H Cochinil μεσα στη Coca Cola και τι προκαλεί το εκχύλισμα εντόμων

 

Στο μικροσκόπιο η Coca-Cola: «Να πίνεις, ή να μην πίνεις»

Πίσω στο 2006 η Τουρκία, για πρώτη φορά στον κόσμο, ξεκίνησε δίκη κατά της Coca-Cola για τη σύνθεση του ποτού.
Η ετικέτα της Coca-Cola συνήθως λέει ότι περιέχει ζάχαρη, φωσφορικό οξύ, καφεΐνη, καραμέλα, διοξείδιο του άνθρακα και κάποιο είδος «εκχύλισμα».
Ήταν αυτό το απόσπασμα που προκάλεσε υποψίες. Η εταιρεία Coca-Cola αναγκάστηκε να αποκαλύψει το μυστικό από τι είναι πραγματικά φτιαγμένη η Coca-Cala. Τελικά ήταν υγρό που προέρχεται από το έντομο Cochinil.
 
Το Cochinil είναι ένα έντομο που ζει στις Κανάριες Νήσους και το Μεξικό. Αυτό το έντομο προσκολλάται στο φυτό με ένα hobot, ρουφάει το χυμό του και δεν κουνιέται ποτέ από τη θέση του. Ετοιμάζονται ειδικά χωράφια για τα έντομα cochinill. Αυτά τα έντομα στο χωράφι συλλέγονται από ντόπιους χωρικούς. Από τα θηλυκά και τα αυγά αυτών των εντόμων παράγουν μια χρωστική ουσία που ονομάζεται κραγιόν, η οποία χρωματίζει καφέ coca-cola. Το αποξηραμένο κοχινίλι μοιάζει με σταφίδα, αλλά στην πραγματικότητα είναι έντομο.\
 
Καταλαβαίνετε τώρα τι σημαίνει η λέξη “Coca” στο όνομα του ποτού.\
 
Τώρα ας μιλήσουμε για το τι κρύβεται πίσω από τη λέξη “Cola”.
 
Θα σας πούμε την ιστορία ενός υπαλλήλου που πέρασε 23 χρόνια δουλεύοντας σε εργοστάσιο Coca-Cola.
Γλυκιά γλυκόριζα ή “θηλυκή γλυκόριζα” (Glycyrrhiza glabra), χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για το αυτοκίνητο, με αυτές τις ρίζες να τρέφουν διάφορα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ποντικών. Οι μεγάλες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας συλλέγουν αυτές τις ρίζες κατά τόνους χρησιμοποιώντας εκσκαφέα. Στην επανένωση, αδυνατούν να βγάλουν τα ποντίκια.
 
Ως εκ τούτου οι ρίζες πιέζονται μαζί με ό,τι περιέχονται σε αυτές. Μόνο μετά το πιεστικό είναι τα υπολείμματα γούνας, πατούσες και οτιδήποτε άλλο δεν αφαιρείται από τη μάζα της ρίζας. Επειδή το ρόφημα έχει σκούρα απόχρωση, δεν γίνεται αντιληπτό ότι περιέχει και αίμα και χολικό υγρό από ποντίκια. Φυσικά οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να εξουδετερώσουν τις βλαβερές ουσίες με χημικά. Για 23 χρόνια, αυτός ο αστυνομικός που λέει την ιστορία δεν έχει πιει ούτε ένα φλιτζάνι κόκα.
Πιο μέσα σε αυτό, ακόμα πιο τρομακτικό.
 
Επιστήμονες της Ουάσινγκτον έχουν αναλύσει ένα από τα συστατικά της κόκα κόλα σε συστατικά. Αποδείχθηκε ότι η καραμέλα που περιείχε δεν ήταν καθόλου λιωμένη ζάχαρη, αλλά ένα χημικό μείγμα ζάχαρης, αμμωνίας και θειωδών ενώσεων που λαμβάνεται σε υψηλή πίεση και θερμοκρασία. Αυτή η «καραμέλα» μπορεί να προκαλέσει καρκίνο πνεύμονα, συκώτι, θυρεοειδή και λευχαιμία.
Έγινε επίσης σαφές ότι η σόδα περιλαμβάνει αλκοόλ – αυτή είναι η βάση του ίδιου μυστικού συμπληρώματος «7X». Λίγες σταγόνες αρωματικών ελαίων, κόλιανδρο και κανέλα προστέθηκαν στο αλκοόλ.
 
Το υγρό που προέρχεται από το έντομο cochinil, που λέγεται κραγιόν, δεν έχει περάσει ποτέ πιστοποίηση, οπότε σε κάποιες χώρες το αυτοκίνητο δεν κατασκευάζεται καθόλου.
Πώς αντιδρά ο οργανισμός της Coca-Cola;
 
Μετά από 10 λεπτά
10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη «χτυπούν» το σύστημά σας (αυτή είναι η καθημερινή συνιστώμενη νόρμα).
Δεν θα ξεκινήσετε εμετό γιατί το φωσφορικό οξύ καταπιέζει τη δράση της ζάχαρης.
20 λεπτά από τώρα
Υπάρχει ένα άλμα στα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα. Το συκώτι μετατρέπει όλη τη ζάχαρη σε λίπος.
40 λεπτά από τώρα
Η πρόσληψη καφεΐνης ολοκληρώθηκε. Οι κόρες των μαθητών σου επεκτείνονται. Η αρτηριακή πίεση αυξάνεται επειδή το συκώτι απελευθερώνει περισσότερο σάκχαρο στο αίμα.
Οι υποδοχείς της αδενοσίνης μπλοκάρουν, εμποδίζοντας την υπνηλία.
45 λεπτά ακόμα
Το σώμα σας αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης ντοπαμίνης, η οποία διεγείρει το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου.
Η ηρωίνη έχει την ίδια αρχή δράσης.
Μια ώρα μετά και ήρθε η ώρα να φύγουμε
Το φωσφορικό οξύ συνδέεται με το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στα έντερα, επιταχύνοντας τον μεταβολισμό. Αυξάνεται η απελευθέρωση ασβεστίου στα ούρα.
Λίγο περισσότερο από μία ώρα αργότερα
Τα διουρητικά μπαίνουν στο παιχνίδι.
Απομακρύνονται από τον οργανισμό ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρος, που βρίσκονται στα οστά σας, καθώς και νάτριο, ηλεκτρολύτες και νερό.
Πάνω από μιάμιση ώρα
Γίνεσαι ευερέθιστος ή λήθαργος. Όλο το νερό που περιέχεται στην κόκα κόλα απεκκρίνεται μέσω των ούρων.
Το δραστικό συστατικό της Coca-Cola είναι το ορθοφωσφορικό οξύ. Το pH του είναι 2,8.
Κατά τη μεταφορά συμπυκνώματος coca-cola, το όχημα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ειδικά δοχεία σχεδιασμένα για υλικά υψηλής διάβρωσης.
Ιδού η αναλυτική σύνθεση του ευρέως διαφημιζόμενου προϊόντος Coca-Cola Light: Sparkling Water, E150d, E952, E951, E338, E330, Aromas, E211.
 
1. Ανθρακούχο νερό
Η παρουσία διοξειδίου του άνθρακα στο νερό διεγείρει την έκκριση χολής, αυξάνει την οξύτητα του στομάχου και προκαλεί μετεωρισμό – άφθονη απελευθέρωση αερίων. Επιπλέον δεν χρησιμοποιείται νερό πηγής, αλλά νερό από τα υδραυλικά που περνά μέσα από ειδικά φίλτρα.
 
2. Ε952 ( Κυκλαμικό Οξύ. Na, K, άλατα ασβεστίου) – Κυκλαμικό οξύ και τα άλατά του με νάτριο, κάλιο και ασβέστιο
Υποκατάστατο της ζάχαρης. Το Cyclamat είναι συνθετικό χημικό, έχει γλυκιά γεύση 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και χρησιμοποιείται ως τεχνητό γλυκαντικό. Απαγορεύτηκε η χρήση σε τρόφιμα για κατανάλωση από τον άνθρωπο επειδή είναι καρκινογόνος, τ. Λοιπόν. προκαλεί καρκίνο.
Πίσω στο 1969 Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαγόρευσε το κυκλάμα για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει αποδειχθεί ότι, όπως η ζάχαρη και η ασπαρτάμη, προκαλούν καρκίνο της κύστης στους αρουραίους. Την ίδια χρονιά απαγορεύτηκε η χρήση του στον Καναδά. Πίσω στο 1975 απαγορεύτηκε στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη. Απαγορεύεται να χρησιμοποιείται στην παραγωγή ποτών στην Ινδονησία. Πίσω στο 1979 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποκατασταίνει τα κυκλάματα, αναγνωρίζοντάς τα ως ακίνδυνα.
* Ασφαλής δόση: 0,8 γραμμάρια την ημέρα
 
3. E150d (Caramel IV – κατεργασμένο με βαφή θειικού αμμωνίου) Άνω σάκχαρο που λαμβάνεται με επεξεργασία σακχάρου σε ορισμένες θερμοκρασίες, με ή χωρίς χημικούς παράγοντες. Στην περίπτωση αυτή προστίθεται θειικό αμμώνιο.
 
4. E950 (κάλιο ακεσουλφάμη, νατριούχος ακεσουλφάμη)
200 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη. Περιέχει μεθυλαιθέρα, ο οποίος επηρεάζει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και το σπαράγγιο οξύ, το οποίο ασκεί μια συναρπαστική επίδραση στο νευρικό σύστημα και μπορεί τελικά να γίνει εθιστικό. Το acesulfam δεν είναι αρκετά διαλυτό. Προϊόντα με αυτό το γλυκαντικό δεν συνιστώνται για παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες μητέρες.
* Ασφαλής δόση: 1 γραμμάριο την ημέρα
 
5. Ε951 (Ασπαρτάμη)
Ένα γλυκαντικό για τους διαβητικούς. Χημικά μη βιώσιμο – όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, αποσυντίθεται σε μεθανόλη και φαινυλαλανίνη. Η μεθανόλη (μεταλλική αλκοόλη) είναι εξαιρετικά επικίνδυνη – 5 έως 10 ml μπορούν να προκαλέσουν θάνατο στο οπτικό νεύρο και μη αναστρέψιμη τύφλωση και 30 ml μπορούν να προκαλέσουν θάνατο. Σε ένα θερμό ανθρακούχο περιβάλλον, η ασπαρτάμη μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη, η οποία είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό καρκινογόνο.
Έχουν τεκμηριωθεί περιπτώσεις δηλητηρίασης από ασπαρτάμη, και τα συμπτώματα είναι: απώλεια ευαισθησίας, πονοκέφαλος, κόπωση, ουρλιαχτό, ναυτία, καρδιακές παλμίες, αύξηση βάρους, ευερεθιστότητα, άγχος, απώλεια μνήμης, θολή όραση ή απώλεια όρασης, εξάνθημα, κρίσεις, πόνος στις αρθρώσεις, κατάθλιψη, σπασμοί, νόσος αναπαραγωγικών οργάνων, απώλεια ακοής. Η ασπαρτάμη μπορεί επίσης να προκαλέσει τις ακόλουθες ασθένειες: όγκο στον εγκέφαλο, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, νόσος με βάση, χρόνια κόπωση, Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον, διαβήτης, διανοητική καθυστέρηση και φυματίωση.
* Ασφαλής δόση: 3 γραμμάρια την ημέρα
 
6. E338 (ορθοφωσφορικό οξύ, χημικός τύπος – хи3RO4)
Πύρινος και εκρηκτικός κίνδυνος. Ερεθίζει τα μάτια και το δέρμα. Εφαρμογή: παραγωγή αμμωνίας, νατρίου, ασβεστίου, μαγνησίου και αλουμινίου, καθώς και οργανικής σύνθεσης, σε παραγωγή ενεργού άνθρακα και μεμβράνης, για την παραγωγή πυρίμαχων υλικών, πυρίμαχων συνδετικών, κεραμικών, γυαλιών, λιπασμάτων, συνθετικών απορρυπαντικών, στην ιατρική, βιομηχανία καθαρισμού και γυάλισμα μετάλλων, στην κλωστοϋφαντουργία – στην παραγωγή εμποτισμένων πυρίμαχα υφάσματα, καθώς και στις βιομηχανίες λαδιού και σπίρτων. Το θρεπτικό ορθοφωσφορικό οξύ χρησιμοποιείται στην παραγωγή ανθρακούχων νερού και αλάτων (σκόνες μπισκότων). Αποτρέπει την απορρόφηση ασβεστίου και σιδήρου στον οργανισμό, που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια οστικού ιστού, οστεοπόρωση. Άλλες παρενέργειες: δίψα, δερματικό εξάνθημα.
 
7. E330 (λεμονικό οξύ) – άχρωμοι κρύσταλλοι
Διαδεδομένο στην άγρια φύση. Το κιτρικό οξύ λαμβάνεται από τον καπνό με ζύμωση υδατανθράκων (ζάχαρη, μελάσα). Εφαρμόζεται στις φαρμακευτικές βιομηχανίες και τις βιομηχανίες τροφίμων. Τα άλατα του κιτρικού οξέος (κιτρικά) χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων ως οξέα, συντηρητικά, σταθεροποιητές και σε φάρμακα για την προστασία του αίματος.
 
8. Αρώματα – δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι αυτά τα πρόσθετα αρωμάτων.
 
9. E211 (βενζοϊκό νάτριο)
Αναζωογονητικός παράγοντας, συντηρητικό για τρόφιμα. Βενζοϊκό οξύ (E210), βενζοϊκό νάτριο (E211) και βενζοϊκό κάλιο (E212) προστίθενται σε ορισμένα τρόφιμα ως βακτηριοκτόνοι και αντιμυκητιασικοί παράγοντες. Αυτές είναι μαρμελάδες, χυμοί φρούτων, μαρινάδες και γιαούρτι φρούτων. Η χρήση ασθματικών ατόμων και ατόμων ευαίσθητων στην ασπιρίνη δεν συνιστάται.
Πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τον καθηγητή μοριακής βιολογίας και βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Sheffield (Αγγλία) Peter Piper διαπίστωσε ότι αυτή η ένωση προκαλεί σημαντική βλάβη στο DNA. Σύμφωνα με την Piper, το βενζοϊκό νάτριο, ως δραστικό συστατικό στα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα ανθρακούχα ποτά, δεν καταστρέφει μέρη του DNA, αλλά τα απενεργοποιεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση του ήπατος και εκφυλιστικές ασθένειες, όπως το Πάρκινσον.
 
Με μια λέξη, σταματήστε να πίνετε αμέσως αυτό το δηλητήριο!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Σχόλια

  1. ΤΟ ΣΊΓΟΥΡΟ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΈΧΕΙ ΝΕΡΌ.ΣΩΣΤΑ? ΣΩΣΤΆ !
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΕΞΌΡΥΞΗ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΑ ΑΝΑΨ. ΤΙ ΚΆΝΟΥΝ? ΣΤΗΝ ΙΝΔΊΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΟΎΤΕ ΚΛΧΑΡΤΟ,
    ΤΟΥΣ ΚΛΈΒΟΥΝ""ΝΌΜΙΜΑ""...
    ΤΟ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΤΊΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΡΤΆ ΤΑ ΖΏΑ ΚΛΠ ΠΩΣ ? ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΛΈΒΟΥΝ ΑΠΟ ΔΊΠΛΑ Η ΤΟΥΣ ΜΕΙΏΝΟΥΝ ΤΗΝ ΈΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ,ΧΜΜΜ... ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΛΈΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ...(ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΦΟΥΛ ΚΆΡΓΑ)
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΊ...!!!





    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις