Ta "γυρναει" ο Fauci μετά τη βόμβα του State Department.Ζητάει “να ερευνήσουμε” τι συνέβη στη Κίνα... 3 ερευνητές του εργαστηρίου της Wuhan νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019 με συμπώματα COVID-19

 

Μία έκθεση της αμερικάνικης υπηρεσίας πληροφοριών δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα η Wall Street Journal σύμφωνα με

την οποία τρεις ερευνητές από το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan της Κίνας (WIV) αναζήτησαν νοσοκομειακή περίθαλψη τον Νοέμβριο του 2019, μήνες πριν η Κίνα αποκαλύψει την πανδημία της COVID-19.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η έκθεση -η οποία παρέχει νέες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των ερευνητών που επηρεάστηκαν από την ασθένεια, το χρονοδιάγραμμα της νοσηλείας τους και οι επισκέψεις τους στο νοσοκομείο μπορεί να προσθέσει πληροφορίες στις εκκλήσεις περαιτέρω ερευνών για το εάν ο ιός COVID-19 θα μπορούσε να δραπετεύσει από το εργαστήριο.

Η έκθεση ήρθε την παραμονή μίας συνάντησης του οργάνου λήψης αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία αναμένεται να συζητήσει την επόμενη φάση της έρευνας για την προέλευση της COVID-19.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν είχε κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα της εφημερίδας, αλλά ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden συνεχίζει να έχει «σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις πρώτες μέρες της πανδημίας COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της προέλευσης της στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας».

Ανέφερε ότι Αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με τον ΠΟΥ και άλλα κράτη μέλη για να υποστηρίξει μια αξιολόγηση που βασίζεται σε ειδικούς για την προέλευση της πανδημίας «που είναι απαλλαγμένη από παρεμβολές ή πολιτικοποίηση».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε δηλώσεις που προδικάζουν μια συνεχιζόμενη έρευνα του ΠΟΥ για την πηγή του SARS-CoV-2, αλλά είναι σαφές ότι οι υγιείς και τεχνικά αξιόπιστες θεωρίες πρέπει να αξιολογηθούν διεξοδικά από διεθνείς εμπειρογνώμονες», ανέφερε.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι σημερινοί και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι που έχουν λάβει γνώση των στοιχείων της έρευνας για τους επιστήμονες του εργαστηρίου εξέφρασαν μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την ισχύ των αποδεικτικών στοιχείων που περιέχονται στην έκθεση, με έναν ανώνυμο αξιωματούχο να λέει ότι χρειάζεται «περαιτέρω έρευνα και πρόσθετη επιβεβαίωση».

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Βρετανία και άλλες χώρες τον Μάρτιο εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τη μελέτη καταγωγής της COVID-19 υπό την ηγεσία του ΠΟΥ και ζήτησαν περαιτέρω διερεύνηση και πλήρη πρόσβαση σε όλα τα σχετικά δεδομένα των πρώτων σταδίων της πανδημίας.

 Η Ουάσιγκτον επιθυμεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερη συνεργασία και διαφάνεια από την Κίνα, σύμφωνα με μια πηγή εξοικειωμένη με την προσπάθεια. Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό την Κυριακή.

Την ίδια ημέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σημείωσε ότι μια ομάδα υπό την ηγεσία του ΠΟΥ είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η διαρροή από εργαστήριο του ιού είναι εξαιρετικά απίθανη μέπειτα από την επίσκεψη της τον Φεβρουάριο στο Ινστιτούτο ιολογίας. «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου», δήλωσε το υπουργείο σε απάντηση αιτήματος σχολιασμού της WJS. «Ανησυχεί πραγματικά για τον εντοπισμό της πηγής ή ή προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από την πραγματικότητα;» αναρωτήθηκε.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Δρ. Anthony Fauci αποκάλυψε ότι «δεν είναι πεπεισμένος» ότι η COVID-19 αναπτύχθηκε με φυσικό τρόπο και ζήτησε μια ανοιχτή έρευνα για την προέλευσή της, καθώς η Κίνα αντιμετωπίζει μία αυξανόμενη πίεση για να παρέχει διαφάνεια στο θέμα.

Ο Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας της χώρας στις μολυσματικές ασθένειες, εξήγησε την αβεβαιότητά του κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης PolitiFact στις 11 Μαΐου με τίτλο: United Facts of America: A Festival of Fact-Checking.

«Υπάρχει πολύ ομίχλη γύρω από την προέλευση της COVID-19 ακόμα, γι ‘αυτό ήθελα να ρωτήσω, είστε ακόμα σίγουροι ότι αναπτύχθηκε με φυσικό τρόπο;» ρώτησε η διευθύντρια της PolitiFact, Katie Sanders, τον Fauci.

«Όχι στην πραγματικότητα», απάντησε. «Δεν είμαι πεπεισμένος για αυτό. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ερευνούμε τι συνέβη στην Κίνα μέχρι να αποκαλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι συνέβη».

Ο Fauci συνέχισε: «Σίγουρα, οι άνθρωποι που το διερεύνησαν λένε ότι πιθανότατα η εμφάνιση συνδέεται με μιά αγορά ζώων που μολύνθηκε από άτομα, αλλά θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο, και πρέπει να το βρούμε. Λοιπόν, ξέρετε, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είπα ότι είμαι απόλυτα υπέρ οποιασδήποτε έρευνας που εξετάζει την προέλευση του ιού».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις