Μια αλλοτριωμένη Εκκλησία έχει πλέον τη Μύκονο… και όχι την Πάτμο ως το ιερό της νησί!

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, το νο 2 του Πατριαρχείου κι αυριανός

Οικουμενικός βάπτισε στην Αθήνα τα παιδιά gay ζευγαριού. Πρόκειται για την πρώτη θρησκευτική βάφτιση παιδιού ομόφυλου ζευγαριού που γίνεται στη χώρα μας όπου επισήμως δεν επιτρέπεται ακόμη η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, (ισχύει το σύμφωνο συμβίωσης ). Πρόκειται για τα παιδιά Ελένη και Αλέξιο που έχουν προέλθει από παρένθετη μητέρα των υψηλών μόδιστρων Ευάγγελου Μπούση και του Πίτερ Ντούντας, γνωστοί ως Dundas world, οι οποίοι ντύνουν μεταξύ άλλων τους πιο διάσημους σταρ του Hollywood. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στη Μύκονο.

Είναι μια κίνηση με πολιτικό και πνευματικό συμβολισμό.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΉ Η ΚΊΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ

Πολιτικά κινείται στην καμπάνια σύσφιξης ελληνοαμερικάνικων δεσμών στη λογική της πολιτισμικής υποταγής στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό της καθημερινής ζωής και στην περαιτέρω αποικιοποίηση της υπόδουλης χώρας. Οι Dundas εντάσσονται στο casting της ”ελληνοαμερικάνικης φιλίας” όπως πριν από αυτούς το ΝBA o Αντετοκούνμπο, o κατά τ΄άλλα συμπαθής Ρόμπερτ ντε Νίρο και το μισό Hollywood που έκαναν απόβαση στη Θεσσαλονίκη κλπ

Επιπλέον το πολιτικό μήνυμα είναι καθαρά αντιδραστικό. Η Εκκλησία είναι με το κεφάλαιο και υπηρετεί τα βίτσια του. Μια εκκλησία των ελίτ δεν είναι Εκκλησία αφού λειτ-ουργία είναι έργο λαού. Δεν είναι η κοσμική αυλή των κεφαλαιοκρατών.

Πολιτικά η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην επινοινωνιακή επιχείρηση που έχει στήσει η πρεσβεία με αστέρες Χόλυγουντ και ΝBA ως αντιπερισπασμό κάλυψη στην συνεχή απόβαση του αμερικάνικου στόλου στην Αλεξανδρούπολη που έχει μεταβληθεί σε μια υπερ-Σούδα και το κύριο διαμετακομιστικό κέντρο των Αμερικανικών δυνάμεων προς τη βόρεια Ευρώπη. Οπότε το μιντιακό αφήγημα περί προοδευτικού Ελπιδοφόρου καταρρίπτεται.…΄Γιατί από πότε οι προοδευτικές δυνάμεις αυτής της χώρας εξυπηρετούν με τον έναν ή άλλoν τρόπο τον αποικιοκρατισμό τη στρατοκρατία και τον ιμπεριαλισμό πολιτισμικό και μη;;

Πρόκειται για την πρώτη θρησκευτική βάφτιση παιδιού ομόφυλου ζευγαριού που γίνεται στη χώρα μας όπου επισήμως δεν επιτρέπεται ακόμη η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια” που σημαίνει ο Ελπιδοφόρος με την ενέργεια του αυτή δημιουργεί τετελεσμένο για να επηρεάσει προς τροποποίηση και το νομοθετικό πλαίσιο. Καθαρά πολιτική κίνηση.

Σε πνευματικό επίπεδο το στίγμα είναι σαφές. Υιοθετούμε μια νέα Βιοηθική μια νέα τύπου ανθρωπολογία μια νέα τύπου Γένεση ξαναγράφουμε τη Βίβλο. Πλαστογράφηση της Βίβλου και παραχάραξη της Ιεράς Παράδοσης δηλ. νόθευση της Ορθοδοξίας. Μια σαφώς αιρετικίζουσα Ορθοδοξία.

Η προσωπική επιλογή ακόμη και η ερωτική είναι δικαίωμα όπως και η συμμετοχή στα μυστήρια. Αλλά τα συγχωροχάρτια για τα βίτσια των πλουσίων είναι Μεσαίωνας. Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα στο ”άσε με να κάνω λάθος” αλλά το λάθος αυτό που τρεπτό είναι σύμφυτο με τον ανθρώπινη φύση δεν μπορεί σε καμιά των περιπτώσεων να επιβάλλεται ως Κανόνας στην Αυτο-Αλήθεια στην απελευθερωτική αλήθεια ”η αλήθεια ελευθερώσει υμάς” γιατί τότε ποια ή λύτρωση και η κάθαρση και σε τι συνίσταται αυτή η απελευθέρωση αν όχι από τα λάθη μας;

Ένα κοσμικό γεγονός του  διεθνούς τζετ σετ και του Lifestyle που δείχνει ότι μια αλλοτριωμένη Εκκλησία έχει πλέον τη Μύκονο και όχι την παρακείμενη Πάτμο ως το ιερό της νησί.. Αλλάζουν τα ιδανικά της. Ωστόσο η διαχρονικότητα της δεν έγκειται στην προσαρμοστικότητα-χαμαιλεοντισμό της στις επικοινωνιακές ανάγκες της κάθε εποχής αλλά στην Μεταμορφωτική δύναμη της.

Αλαλούμ αντί για Αλληλούια!!!

Ο Ευάγγελος Μπούσης, προέρχεται από τη γνωστή στην Αμερική οικογένεια Μπούση, που βρίσκεται πίσω από την αλυσίδα παντοπωλείων, “Cermak Fresh Market”, ενώ έχουν αναλάβει και τη χορηγία των Μπακς, της ομάδας δηλαδή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στη τελετή ήταν και ο Μιχάλης Μπούσης, αδερφός του Ευάγγελου, που είναι και πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Παιδιά καλή επιτυχία στις μπίζνες σας και στις καριέρες σας αλλά η χάρη του Θεού δεν εξαγοράζεται ειδάλλως αποτελεί σιμωνία. Καλά κάνατε και θέλατε να βαπτίσετε τα παιδάκια όμως κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν. Η σχέση σας δεν ολοκληρώνεται μέσα από ένα παιδί ντελίβερι τα παιδάκια αυτά δεν είναι bébémédicament προς ολοκλήρωση και πάλι του δεσμού σας. Στο θέατρο μπορεί να ευσταθεί ποιητική αδεία υπό κάποια οπτική ως και τις ”Δούλες” του Ζενέ να τις ενσαρκώνουν άνδρες αλλά η ζωή δεν είναι θέατρο και μπορεί αν γίνει να εξελιχθεί σε τραγωδία όταν μεγαλώνουμε παιδιά σε μια επίπλαστη πραγματικότητα όπου υπάρχει ο μαμάς και η μπαμπά! Καλοπροαίρετα.

Το κοινωνικά αποδεκτό ή κοινωνικά ”προοδευτικό” δεν συμπίπτει πάντα με το προοδευτικό στην πνευματική ζωή. Αν στη πνευματική ζωή ο απώτερος και τελικός στόχος είναι η θέωση προοδευτικό είναι μόνο αυτό που μας βοηθάει να προοδεύσουμε πραγματικά και να προσεγγίσουμε στ΄αλήθεια αυτή τη φάση εξέλιξης.

Αν οι Νόμοι της Πολιτείας συμπίπτουν με αυτούς της Εκκλησίας τότε προς τι η Εκκλησία; Ποιά είναι η Εκκλησία; H απορρόφηση της Εκκλησίας από το Κράτος ορίζεται ως Bαρβαρότητα το αντίθετο είναι Αγγελισμός. Η συγκυβέρνηση Κράτους Εκκλησίας είναι Καισαροπαπισμός.Η ιδιωτικοποίηση των πάντων οι ιδιωτικοί ουρανοί και το shopping therapy θρησκειών είναι μια πραγματικότητα. Η ιδιόρρυθμη βάπτιση ήταν ένας ακόμη συγκρητισμός ως συγκερασμός κοινωνικών πεποιθήσεων και δογμάτων νέου ρεύματος με παραδοσιοκρατία. Αλαλούμ αντί για Αλληλούια!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Δύσκολες καταστάσεις. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αντίθετος στην ομοφυλοφιλία. Όμως αυτές οι δύο αθώες ψυχούλες πρέπει να βαπτιστούν και να έχουν τον Άγγελο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις