, να αναφέρουν προβλήματα έκτοτε.

Αν και οι περισσότερες παρεμβολές σημειώθηκαν στα αεροσκάφη που πετούσαν εντός του πολωνικού FIR, παρεμβολές σημειώθηκαν επίσης και σε αεροσκάφη που πετούσαν  στον εναέριο χώρο της Γερμανίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας.

 

 

Σημειωτέον, ελάχιστη έως καθόλου παρέμβαση φαίνεται να λαμβάνει χώρα στη Λευκορωσία, έναν σταθερό Ρώσο σύμμαχο, ή στο Καλίνινγκραντ, τη ρωσική επαρχία που χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα από θάλασσα και ξηρά.

Τα αεροπλάνα φαίνεται να αντιμετώπισαν  εμπλοκή των συστημάτων GPS, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους πιλότους, καθώς αυτό μπορεί να τους κάνει να πιστέψουν ότι βρίσκονται σε διαφορετική τοποθεσία από αυτήν που βρίσκονται στην πραγματικότητα, αν και όλα τα πολιτικά  αεροσκάφη διαθέτουν και άλλες ασφαλιστικές δικλείδες για τη ναυτιλία τους.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Εσθονίας Μάρτιν Χαρέμ ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί άκρως απόρρητα ηλεκτρονικά συστήματα  για να παρεμποδίζει τα σήματα GPS σε αεροπλάνα και πλοία, κάτι που, όπως λέει, μπορεί να οδηγήσει σε συντριβές.

Σύμφωνα με το Harem, ο Πούτιν πυροδοτεί χάος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) παρεμποδίζοντας την τεχνολογία GPS κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ. Το μεγαλύτερο μέρος της εμπλοκής φαίνεται να επικεντρώνεται στο βόρειο μισό της Πολωνίας και στα νερά μεταξύ Πολωνίας και Σουηδίας.

 

 

 

Η Φινλανδία αναφέρει επίσης προβλήματα με το σύστημα καθοδήγησης GPS για την εναέρια και θαλάσσια κυκλοφορία, μαζί με μεμονωμένα προβλήματα στη Λετονία και τη Λιθουανία.

«Αυτό που είδαμε είναι μια δυσλειτουργία του GPS για πλοία και αεροπορικά ταξίδια», είπε ο Χαρέμ.

«Και πραγματικά δεν ξέρουμε αν η Ρωσία θέλει  να πετύχει  κάτι το συγκεκριμένο με αυτές ή απλώς προσπαθεί να δοκιμάσει τον εξοπλισμό της», είπε ο αρχηγός των εσθονικών ενόπλων δυνάμεων για να καταλήξει:

«Αλλά σίγουρα, κανείς δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο με μια γειτονική χώρα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις