ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ έμβρυα θα μεγαλώνουν σε «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΗΤΡΑ»


Μία εταιρεία βιοτεχνολογίας προκαλεί έκπληξη αλλά και ανησυχία...

Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας θέλει να δημιουργήσει ανθρώπινα έμβρυα από βλαστοκύτταρα, με ΕΠΙΣΗΜΟ σκοπό την συλλογή ιστών για χρήση σε μεταμοσχεύσεις, αφού κατέγραψε επιτυχία με έμβρυα ποντικών, που διατηρήθηκαν ζωντανά σε μηχανική μήτρα για μέρες, μέχρι να αναπτύξουν καρδιές που χτυπούν και αίμα που να ρέει.

Η εταιρεία με έδρα το Ισραήλ, Renewal Bio, έχει αποστολή να «κάνει την ανθρωπότητα νεότερη και πιο υγιή» με την χρήση τεχνολογίας βλαστοκυττάρων που θα μπορούσε ενδεχομένως, να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία της υπογονιμότητας, γενετικών διαταραχών ή για την παράταση της ζωής με άλλους τρόπους.

Αφού πέτυχε πρωτοποριακή επιτυχία με έμβρυα ποντικών, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα στο Journal Cell , ο βιολόγος βλαστοκυττάρων, Jacob Hanna, θέλει η εταιρεία που συνίδρυσε, να αναπαράγει την τεχνολογία στους ανθρώπους.

Στο μέλλον, τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα θα μπορούσαν να μεταφερθούν, όπως λένε οι επιστήμονες, σε ένα ηλικιωμένο άτομο, για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα ή να χρησιμοποιηθούν για την αναγέννηση των κυττάρων των ωοθηκών – αν και η εταιρεία λέει ότι βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ακόμη μαθαίνει για τις πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας.

Εικόνες φωτεινού πεδίου μη φυσιολογικά αναπτυγμένων εμβρύων iCdx2 την ημέρα 8 του πρωτοκόλλου καλλιέργειας και επαρκώς ανεπτυγμένων εμβρύων iCdx2 που εμφανίζονται ως μάρτυρες αναφοράς (δεξιά πλευρά)

«Βλέπουμε το έμβρυο ως τον καλύτερο τρισδιάστατο βιοεκτυπωτή», λέει ο Hanna στο MIT Technology Review . «Είναι η καλύτερη οντότητα για να φτιάξεις όργανα και κατάλληλους ιστούς».

Δεν είναι όλοι σύμφωνοι με το έργο του Renewal Bio, λόγω των ηθικών επιπτώσεων.

«Δεν είναι απολύτως απαραίτητο, οπότε γιατί να το κάνεις;» Ο Nicolas Rivron, επιστήμονας βλαστοκυττάρων στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιοτεχνολογίας στη Βιέννη, λέει στο MIT Technology Review. Υποστηρίζει ότι οι επιστήμονες πρέπει να δημιουργήσουν μόνο «την ελάχιστη εμβρυϊκή δομή που απαιτείται» για να παράγουν κύτταρα ενδιαφέροντος.

Ένα γραφικό που αναπαριστά πώς τα έμβρυα ποντικιών αναπτύχθηκαν στη μηχανική μήτρα

Εν τούτοις από ό,τι φαίνεται, η όποια εξουσία ελέγχει την τεχνολογία και από ωφέλιμη την μετατρέψει σε εχθρική προς τον άνθρωπο, επιδιώκει να αναλάβει ίσως την παραγωγή των γεννήσεων, προκειμένου να ελέγξει τον πληθυσμό, όπως επιθυμούν οι διεθνιστές!!!

«Το όραμα της εταιρείας του Hanna είναι «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις οργανωμένες οντότητες εμβρύων που έχουν πρώιμα όργανα, για να αποκτήσουμε κύτταρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεταμόσχευση;» Το θεωρούμε ίσως ως μια παγκόσμια αφετηρία».

Ο Hanna, ο οποίος είχε αποδείξει προηγουμένως ότι μπορούσε να αναπτύξει φυσικά έμβρυα ποντικού εκτός γυναικείας μήτρας, σε μια μηχανική μήτρα, μπόρεσε να αναπτύξει όμοια έμβρυα από βλαστοκύτταρα.

Η μηχανική μήτρα που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη εμβρύων ποντικιού

«Τα έμβρυα φαίνονται πραγματικά υπέροχα», λέει η Hanna. «Είναι πραγματικά, πολύ παρόμοια με φυσικά έμβρυα».

Ωστόσο, λιγότερες από 1 στις 100 απόπειρες μίμησης ενός εμβρύου ποντικιού ήταν επιτυχείς, σύμφωνα με το MIT Technology Review, και τα έμβρυα που αναπτύχθηκαν για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είχαν τελικά διαφορετικές ανωμαλίες – συμπεριλαμβανομένων καρδιακών προβλημάτων.

Ο επιστήμονας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το δικό του αίμα ή κύτταρα δέρματος, μαζί με αυτά ορισμένων εθελοντών, ως αφετηρία για την κατασκευή συνθετικών ανθρώπινων εμβρύων. Τις ηθικές σκέψεις σχετικά με την δημιουργία ζωής σε δοκιμαστικό σωλήνα, ο Hanna δεν τις βλέπει ως βιώσιμες.

«Δεν προσπαθούμε να κάνουμε ανθρώπινα όντα», ισχυρίζεται.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;;;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 el.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις