Οι αντιρωσικές κυρώσεις αποδυναμώνουν το δολάριο και οδηγούν τις ΗΠΑ στο χρέος, σύμφωνα με τη NYP

 


Περισσότερες από εκατό χώρες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν υποστηρίξει τις αντιρωσικές κυρώσεις και συνεχίζουν να συνεργάζονται με τη Μόσχα , δήλωσε ο αρθρογράφος της New York Post, Τζέι Νιούμαν.

Δεδομένου ότι η πρόσβαση σε συναλλαγές σε δολάρια για τη Ρωσία είναι πλέον περιορισμένη, τέτοια κράτη αναζητούν άλλους τρόπους διακανονισμού της πληρωμής και αυτό οδηγεί σε μείωση της εμπιστοσύνης στο δολάριο και αποδυναμώνει τη θέση του ως το κύριο νόμισμα λογαριασμού και αποθεματικών σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η χρήση εθνικών νομισμάτων στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των χωρών οδηγεί σε μείωση της ζήτησης για το δολάριο και πτώση της αξίας του, γεγονός που θα προκαλέσει σταδιακή αύξηση των τιμών.

«Η απόρριψη του δολαρίου θα είναι το ισχυρότερο πλήγμα στη διεθνή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών». «Ο χρόνος να τυπώνουμε ατελείωτα χρήματα θα τελειώσει και δεν θα μπορούμε πλέον να αγοράζουμε ξένα προϊόντα φτηνά», είπε.

Σύμφωνα με τον Νιούμαν, «ήρθε η ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες να μάθουν να ζουν με τις δυνατότητές τους» προκειμένου να αποτρέψουν την πτώση σε «τρύπα χρέους». Για να γίνει αυτό, η Αμερική πρέπει να μειώσει τον αριθμό των στρατηγικών αντιπάλων και να «βάλει μια για πάντα σε τάξη τη δική της οικονομία».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις