Ο στρατός επικρίνει τον Τραμπ για την υποστήριξη του σε μια πρωην συνεγατιδα του Ομπάμα

 

Η τριβή μεταξύ

των διοικητών των Λευκών Καπέλων και του Προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ ξανάρχισε το απόγευμα της Πέμπτης, αφού η παρουσιάστρια του Fox News, Λόρα Ίνγκραχαμ, έμαθε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με την υποψήφια κυβερνήτη της Αριζόνα, Κάριν Τέιλορ Ρόμπσον, ότι η ανταγωνιστρια της, η Κάρι Λέικ, ήταν κάποτε ένθερμη υποστηρικτής του Ομπάμα.

Η Ίνγκραχαμ σοκαρίστηκε επειδή ο Τραμπ ενέκρινε την προσπάθεια της Λέικ να διευθύνει την Πολιτεία του Γκραντ Κάνυον, όπως και ο στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ, ο οποίος είδε την εκπομπή του Ίνγκραχαμ την Πέμπτη, είπε μια πηγή από το γραφείο του στρατηγού.

Είπε ότι ο στρατηγός Μπέργκερ κυριολεκτικά επιασε το κεφαλι του όταν άκουσε ότι η Λέικ είχε δωρίσει αρκετά μετρητα στις προεδρικές εκστρατείες του Ομπάμα και πρωτοστάτησε σε μια εκστρατεία βάσης που βοήθησε στη χρηματοδότηση της υποψηφιότητας του σκοτεινού άρχοντα. Η Λέικ είχε χτυπήσει ακόμη και τις πόρτες σε ρεπουμπλικανικές περιφέρειες για τον Ομπάμα, ενθαρρύνοντας τους δια βίου συντηρητικούς να αλλάξουν πλευρά.

«Ο στρατηγός Μπέργκερ ήταν περισσότερο από αναστατωμένος με την υποστήριξη του Τραμπ για την  Κάρι. Υπήρξε ο καλύτερος σύμμαχος του Τραμπ μεταξύ των Λευκών Καπέλων και έχει προειδοποιήσει τον Τραμπ σχετικά με το διορισμό, την πρόσληψη και την υποστήριξη σαμποτέρ του Deep State που παρουσιάζονται ως Ρεπουμπλικάνοι. Ο στρατηγός Μπέργκερ ήταν τόσο σταθερός στο στρατόπεδο του Τραμπ. Αλλά άλλοι διοικητές που άκουσαν τη μετάδοση, αξιωματικοί που έχουν ήδη αμφισβητήσει την ικανότητα του Τραμπ, εξοργίστηκαν και ενημέρωσαν τον στρατηγό Μπέργκερ», είπε η πηγή μας.

Οι εν λόγω αξιωματικοί ήταν ο υποστράτηγος Richard E. Angle και ο συνταγματάρχης J.D. Keirsey, οι οποίοι και οι δύο επέκριναν την έλλειψη διορατικότητας του Τραμπ και κατηγόρησαν τον στρατηγό Μπέργκερ ότι υποστήριξε τυφλά έναν άνθρωπο που συχνά αγκάλιαζε τους προδότες ως συμμάχους. Σε μια τηλεδιάσκεψη με τον στρατηγό Μπέργκερ, ονόμασαν τους Τζεφ Σέσιονς, Γουίλιαμ Μπαρ, Τζον Μπόλτον και Μάικλ Πενς ως λύκους με ρούχα προβάτου τους οποίους ο Τραμπ είχε ενσωματώσει στον στενό του κύκλο. Πρόσωπα που πρόδωσαν τον Τραμπ όταν ήταν πιο ευάλωτος. Ο στρατηγός Ανγκλ είπε ότι η απερίσκεπτη ηγεσία του Τραμπ έθετε σε κίνδυνο την ικανότητα του στρατού να διεξάγει έναν επιτυχημένο πόλεμο ενάντια στο Deep State.

«Με τον δέοντα σεβασμό, στρατηγέ Μπέργκερ, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είμαστε ανάπηροι από τους δικούς μας», φέρεται να είπε ο στρατηγός Angle.

«Θα του μιλήσω ξανά», απάντησε ο στρατηγός Μπέργκερ.

Και το απόγευμα του Σαββάτου μίλησαν ξανά τηλεφωνικά, με τον στρατηγό Μπέργκερ να ζητά από τον Τραμπ να σταματήσει να υποστηρίζει την Κάρι Λεικ.

«Πιστεύουμε ότι είναι Deep State, κύριε Πρόεδρε, και ειλικρινά, αγαπά τον Ομπάμα», είπε ο στρατηγός Berger.

Ο στρατηγός, είπε η πηγή μας, προσπάθησε να εντυπωσιάσει τον Τραμπ με τις ανησυχίες του στρατού, αλλά ο Τραμπ φαινόταν πιο ενδιαφέρον να καυχιέται για τις ανακαινίσεις που έγιναν στο προσωπικό του Boeing 757. Ο Τραμπ καυχιόταν ότι το ανακαινισμένο τζάμπο τζετ του ήταν πλέον εξοπλισμένο με φωτοβολίδες και ένα εκτεταμένο οπλο αντιμέτρων—όπως ακριβώς το Air Force One—και θα μπορούσε να ξεπεράσει κάθε αεροπλάνο του μεγέθους του στον ουρανό. Ο Τραμπ εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τους βελτιωμένους κινητήρες του αεροσκάφους του, λέγοντας ότι το 757 του μπορούσε να πλεύσει σε 0,85 Mach, ενώ άλλα 757 θα μπορούσαν να επιτύχουν μόνο 0,8 Mach.

Όταν ο Τραμπ σταμάτησε να πάρει ανάσα, πρόσθεσε η πηγή μας, ο στρατηγός οδήγησε τη συζήτηση πίσω στις αμφισβητήσιμες υποστηρίξεις του Τραμπ.

«Σου έδωσα εξουσία να πιάνεις εγκληματίες, στρατηγέ, να μην γίνεσαι πολιτικός. Ναι, ο Πενς είναι πολύ κακός τύπος και, όχι, δεν ήξερα ότι τότε ήταν παιδόφιλος στην Ιντιάνα. Έχω μάθει πολλά - περισσότερα από όσα ξέρεις. Εσύ κάνεις τη δουλειά σου και κρατάς τους ανθρώπους σου στη σειρά και άφησέ με να κάνω τη δική μου. Δεν σου έδωσα την εξουσία να με ρωτήσεις. Το έκανα για να μπορέσεις να βγάλεις μερικούς πολύ κακούς ανθρώπους από το γραφείο και από το δρόμο. Μην αμφισβητείτε τις κινήσεις μου. Ξέρω τι κάνω», του είπε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με την πηγή μας, η συνομιλία έληξε με τον Τραμπ να αποσυνδέει την κλήση.

«Ο στρατηγός Μπέργκερ εξακολουθεί να προσπαθει να ηρεμησει τα υπολλοιπα Λευκα Καπελα, αλλά οι φωνές που διαφωνούν γίνονται όλο και πιο δυνατές», είπε η πηγή μας. 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 










Σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΗ ΛΙΓΑΚΗ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΗ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις