Βραβείο προδοσίας στον Τσίπρα για τις Πρέσπες

 

Το βραβείο «Νίκος Νικηφορίδης»

απονέμεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της διεθνοποίησης της μνήμης του ομώνυμου αγωνιστή της ειρήνης. Μεγάλη η συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση.

Το βραβείο «Νίκος Νικηφορίδης» απονέμεται κάθε χρόνο από το 2018 στο πλαίσιο της διεθνοποίησης της μνήμης του ομώνυμου αγωνιστή της ειρήνης, που στα 22 του χρόνια ηγήθηκε του Φιλειρηνικού Μετώπου Νέων (1950), το οποίο ανέλαβε τη διακίνηση στην Ελλάδα της Εκκλησης της Στοκχόλμης για την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων. Εξαιτίας αυτής της δραστηριότητας, συνελήφθη, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 5 Μαρτίου 1951 στη Θεσσαλονίκη.

Το βραβείο δόθηκε επίσης σε δύο εκπροσώπους του δικοινοτικού κινήματος συνύπαρξης σε ενωμένη Κύπρο, στον Γιώργο Λιασή, πρόεδρο της Ενωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος, και στη Neshe Yashin, Τουρκοκύπρια ποιήτρια, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση, μικρή ομάδα της νεολαίας του κόμματος «Νίκη» δημιούργησε αναστάτωση, ανοίγοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα περί «ντροπής» και «προδοσίας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Παππάς, Σωκράτης Φάμελλος, Ολγα Γεροβασίλη, Πόπη Τσαπανίδου, Ρένα Δούρου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Γιαννούλης, Σωκράτης Φάμελλος, Χρήστος Γιαννούλης, Μίλτος Ζαμπάρας, Γιώργος Ψυχογιός, Συμεών Κεδίκογλου, Κυριακή Μάλαμα, Διονύσης Καλαματιανός, Χάρης Μαμουλάκης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γιώργος Καραμέρος κ.ά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. "TEH BEST NAME"
    Α ντε βρε συντομα και το ανωτερο βραβειο, δινεται απο το 480π.χ σε καποιον
    μαλακα, φετος το ξαναπηρε ο "δικος" μας βραβειο "GLOBAL TROPHY ΕΦΙΑΛΤΗΣ 2024". Και ο κουλης για το ΕΦΙΑΛΤΗΣ 2025 παει.
    Γ@μηθηκ@με στα βραβεια τελευταια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΤΡΕΣ
    ΤΟΥ
    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΎ ΠΟΛΈΜΟΥ
    ΌΛΟΙ ΟΙ
    ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ!!!

    ΈΠΑΡΣΗ
    ΚΑΙ
    ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ.

    ΟΣΟΝΟΥΠΩ




    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις