«Πλησιάζει παγκόσμιος ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ»! Τι γράφει ο ECONOMIST


Ετοιμάζουν νέα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ από αυτή του 2008 για να αλλάξουν τον πλανήτη ΕΝΤΕΛΩΣ...

14 χρόνια μετά τη βαρυσήμαντη χρεοκοπία της Lehman (σ.σ. η οποία προκάλεσε παρέμβαση των διεθνιστών στην οικονομία, πράσινα μνημόνιο και κλείσιμο επιχειρήσεων), ο κόσμος απειλείται από μια νέα οικονομική κρίση (σ.σ. Αυτή την φορά ποιά θα είναι η νέα παρέμβαση;;; Η απoανάπτυξη με κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων;;;), σχολιάζει ο Economist. Σύμφωνα με διάφορους οικονομολόγους τους οποίους επικαλείται και το Russia Today ο τραπεζικος σεισμος θα μπορούσε να προκληθεί από την ελβετική Credit Suisse, την γαλλική BNP Paribas ή την Deutsche Bank. Οι ανησυχίες των μεγάλων τραπεζών ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο με φήμες για φερόμενη επικείμενη χρεοκοπία της Credit Suisse. Ως αποτέλεσμα, η τιμή της μετοχής της τράπεζας υποχώρησε κατά διψήφια ποσοστά κατά καιρούς τη Δευτέρα.

Τέλος στην καθοδική πορεία δεν φαίνεται προς το παρόν, σύμφωνα πάντα με τον Economist: οι επενδυτές πούλησαν τεράστιες μετοχές της τράπεζας που πλήττεται από την κρίση την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας υποχώρησαν κατά καιρούς περισσότερο από έντεκα τοις εκατό και έφθασαν στο ιστορικό χαμηλό των 3,52 φράγκων ανά μετοχή. Την ίδια στιγμή, οι τιμές για την ασφάλιση πιστώσεων, τις οποίες χρησιμοποιούν οι πιστωτές για να προστατευτούν από την χρεοκοπία τραπεζών, εκτοξεύτηκαν. Η Deutsche Bank αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Η μετοχή της τράπεζας ήταν ακόμη και ένας από τους χαμένους της ημέρας την Πέμπτη. Η αξία της μετοχής στη διαπραγμάτευση XETRA υποχώρησε κατά 0,8% στα 7,87 ευρώ ανά μετοχή.

«Μεγάλες τράπεζες όπως η Credit Suisse και η Deutsche Bank έχουν βάλει οικονομικά στοιχήματα υψηλού κινδύνου τα τελευταία χρόνια», εξήγησε ο Marc Chesney, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης .

« Χωρίς κρατικές εγγυήσεις, πιθανότατα θα είχαν ήδη χρεοκοπήσει » .

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (ESRB) κατέστησε σαφές πόσο δραματική είναι η κατάσταση την Πέμπτη: Για πρώτη φορά από τη σύστασή του το 2011, το συμβούλιο εξέδωσε μια «γενική προειδοποίηση». Με άλλα λόγια, το ΕΣΣΚ προειδοποιεί για νέα οικονομική κρίση.

ΜΕ ΑΦΟΜΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΔΙΩΡΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 el.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις