Άρχισε ανηλεές κυνήγι για το κεφάλι του Syrsky και των άλλων Ουκρανών στρατηγών

Ρωσικά χειρουργικά αντίποινα για Kursk – Άρχισε ανηλεές κυνήγι για το κεφάλι του Syrsky και των άλλων Ουκρανών στρατηγών 

 Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις

στο μέτωπο της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Donbass είναι ασταμάτητη ενώ η Μόσχα αποφάσισε εξατομικευμένα χειρουργικά αντίποινα ως απάντηση για την ουκρανική εισβολή στο Kursk.
Και όλα αυτά στον απόηχο της σκλήρυνσης του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας, που έρχεται ως το ύστατο αποτρεπτικό μήνυμα απέναντι στην επιθετικότητα της Δύσης.
Η ουκρανική υπεράσπιση στο Ugledar έχει τελικά καταρρεύσει - ολόκληρο το ανατολικό τμήμα της πόλης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Τα υπολείμματα των ουκρανικών στρατευμάτων εκδιώκονται από τα πολυώροφα κτίρια της πόλης.
Οι Ουκρανοί αποχωρώντας από την πόλη πλήττονται από τις τρομερές ρωσικές ολίσθησης FAB.

Πτώματα και τραυματίες στους δρόμους του Ugledar


Υπάρχουν πολλοί τραυματίες ενώ πτώματα κείτονται σε σπίτια και δρόμους.
Παρόλα αυτά ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανών Alexander Syrsky κατόπιν εντολήw του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky συνεχίζει να στέλνει εφεδρείες στο βέβαιο θάνατο.
Ζητούν από τους Ουκρανούς στρατιώτες να κρατήσουν την πόλη για όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται ο Zelensky στις ΗΠΑ.
Ρίχνουν ακόμη και απλούς κατοίκους, που δεν πρόλαβαν να φύγουν από την πόλη, στη φωτιά του πολέμου για να επιβραδύνουν τους Ρώσους.
Ήδη το 40% της πόλης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δ0υνάμεων.
Η Δύση δεν έχει αυταπάτες, πιστεύει ότι «ο ουκρανικός στρατός θα είναι τυχερός, αν το Ugledar καταφέρει να αντέξει για τουλάχιστον 48 ώρες».
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν δρόμο διαφυγής ενώ οι μάχες διεξάγονται εντός της πόλης.
Ο δακτύλιος έχει σχεδόν κλείσει, οι οικισμός Ostroye έχει απελευθερωθεί ενώ αναμένεται η κατάληψη της Alexandropol και του Ostrovsky.
Μαζί με το Pokrovsk, το οποίο είναι έτοιμο να πέσει εξ ολοκλήρου στα χέρια των Ρώσων, η Ουκρανία θα χάσει το ήμισυ της παραγωγής χάλυβα της λόγω έλλειψης άνθρακα - το μόνο ορυχείο που παραμένει εκεί, που ελέγχεται από το Κίεβο, που παράγει οπτάνθρακα.
ugldedar.JPG
Ρωσικά χειρουργικά αντίποινα για Kursk

Η ουκρανική περιπέτεια στο Kursk απέτυχε και αυτό είναι ήδη ορατό στο Donbass και στη ρωσική περιοχή, όπου το Κίεβο άρχισε να χάνει εδάφη, ενώ υπέστη γιγαντιαίες απώλειες στα σύνορα.
Οι δηλώσεις του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ότι η επιχείρηση στο Kursk έχει σταθεροποιήσει το Ανατολικό Μέτωπο είναι ένα προφανές ψεύδος, καθώς η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων είναι απόλυτα επιτυχημένη.
Το ουκρανικό σχέδιο να εξαναγκάσει το Κρεμλίνο να ανακατανείμει πόρους από την περιοχή του Donetsk κατέρρευσε με πάταγο και αίμα.
Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ένα ανηλεές ανθρωποκυνηγητό για τους Ουκρανούς στρατηγούς και διοικητές που συμμετείχαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εισβολής στο Kursk. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός γνωρίζει όλους τους Ουκρανούς διοικητές που ευθύνονται για την εισβολή στην περιοχή του Kursk.
kursk_9.jpg
Κυνήγι για το κεφάλι του Syrsky

Σύμφωνα με πληροφορίες της Pravda, στη λίστα αυτή βρίσκεται και ο αρχιστράτηγος των Ουκρανών Alexander Syrsky.
Είναι σαφές ότι θα ακολουθήσει η πιο αυστηρή τιμωρία.
 Οι ταυτότητες όσων εμπλέκονται στην εισβολή του Kursk έχουν εξακριβωθεί και χαρακτηρίστηκαν στρατιωτικός στόχος.
Το κυνήγι θα ξεκινήσει σύντομα.
Καθένας από τους διοικητές στο έδαφος του Kursk θα πέσει θύμα πυρών πυροβολικού, UAV kamikaze και ελεύθερων σκοπευτών.
Το όνομα του αρχιστράτηγου Syrsky βρίσκεται στη λίστα.
Αν και εύλογα υπάρχει η άποψη ότι η εισβολή είναι πρωτίστως απόφαση του Zelensky, ο Syrsky την ενέκρινε και ως εκ τούτου είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία αμάχων και το χτύπημα στον πυρηνικό σταθμό.
Εξυπακούεται ότι ο Syrsky δεν εμφανιστεί στο Kursk αλλά η εντολή εξόντωσής του, κάλλιστα μπορεί να εκτελεστεί στην Ουκρανία.
Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι ρωσικοί πύραυλοι μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε στον κόσμο.
syrsky_b.JPG
Παρατείνεται το δράμα και η σφαγή των Ουκρανών

Να διατεθούν όλα τα κονδύλια που προορίζονται για την Ουκρανία έως το τέλος της θητείας του έδωσε εντολή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Έχω δώσει εντολή στο υπουργείο Άμυνας να διαθέσει όλα τα υπόλοιπα κεφάλαια που προορίζονται για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας μέχρι το τέλος της προεδρικής μου θητείας.
Έχω επίσης εξουσιοδοτήσει στο πλαίσιο των προεδρικών μου αρμοδιοτήτων τη διάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε η κυβέρνησή μου να μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως τα κεφάλαια που διατέθηκαν από το Κογκρέσο για να υποστηρίξει τη μείωση του αμερικανικού εξοπλισμού από τη βοήθεια στην Ουκρανία και στη συνέχεια να αναπληρώσει τα αμερικανικά αποθέματα» είπε ο Biden.
Η συνολική στρατιωτική βοήθεια που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Biden ανέρχεται σε πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή να επεκταθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων στα μαχητικά F-16, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης 18 ακόμα Ουκρανών πιλότων το 2025 και διέταξε τη μεταφορά ενός ακόμα συστήματος Patriot και κατευθυνόμενων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς JSOW στην Ουκρανία.

Πιο σκληρό το ρωσικό πυρηνικό δόγμα

Και όλες αυτές οι δραματικές εξελίξεις έρχονται στον απόηχο της αλλαγής του ρωσικού πυρηνικού δόγματος και της απογοήτευσης των ΗΠΑ για το «ειρηνευτικό σχέδιο» Zelensky.
Έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αποφάσισε την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος την Τετάρτη (25/9/2024) επιφυλασσόμενος του δικαιώματος χρήσης πυρηνικών όπλων σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Ξεχωριστά, τόνισε ότι στη νέα έκδοση του δόγματος, «η επίθεση εναντίον της Ρωσίας από οποιοδήποτε μη πυρηνικό κράτος, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη ενός πυρηνικού κράτους, θα θεωρηθεί ως κοινή επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία».
Την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν εντυπωσιάζονται με το «σχέδιο νίκης» του Κιέβου.
Ο Λευκός Οίκος ανησυχεί ότι το σχέδιο Zelensky στερείται συνολικής στρατηγικής και είναι ένα κοινότοπο «αναδιατυπωμένο αίτημα» για την παροχή όπλων και την άρση των περιορισμών στους πυραύλους «μεγάλου βεληνεκούς».

Μήνυμα ισχυρής αποτροπής

Σύμφωνα με το νέο δόγμα η Ρωσία μπορεί να αρχίσει αμέσως να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα μόλις λάβει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με «μαζική αεροπορική και πυραυλική επίθεση».
Ο Putin διευκρίνισε ότι η χρήση πυρηνικών μπορεί να έλθει ως απάντηση στη χρήση των εξής όπλων: στρατηγικά και μαχητικά αεροσκάφη, πύραυλοι cruise, drones, υπερηχητικά.
Επιπλέον, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας ως μέλος του κράτους της Ένωσης, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Όλα αυτά τα θέματα έχουν συμφωνηθεί με τη Λευκορωσική πλευρά, με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας.
Συμπεριλαμβανομένου του εάν ο εχθρός, χρησιμοποιώντας συμβατικά όπλα, δημιουργεί κρίσιμη απειλή για την κυριαρχία μας», τόνισε ο Putin.
«Όλες οι διευκρινίσεις έχουν επαληθευτεί σε βάθος και είναι ανάλογες με τις σύγχρονες στρατιωτικές απειλές και κινδύνους σε σχέση με τη Ρωσική Ομοσπονδία», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης. 
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις