Ντουάιτ Ντέιβιντ Αϊζενχάουερ

Εικόνα 

Το μυστικό

ταμείο υπόγειας κατασκευής του Λευκού Οίκου δημιουργήθηκε το 1957 από τον πρόεδρο Αϊζενχάουερ. Η χρηματοδότηση ελήφθη από το Κογκρέσο με το πρόσχημα της "κατασκευής και συντήρησης μυστικών χώρων όπου θα μπορούσε να μεταφερθεί ο Πρόεδρος σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης": Προεδρικοί χώροι έκτακτης ανάγκης".

Οι χώροι αυτοί είναι κυριολεκτικά τρύπες στο έδαφος, αρκετά βαθιές για να αντέξουν μια πυρηνική έκρηξη, και είναι εξοπλισμένες με εξοπλισμό επικοινωνιών τελευταίας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 75 χώροι διασκορπισμένοι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι κατασκευάστηκαν με χρήματα από αυτό το ταμείο. Η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας έχει κατασκευάσει τουλάχιστον 22 υπόγειες τοποθεσίες.

Η τοποθεσία και όλα όσα έχουν σχέση με αυτές τις τοποθεσίες θεωρούνταν και θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως άκρως απόρρητα. Τα χρήματα βρίσκονταν και βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Στρατιωτικού Γραφείου του Λευκού Οίκου και ξεπλένονταν και ξεπλένονται μέσω ενός τόσο δαιδαλώδους δικτύου που ακόμη και ο πιο έμπειρος κατάσκοπος ή λογιστής δεν μπορεί να το παρακολουθήσει. Από το 1980 μόνο λίγοι στην αρχή και στο τέλος αυτού του ιστού γνώριζαν για ποιο σκοπό προορίζονταν τα χρήματα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις