Τα παιδιά στην Κίνα προσβάλλονται από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία μετά τον εμβολιασμό με κινεζικά εμβόλια

Τα παιδιά στην Κίνα προσβάλλονται από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία μετά τον εμβολιασμό με κινεζικά εμβόλια 

Μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου για

τον COVID-19, η 4χρονη Li Jun ανέπτυξε πυρετό και βήχα, που γρήγορα υποχώρησαν μετά από ενδοφλέβια θεραπεία στο νοσοκομείο.
Αλλά μετά το δεύτερο εμβολιασμό, κάτι δεν πήγαινε καλά.
Οίδημα εμφανίστηκε γύρω από τα μάτια του μικρού κοριτσιού.
Για εβδομάδες, το μικρό παιδί παραπονιόταν για πόνους στα πόδια της, όπου άρχισαν να εμφανίζονται μώλωπες φαινομενικά από το πουθενά.
Τον Ιανουάριο, λίγες εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, η 4χρονη διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

«Το παιδί μου ήταν απολύτως υγιές πριν από τη δόση του εμβολίου», δήλωσε ο πατέρας από την επαρχία Gansu της βόρειας κεντρικής Κίνας.
«Την πήγα για εξετάσεις. Όλα ήταν φυσιολογικά»

Είναι μεταξύ των εκατοντάδων Κινέζων που ανήκουν σε μια ομάδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ισχυρίζεται ότι πάσχει ή έχει ένα μέλος που πάσχει από λευχαιμία, η οποία αναπτύχθηκε μετά τη χορήγηση κινεζικών εμβολίων.

Τα κρούσματα λευχαιμίας εκτείνονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες από όλα τα μέρη της Κίνας
Ωστόσο πολλοί επεσήμαναν ιδιαίτερα την αύξηση των ασθενών στις νεότερες ηλικιακές ομάδες τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να εμβολιάσει παιδιά μεταξύ 3 και 11 ετών.

Πολλά παιδιά υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο Νο. 2 του Λανζού, όπου τουλάχιστον 20 παιδιά νοσηλεύονται με παρόμοια συμπτώματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι μεταξύ 3 και 8 ετών.

«Ο γιατρός μας από το νοσοκομείο μας είπε ότι από τον Νοέμβριο, τα παιδιά που έρχονται στο αιματολογικό τους τμήμα για να θεραπευτούν από λευχαιμία έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Περίπου 84,4 εκατομμύρια παιδιά μεταξύ 3-11 ετών έχουν εμβολιαστεί έως τις 13 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 50% του πληθυσμού σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

Υπήρξε κάποια αντίδραση από τους Κινέζους γονείς όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά η εκστρατεία για τον εμβολιασμό των παιδιών.
Εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλλειψη στοιχείων σχετικά με τις επιπτώσεις των κινεζικών εμβολίων στους νέους.
Τα εμβόλια στην Κίνα παρέχονται από δύο φαρμακευτικές εταιρίες τη Sinopharm και τη Sinovac, οι οποίες έχουν ποσοστό αποτελεσματικότητας 79% και 50,4%, αντίστοιχα, με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ενήλικες.

Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις αυτών των εμβολίων στην υγεία στα παιδιά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε στα τέλη Νοεμβρίου ότι δεν έχει εγκρίνει τα δύο εμβόλια για επείγουσα χρήση σε ανήλικους.
Ωστόσο, οι γονείς που ήταν απρόθυμοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους έχουν αντιμετωπίσει πιέσεις να συμμορφωθούν.
Κάποιοι είπαν ότι έχασαν τα επιδόματα εργασίας.
Σε άλλες περιπτώσεις, τα παιδιά τους αντιμετώπισαν τιμωρία που ποικίλλει από απώλεια βαθμών ή ακόμα και αποκλεισμό από το σχολείο, όπως στην περίπτωση του 10χρονου γιου του Wang Long.

«Το σχολείο μας είπε το 2021 να τον πάμε για εμβολιασμό τη συγκεκριμένη ημερομηνία, διαφορετικά θα χάσει τα μαθήματα», είπε στους The Epoch Times ο Wang, από την επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας.
Το αγόρι εμβολιάστηκε με τη δεύτερη δόση του στις 4 Δεκεμβρίου.
Ένα μήνα αργότερα, άρχισε να νιώθει κόπωση και ήπιο πυρετό.
Τώρα βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Qilu Shandong, όπου νοσηλεύεται με οξεία λευχαιμία, η οποία διαγνώστηκε στις 18 Ιανουαρίου.

Λογοκρισία

Στο WeChat, την κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης all-in-one, οι κινέζοι γνώρισαν περισσότερους από 500 ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους που μοιράζονται την ίδια κατάσταση.
Οι έρευνες από τις αρχές κατέληγαν πάντα με τους αξιωματούχους να θεωρούν τα κρούσματα λευχαιμίας ως «συμπτωματικά» και επομένως άσχετα με τα εμβόλια.
Οι αρχές είπαν το ίδιο το 2013, μετά τον θάνατο πάνω από δώδεκα νηπίων μετά από εμβόλια ηπατίτιδας Β.

Το κόστος της θεραπείας υπολογίζεται σε περίπου 400.000 έως 500.000 γιουάν (63.093 έως 78.867 δολάρια), περισσότερο από 20 φορές το μέσο ετήσιο εισόδημα.
Οι περισσότεροι κινέζοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν τέτοια κοστολόγια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΤΟ! ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΥΝ ΝΑΧΕΙ ΑΔΕΡΦΆΚΙ.
    ΤΙ ΑΛΛΑ; ΝΑΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ; Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΙΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ 5% ; ΤΙ ΝΑ ΠΩ;ΝΑΖΙΣΤΟΚΟΜΟΥΝΕΣ🤮
    ΔΙΑ! ΜΑΡΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ! ΔΕΝ ΓΛΙΕΠΩ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΥΟΥΟΥΣΣΣΤ! ΧΑΖΑΡΟΚΡΟΝΙΟΙ ΣΑΤΑΝΟΒΛΑΚΕΣ

    ΝΗΛΣ ΧΟΛΓΚΕΛΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΕΝΕΣΗΜΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΣΠΛΑΧΝΟΙ, ΑΠΟΝΟΙ,ΑΨΥΧΑ,ΥΒΡΙΔΙΑ,ΑΝΘΡΩΠΩΕΙΔΟΙ ΠΑΙΔΟΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,ΕΞΑΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις