Οι επιστήμονες ξεγέλασαν τα κουνούπια για να χορηγήσουν εμβόλια στον άνθρωπο!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 
 
Οι επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν ένα από τα πιο θανατηφόρα έντομα σε σύστημα χορήγησης εμβολίων. Σύμφωνα με νέες αναφορές του NPR, μια κλινική δοκιμή για ένα σύστημα που προορίζεται να χρησιμοποιήσει κουνούπια για τη χορήγηση εμβολίων βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ευρήματα της δοκιμής έχουν δημοσιευθεί στο Science Translational Medicine.
Σύμφωνα με το έγγραφο, οι επιστήμονες κατάφεραν να τροποποιήσουν γενετικά τα παράσιτα ώστε να παρέχουν εμβόλια κατά της ελονοσίας μέσω των τσιμπημάτων των κουνουπιών. Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση να χρησιμοποιηθούν τα κουνούπια για την παροχή εμβολίων. Ακούγεται τρομακτικό στα χαρτιά και ακόμα πιο τρομακτικό όταν βλέπεις τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε ένα ρεπορτάζ για τη δοκιμή από το NPR.
Αυτές οι φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην αρχική έκθεση και δείχνουν τα αποτελέσματα των συμμετεχόντων στη δοκιμή που τσιμπήθηκαν εκατοντάδες φορές. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, τα κουνούπια να μεταφέρουν το εμβόλιο, οι επιστήμονες τα φόρτωσαν με γενετικά τροποποιημένα παράσιτα, γνωστά ως Plasmodium falciparum. Στο παρελθόν, οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να κάνουν κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το CRISPR για να το επιτύχουν.
Το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά 1.000 μικρές ιπτάμενες σύριγγες, δήλωσε ένας ερευνητής στο NPR. Και με βάση τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο ίδιο ρεπορτάζ, όντως έτσι φαίνεται, καθώς μια εικόνα δείχνει το χέρι ενός συμμετέχοντα να είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένο με σημάδια από τα τσιμπήματα κουνουπιών που υπέστη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη χρήση κουνουπιών για τη χορήγηση εμβολίων για την ελονοσία, όμως, είναι η αποτελεσματικότητα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, 14 από τους 26 συμμετέχοντες που εκτέθηκαν στην ελονοσία προσβλήθηκαν από την ασθένεια. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα χορήγησης του εμβολίου των κουνουπιών είναι αποτελεσματικό μόνο κατά περίπου 50 τοις εκατό. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι επρόκειτο για αποτυχία - σημαίνει απλώς ότι πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. Είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι επιστήμονες δεν σκοπεύουν να απελευθερώσουν σμήνη γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών.
Αντίθετα, θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα κουνούπια για να μεταφέρουν εμβόλια με πιο ελεγχόμενο τρόπο. Οι ερευνητές δήλωσαν στο NPR ότι η απελευθέρωση ενός μαζικού αριθμού αυτών των κουνουπιών είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Όμως, κάτι τέτοιο θα έθετε πολύ βαθιά ερωτήματα σχετικά με την ιατρική συναίνεση και τη βιοηθική, καθώς δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν ποιος εμβολιάζεται και ποιος εκτίθεται.














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις