Κάτω από την Παναγία των Παρισίων, που ήταν κτισμένη επί αρχαίου ναού του Διός, βρέθηκαν αρχαίοι τάφοι και σαρκοφάγος…
Η Νοτρ Νταμ ντε Παρί - γνωστή και ως Παναγία των Παρισίων, ο μητροπολιτικός ρωμαιοκαθολικός ναός της πόλεως των Παρισίων, ένα από τα θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του σύγχρονου κόσμου. Ανήκει στον ελληνο-γοτθικό ρυθμό[1]. Βρίσκεται στην νησίδα (ιλ) ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα, σήμερα στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Προ χριστιανισμού, στην θέση της υπήρχε αρχαίος ναός το 37 -14 π.Χ. αφιερωμένος στον θεό Δία (> Deus, Dieu = θεός), που διατηρήθηκε έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Η παράδοση ενισχύθηκε με την ανακάλυψη της διάσημης Πύλης των Ναυτών[2] / Pilier des Nautes το 1711, η οποία βρέθηκε κάτω από τον καθεδρικό ναό και στην οποία εικονίζονται αρχαίες ελληνικές θεότητες, όπως:
- ο Δίας (με κεραυνό, συνοδευόμενος από τον αετό του),
- ο Άρης (ως πολεμιστής, θωρακισμένος και οπλισμένος),
- ο Ήφαιστος (> Βούλκανος, ως σιδηρουργός),
- ο Ερμής (προστάτης του εμπορίου),
- η Τύχη,
- η Αφροδίτη (θεά που προάγει την γονιμότητα), και
- οι Διόσκουροι (Κάστορας και Πολυδεύκης, προστάτες του ιππικού),
θεότητες που αργότερα πέρασαν στο λατινικό και το γαλλικό πάνθεον.
Ο αρχαίος ναός αποσυναρμολογήθηκε και το δομικό του υλικό επαναχρησιμοποιήθηκε στην τοιχοποιία του γαλλο-ρωμαϊκού προμαχώνα που περιέβαλε την Πόλη του Φωτός. Επί του αρχαίου ναού θεμελιώθηκαν 4 εκκλησίες η μια πάνω στην άλλη… έως το 1160 όταν και ετέθη ο θεμέλιος λίθος της Παναγίας των Παρισίων, από τον πάπα Αλέξανδρο Γ΄[3] και τον βασιλιά Λουδοβίκο Ζ΄. Ο ναός αποπερατώθηκε περί τα μέσα του 13ου αι.
Η ανασκαφή, ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου 2022, και πραγματοποιείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Προληπτικών Αρχαιολογικών Ερευνών (INRAP).
Ο ζών οργανισμός πλανήτης ΕΛΛΑΣ φαίνεται να ξυπνά από την νάρκωση των χιλιετιών ως αποτέλεσμα της εμφάνισης της δρακονιανής Σελήνης και της Λίλιθ πίσω απ' αυτήν που έφεραν τα πάνω κάτω.......κυριολεκτικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι το όνομα Ελλας για παράδειγμα κατέληξε στα λεξικά των σεληνιακών ως Hell (Κόλασις δηλαδή), και εκτός από κανα δύο-τρία κράτη όλοι οι άλλοι αρνούνται να μας αναγνωρίζουν με το όνομα μας με την συγκατάβαση βέβαια των μπουρδελουπουργείων μας (σιγά να μην είναι και δικά μας).
Είναι γνωστό πλέον ότι μέχρι και την Επανάσταση του εικοσιένα τα ονόματα Ελλάς και Ελλην θεωρούνταν και επίσημα από την Χριστιανική εκκλησία κατάρα και αμαρτία και συνεπώς ότιδήποτε θύμιζε το ελληνικόν, για το πυρ το εξώτερον.
Ενα απο τα πολλά που μας άφησε ο Νίτσε, και που κτυπά στην ρίζα το κακό που έπληξε αυτόν τον ΙΕΡΟΝ ΧΩΡΟ ΕΛΛΑΣ μιας και ο Νιτσε αναφέρθηκε σε κάποιο σχόλιο του Kallistratos για την αρπαγή της Αφροδίτης Μήλου, είναι αυτό που θα ξυνίσει πολλούς όπως συμβαίνει με κάθε αλήθεια, αλλά λυπάμαι.
Μια πίστη σαν προσταγή είναι το βέτο κατά της συνειδήσεως....
Στην πραγματικότητα το ψέμμα με κάθε τρόπο.
Ο άγιος Παύλος αντελήφθη ότι το ψέμμα, ότι η πίστη ειναι απαραίτητα και η εκκλησία αργότερα αντελήφθη τον Παύλο.
Αυτός ο θεός πού ο Παύλος επινόησε, ένας θεός που "εκμηδενίζει" την φρόνηση του κόσμου (με με έννοια πιο στενή οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι κάθε δεισιδαιμονίας, η φιλολογία και η Ιατρική) δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα άλλο από μια απόφαση του Παύλου να ονομάσει 'Θεό" την ίδια την δική του θέληση.
Οι εχθροί του είναι οι καλοί φιλόλογοι και οι ιατροί της Αλεξανδρινής Σχολής--σ' αυτούς κηρύσσει τον πόλεμο.
Στ' αλήθεια δεν μπορεί να είναι κανείς φιλόλογος και γιατρός χωρίς να είναι ταυτόχρονα και αντίχριστος. Διότι σαν φιλόλογος βλέπει πίσω από τα "άγια βιβλία", σαν γιατρός πίσω απο την παρακμή και τα γηρατειά του χριστιανικού τύπου.
Ο γιατρός λέει είναι 'αθεράπευτο κακό'. ο φιλόλογος λέει είναι "τσαρλατανισμός".
Μετα από την Αφροδίτη λοιπόν έρχονται στην επιφάνεια αυτά που σκέπαζαν τόσους αιώνες τα έργα και οι μέρες του μεγίστου προπαγανδιστή και θεμελιωτή του κακώς ονομαζομένου Χριστιανισμού αλλά Παυλισμού.
Μιλάμε για την Παναγία των Παρισίων φυσικά.
Αντε να δούμε και την Αγιά Σοφιά σε ποίου αρχαίου ναού ανήκουν οι κεντρικοί τέσσερις κίονες που στηρίζεται και τις άφησαν (σοβατισμένες τώρα) όπως υπήρχαν αφού γκρέμισαν το υπόλοιπον του ναού.
Και που να φθάσουμε στο Αγιον Όρος εκεί να δείτε τι έχει να γίνει!
https://youtube.com/shorts/0IXgJIA2wZg?feature=share
ΑπάντησηΔιαγραφή