ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δέκα γεγονότα σχετικά με την ρύπανση της  ατμόσφαιρας - Έμβολος 

Δειτε τι γινεται

σε ολο τον πλανητη....

1) Πραξικόπημα σε εξέλιξη στη Γουινέα όπου ο στρατός έλαβε το τιμόνι της χώρας. Ο ηγέτης συνταγματάρχης των ειδικών δυνάμεων Mamady Doumbouya ανακοίνωσε τη σύλληψη του προέδρου Alpha Conde στην προεδρική κατοικία στην πρωτεύουσα Conakri, ανακοίνωσε τη διάλυση όλων των κρατικών θεσμών, το κλείσιμο των συνόρων και ορκίστηκαν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου για την αναδόμηση και ανάπτυξη της χώρας το οποίο θα έχει τη διακυβέρνηση της χώρας.
 
2)Το Συνταγματικό Δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ υποστηρίζει την επανεκλογή του προέδρου Nayib Bukele για το 2022.
 
3) Πέθανε ο Μητροπολίτης Αρχιεπίσκοπος της ορθόδοξης εκκλησίας Jonah Lwango στην Ουγκάντα.
4)Η εφαρμογή WhatsApp έλαβε πρόστιμο 225 εκατομμυρίων ευρώ επειδή παραβιάζει το νόμο περί ιδιωτικής ζωής στην ευρωπαϊκή ένωση.
 
5)Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι δεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς λόγω της απόφασής του να οδηγήσει το Ισραήλ ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου με τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.
 
6)Ο αντιπρόεδρος του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν Maulvi Mohammad Yaqub Mujahid διέταξε τους μαχητές και τους στρατιώτες να μην πυροβολούν στον αέρα, στο μέλλον αν κάποιος πυροβολίσει στον αέρα θα αφοπλιστεί και θα φυλακιστεί. Ο πυροβολισμός στον αέρα είναι προδοσία στην αποστολή, στο σύστημα και στη κυβέρνηση.
 
7)Η βόρεια Κορέα απέρριψε τρία εκατομμύρια κουνούπια διότι έχει αμφιβολίες μήπως είναι ελιξίριο και είπε στον ΟΗΕ να τα δώσουν σε άλλη χώρα.
 
8)Η δικαστής Jeanine Pirro είπε στο FOX News ότι σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές του ανώτατου δικαστηρίου, οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου συγκεντρώνονται για να εκτιμήσουν την υπόθεση του Donald Trump 2020.
 
9)Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας Πούτιν και Λουκασένκο θα παραστούν σε μια σύνοδος στις 9.9.2021 στη Μόσχα για την πιθανή ένωση της Λευκορωσίας στην ρωσική ομοσπονδία.






















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις