Συνελήφθη για απάτη ο Δρ. Charles Lieber, ο επιστήμονας που φέρεται ότι δημιούργησε τον covid

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας και Χημικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου

του Χάρβαρντ Δρ. Charles Lieber και δύο Κινέζοι υπήκοοι κατηγορήθηκαν για τη βοήθεια που προσέφεραν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Ο Lieber συνελήφθη εχθές το πρωί και κατηγορήθηκε για ποινική καταγγελία με μια κατηγορία ότι έκανε μια ουσιαστικά ψευδή, πλασματική και δόλια δήλωση. Ο Lieber ήταν να παρουσιαστεί εχθές το απόγευμα ενώπιον της δικαστού Marianne B. Bowler σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης.

Μαζί με αυτόν, κατηγορείται επίσης η Yanqing Ye, 29 ετών, Κινέζα υπήκοος, η οποία κατηγορήθηκε εχθές με ένα κατηγορητήριο για κάθε κατηγορία περί απάτης, ψευδούς θεώρησης βίζας, δημιουργία ψευδών δηλώσεων, και την κατηγορία ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης και της συνωμοσίας. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην Κίνα.

Κατηγορούμενος είναι επίσης ο Ο Zaosong Zheng, 30 ετών, Κινέζος υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου 2019, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης και κατηγορήθηκε με ποινική καταγγελία για απόπειρα διακίνησης 21 φιαλιδίων βιολογικής έρευνας στην Κίνα. Στις 21 Ιανουαρίου 2020, ο Ζενγκ κατηγορήθηκε επίσης για μια κατηγορία λαθρεμπορίου αγαθών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και για μια κατηγορία όπου φέρεται να έκανε ψευδείς, πλασματικές ή δόλιες δηλώσεις. Κρατείται από τις 30 Δεκεμβρίου 2019


 

Σχόλια

  1. Αυτο ειναι παλιο ¨νεο".Δεν συνεληφθει τωρα,αλλα εδω και καιρο.Ομως ολο ακουμε και τιποτα δεν βλεπουμε.Ολα αλλαζουνε και ολα τα ιδια μενουν! Στην φαντασια μας θα ζησουμε την "δοξα"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις