Η Εθνική έβαλε χέρι στις συντάξεις μόλις πληρώθηκαν

 

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους συνταξιούχους της

Εθνικής τράπεζας

, καθώς στης (24/5) μετά την πίστωση των συντάξεων Ιουνίου, αιφνιδίως τις τράβηξε από τους λογαριασμούς τους, έναντι ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων!

Οι αντιδράσεις των συνταξιούχων είναι σφοδρές, καθώς βρέθηκαν απροειδοποίητα χωρίς συντάξεις, ενώ ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την ενέργεια της τράπεζας και κινείται για την επιστροφή των ποσών. 
Η ανακοίνωση του συλλόγου είναι η ακόλουθη:  
«Ο Σύλλογος  μας, μόλις  έγινε γνωστή η ενέργεια της τράπεζας  η οποία εντελώς αυθαίρετα και απροκάλυπτα πήρε πίσω τις συντάξεις των συνταξιούχων,  που λίγο πριν είχε πιστώσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, προέβη σε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποκαταστήσει την αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια  σε βάρος των συναδέλφων συνταξιούχων. Μίλησε διεξοδικά  με τους Νομικούς και αρμόδιες υπηρεσίες  προκειμένου να εντοπίσει  τα πιο  δυνατά  από  τα  επιχειρήματα μας. Έχοντας  όλα τα στοιχεία, ο σύλλογος μας σε έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου αποφάσισε και προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες που σκόπευαν στην άμεση λύση του χθεσινού προβλήματος με την επιστροφή των συντάξεων στους λογαριασμούς  και στην αποφυγή της επανάληψης του σήμερα. Περιμένοντας ουσιαστικές,  απαντήσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί, ο σύλλογος αναμένει ευρισκόμενος  σε συνεχή συνεδρίαση και θα σας ενημερώσει». 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Σχόλια

  1. Υποτίθεται ότι για τις συντάξεις ισχύει το ακατάσχετο.
    Το κατάργησαν στη πράξη κι αυτό ;
    Παρανομούν και ισχύει το ακαταδίωκτο, φαίνεται, γι' αυτούς.
    Αλητεία στον μέγιστο βαθμό.
    Αλλά τι άλλο να περιμένεις από μια τράπεζα, στην οποία ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Εκκλησία της Ελλάδος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ αποτελείται από 914.715.153 κοινές ονομαστικές μετοχές.


      Στα τέλη Δεκεμβρίου 2015, εκτός του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του οποίου το ποσοστό ανέρχεται σε 40,39 %, κανένας μέτοχος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) δεν κατείχε ποσοστό μεγαλύτερο του 5% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.


      Διαγραφή
    2. Μην απαντάς με τον τρόπο που απαντά και η οικογένεια Ρόθτσιλντ, όταν τη κατηγορούν ότι είναι στη κατοχή τους οι Κεντρικές Τράπεζες των διαφόρων χωρών. Πουθενά δεν θα βρεις σήμερα το όνομα Ρόθτσιλντ στα μετοχολόγιά τους ή θα το βρεις με ελάχιστα ποσοστά ιδιοκτησίας...

      Μου παρουσιάζεις την επίσημη άποψη των πραγμάτων, εγώ μιλάω για την αληθινή. Ως Συνωμοσιολόγος θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται πάντα.

      Έχεις ακούσει για offshore εταιρείες ;

      Έχεις ακούσει για ειδικές συμφωνίες μεταξύ των μετόχων ;

      Έχεις ακούσει για κληροδοτήματα που βρίσκονται στη κατοχή των διαφόρων Μητροπόλεων της χώρας και είναι κατακερματισμένα σε ποσοστά χαμηλότερα του 5% ;

      Από την ίδρυσή της το 1841 είχε θεσμοθετηθεί τη θέση του Αντιπροέδρου της εταιρείας να τη κατέχει ο Αρχιεπίσκοπος της κάθε εποχής. Πρόεδρος φυσικά εκείνα τα χρόνια κάποιος της οικογένειας Ρόθτσιλντ.
      Γκουγκλάρω "εθνική τράπεζα πρόεδροι αντιπρόεδροι ιστορικό" αλλά δεν βρίσκω τίποτα, μόνον αυτό βρήκα για τα πρώτα χρόνια :
      https://i2.wp.com/www.e-synews.gr/wp/wp-content/uploads/2019/02/3.jpg?w=420&ssl=1

      Ρώτα κάποιον υπάλληλο της Εθνικής (που να είναι σε κάποια θέση μέσα στα πράγματα, όχι π.χ. έναν απλόν ταμία), να σου πει όλη την αλήθεια για την Εθνική. Είχα ρωτήσει προ 6-7 ετών περίπου : "Ποιοι έχουν την Εθνική ; Οι παπάδες ;" και μου είχε απαντήσει "Ναι" (εννοώντας φυσικά όχι ότι κατέχει το σύνολό της, αλλά σημαντικό της μερίδιο).

      Τέλος, για να είμαι ειλικρινής (και δεν είμαι και οικονομολόγος να ξέρω κάτι παραπάνω), δεν κατέχω και δεν έχω παρακολουθήσει το πώς και από ποιους απέκτησε το ποσοστό που αναφέρεις το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μάλλον με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
      Μπορεί η Εκκλησία να πούλησε τα τελευταία χρόνια κάποιες μετοχές της και να επένδυσε το ποσό που πήρε κάπου αλλού.
      Πάντως Εθνική και Εκκλησία ήταν οικονομικά έννοιες συνυφασμένες τους 2 περασμένους αιώνες. Ότι ήξερα σχετικά το είχα διαβάσει στο Ίντερνετ, τώρα ψάχνω και δεν βρίσκω, έχουν εξαφανισθεί ή επικαλυφθεί τα σχετικά άρθρα.

      Διαγραφή
    3. Και κάτι ακόμα.
      Μετά τα μνημόνια υπήρξε επιτακτική ανάγκη να κρυφτεί η περιουσία της Εκκλησίας, γιατί πολλοί τη κατηγόρησαν ότι σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα δεν βοήθησε, ενώ είχε τη δυνατότητα.

      H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πέπλο που"υφαίνουν" περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα).

      Κάθε ένα από αυτά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο.

      Αν τα προαναφερθέντα κατέχουν το καθένα από ένα μικρό ποσοστό των μετοχών της Εθνικής, όλα μαζί πόσο ποσοστό άραγε κατέχουν ;;

      Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ, ΟΥΤΕ Η ΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ.

      Διαγραφή
    4. Σου απαντω οτι απαντησε η τραπεζα.Μαζι με τα μνημονια ο ελεγχος περασε στο ΤΧΣ και γι αυτο επαψε να ειναι της Ελλαδος και ειναι σκετο Εθνικη Τραπεζα

      Διαγραφή
  2. Αρχίζουν να μετράνε τις αντιδράσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι καλά νέα μαζί με την παράλογη εμμονή τους για να τα εμβόλια που θα αποφέρουν δις και τον πάπα που ζητάει ελεημοσύνες από τους πιστούς γιατί τελειώσαν τα φράγκα τους, γιατί επιβεβαιώνονται οι θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν ταπί και ψύχραιμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Kapa Mi
    Μακάρι η Εθνική Τράπεζα να ανήκε ολόκληρη στην Εκκλησία της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να τη κάνει κι αυτήν ;
      Αφού έχει τόσο πολλές Εθνικές στη περιουσία της...
      Μιλάμε για κολοσσιαία περιουσία, ασύλληπτου μεγέθους.

      Διαγραφή
    2. Βασικα η εκκλησια κατεχει κυριως γη γι'αυτο ειναι δυσκολο να εκτιμηθει η αξια της περιουσιας της. Βαλτε μεσα και εκατονταδες χιλιαδες ταματα πιστων (χρυσαφικα, επιχρυσα καντηλια και εικονες, κληροδοτηματα κτλπ) ασυλληπτο νουμερο...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις