Οι κατάσκοποι του Mar-a-Lago καταδικάστηκαν για υποκλοπές 20 χρόνια

 

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν

να κατασκοπεύουν την οικια Mar-a-Lago του προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ τον περασμένο μήνα καταδικάστηκαν για υποκλοπές σε ποινή φυλάκισης 20 ετών στο Camp Blaz του Γκουάμ, δήλωσε πηγή της JAG.

Όπως αναφέρθηκε τον Φεβρουάριο, η ομαδα προστασίας Delta Force του Τραμπ συνέλαβε τους υπόπτους να κάθονται σε ένα φορτηγό με εξοπλισμό παρακολούθησης σταθμευμένο απέναντι από το κτήμα. Το δίδυμο, που αργότερα αναγνωρίστηκε ως πρώην πρακτορες πληροφοριών, ισχυρίστηκε ότι ήταν τουρίστες από το Νιου Χάμσαϊρ σε ένα σαφάρι περιήγησης στα αξιοθέατα μέσω της Φλόριντα. Η Delta κατέσχεσε το φορτηγό και το περιεχόμενό του -παραβολικά μικρόφωνα, drones και κάμερες υπερύθρων- και έφερε τους επιβαίνοντες, τον Eric Scholz, έναν πρώην ειδικό πράκτορα του FBI που το 2017 παραιτήθηκε από το Γραφείο μετά από ισχυρισμούς ότι είχε τοποθετήσει παιδική πορνογραφία σε προσωπικούς υπολογιστές υποστηρικτών του Τραμπ , και ο Ira Hamutal, ένας πρώην πράκτορας της Mossad που απολύθηκε επειδή "διαφημιζε"τα γεννετικα του οργανα σε γυναίκες συναδέλφους του, σε ένα κέντρο επεξεργασίας JAG στη Φλόριντα. Από εκεί, στάλθηκαν στο Camp Blaz, στο οποίο τα Λευκα Καπελα έχουν ονομάσει GITMO 3.0.

Στις 9 Μαρτίου, δήλωσαν «αθώοι» ενώπιον του Επιτελείου Πεζοναυτών, ισχυριζόμενοι ότι οι «απαγωγείς» τους είχαν παραβιάσει τα ατομικά και συνταγματικά τους δικαιώματα. Έμειναν στην τουριστική τους ιστορία, λέγοντας ότι ασκούσαν τα δικαιώματά τους στην 1η Τροποποίηση και μπορουσαν να βρισκονταν οπου ηθελαν, όταν «οι αλήτες του Τραμπ τους συνελαβαν» .

Σύμφωνα με την 1η τροποποίηση, η λήψη φωτογραφιών και βίντεο με πράγματα που είναι ορατά σε δημόσιους χώρους είναι συνταγματικό δικαίωμα — συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών εγκαταστάσεων, των ιδιωτικών κατοικιών, του εξωτερικού χώρου των ομοσπονδιακών κτιρίων και της αστυνομίας και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων που εκτελούν τα καθήκοντά τους. Το YouTube είναι γεμάτο με "ελεγκτές 1ης τροποποίησης" που ασχολούνται με αυτήν τη δραστηριότητα.

Οι ύποπτοι είπαν στον Staff Judge Advocate ότι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους και ήταν θύματα παράνομης κράτησης και απαγωγής.

Ο Staff Judge Advocate είπε ότι ενώ η φωτογραφία είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα προστατευμένο δικαίωμα, η υποκλοπή, ειδικά σε μια κατάσταση συναίνεσης "διμερών" όπως η Φλόριντα, είναι κακούργημα δεύτερου βαθμού που επισύρει ποινή φυλάκισης 2-20 ετών.

«Και αφού πιαστήκατε και οι δύο με ένα παραβολικό πιάτο να προεξέχει από το παράθυρο του συνοδηγού, με στόχο το Mar-a-Lago, είναι πέρα ​​από λογικό να εμπλακείτε στην παράνομη υποκλοπή των επικοινωνιών. Ανακτήσαμε τον ήχο που καταγράψατε και οι δύο από το όχημα και, ενώ είναι αβλαβής, δεν δικαιολογεί τις ενέργειές σας, λαμβάνοντας υπόψη πώς να το θέσω αυτό, τις προηγούμενες σχέσεις σας», είπε ο Staff Judge Advocate.

Ωστόσο, τους πρόσφερε μια έξοδο.

«Αν ήσασταν πιο ευγενικοι ώστε να αποκαλύψετε ποιος σας προσέλαβε και έχετε αποδεικτικά στοιχεία, θα ήμουν διατεθειμένος να επιδείξω κάποια επιείκεια σε αυτό το θέμα», είπε.

Αλλά ο Σολτς και ο Χάμουταλ δεν υποχώρησαν.

Ο Staff Judge Advocate εξέφρασε απογοήτευση για την απόφασή του και επέβαλε τη μέγιστη ποινή —20 χρόνια φυλάκιση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό που συνέβη στο Camp Blaz διαφέρει έντονα από το πώς τα Λευκα Καπελα έχουν διώξει τους Deep Staters στο Guantanamo Bay. Στο Camp Blaz, δεν υπήρχε επιτροπή αξιωματικών που να αποφασίζει για τις τύχες των κατηγορουμένων. ο Staff Judge Advocate είχε την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια.

Η πηγή μας είπε ότι ο Staff Judge Advocate ήταν φιλεύσπλαχνος, γιατί θα μπορούσε να κατηγορήσει το ζευγάρι βάσει του νόμου περί κατασκοπείας του 1917 - που οι νομικοί μελετητές λένε ότι είναι αρχαϊκό και υπερβολικά τιμωρητικό - και να τους είχε καταδικάσει σε 30 χρόνια ή σε θάνατο.

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις