Τα 4 πρώτα ήταν Mantoux (*μαντού), το Σεπτέμβρη είναι το κανονικό

 


Αν δεν έχεις περάσει μέχρι τώρα απο εδώ (εικόνα πάνω), απο τον Σεπτέμβρη πρεπει ν αρχισεις ν αγχωνεσαι...

*Tεστ Mantoux (μαντού): Τι είναι και γιατί πρέπει να γίνεται 

Πολλοί μας το λένε, αλλά λίγοι γονείς γνωρίζουν τι είναι το τεστ mantoux και γιατί πρέπει να το κάνει το παιδί. Tεστ Mantoux (μαντού): Τι είναι και γιατί πρέπει να γίνεται Η δοκιμασία mantoux (μαντού) δεν είναι εμβόλιο, είναι ένα τεστ που γίνεται, όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες, για να διαπιστώσουμε αν κάποιο άτομο μολύνθηκε από το μικρόβιο (μυκοβακτηρίδιο) της φυματίωσης. 

Ειδικά για τα παιδιά, πρόκειται για ένα χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο στα χέρια του γιατρού και πρέπει απαραιτήτως να γίνεται σε ηλικία 12-13 μηνών λίγο πριν το εμβόλιο Μ-Μ-R (ιλαράς-ερυθράς- παρωτίτιδας). 

Επίσης, πρέπει να γίνεται λίγο πριν από το εμβόλιο της φυματίωσης (ΒCG). Tο εμβόλιο κανονικά γίνεται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Και τέλος, μαντού κάνουμε σε κάθε περίπτωση πυρετού ή βήχα, που υποψιαζόμαστε πως το παιδί πάσχει από φυματίωση.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Σχόλια

  1. https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9c%ce%95%ce%93%ce%91%ce%9b%ce%97-%ce%91%ce%a0%ce%9f%ce%9a%ce%91%ce%9b%ce%a5%ce%a8%ce%97-%ce%91%ce%a0%ce%9f-%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%95%ce%a6%ce%97%ce%9c%ce%95%ce%a1%ce%99%ce%94%ce%91-%ce%9c%ce%91/

    Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο οι Εβραίοι της "Ελληνικής" κυβέρνησης.
    Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΒΑΣΟΥΛΑ 2908

      Διαγραφή
    2. Αιωνία της η μνήμη...Μαχήτρια της αλήθειας...πόσα μάθαμε από τα διαφωτιστικά της βίντεο και τις μεταγλωττίσεις της...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις