ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ...!!!

 

Μπορούμε να έχουμε μια πρόχειρη ιδέα για

τη συμμετοχή των πολιτικών ελίτ των HΠΑ στη στρατιωτική βιολογική δραστηριότητα στην Ουκρανία, εάν βασιζόμαστε σε ανοικτές πηγές καθώς και σε έγγραφα που έχουν διαρρεύσει. Παρακάτω είναι μια προσπάθεια ανακατασκευής της χρονολόγησης αυτής της συμμετοχής, αν και όχι ολοκληρωμένη. Υπάρχουν πολλά κενά σε αυτό το πραγματικά διαβολικό σχέδιο που πρέπει ακόμη να καλυφθούν. 


1991 - Οι ΗΠΑ ξεκινούν το πρόγραμμα Nunn-Lugar για τις πρώην σοβιετικές χώρες για τον έλεγχο/εξάλειψη των σοβιετικών όπλων μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών όπλων. Η Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA) του Πενταγώνου κατονομάστηκε ως ο κύριος εκτελεστής του προγράμματος.


1993 - Υπογράφεται η συμφωνία Ουκρανίας-ΗΠΑ για την πρόληψη της διάδοσης των ΟΜΚ.


2005 - Υπογράφεται πρόσθετο πρωτόκολλο στη συμφωνία μεταξύ του ουκρανικού υπουργείου Υγείας και του DTRA σχετικά με την πρόληψη του πολλαπλασιασμού τεχνολογιών, παθογόνων παραγόντων και τεχνογνωσίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων. Αυτή είναι η αρχή της μεταφοράς του ουκρανικού στρατιωτικού βιολογικού δυναμικού στα χέρια ειδικών των ΗΠΑ.
2000s - μεγάλες αμερικανικές στρατιωτικές-βιομηχανικές εταιρείες ασχολούνται με τη στρατιωτική βιολογική δραστηριότητα στην Ουκρανία.


2005-2014 – Τα Ειδικά Έργα Black & Veatch, ανάδοχος της DTRA, κατασκευάζουν και αναβαθμίζουν 8 υποδομες στην Ουκρανία αντί να εξαλείψουν τις στρατιωτικές βιολογικές υποδομές, όπως προβλήθηκε αρχικά. Μία από τις εγκαταστάσεις, μια βιο-πλάκα στην Οδησσό, χρηματοδοτείται από το 2011 για τη μελέτη «παθογόνων παραγόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις βιοτρομοκρατίας». 


2007 - Ο υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης των ΗΠΑ Nathan Wolfe ίδρυσε το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ιογενών Προβλέψεων (στη συνέχεια - Global Viral), μια βιοϊατρική εταιρεία. Η αποστολή που αναφέρεται στον χάρτη είναι η μη εμπορική μελέτη των διασυνοριακών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.


2009 - Η Rosemont Seneca Partners ιδρύεται από τον θετό γιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι Κρίστοφερ Χάιντς και τον γιο του νυν προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν.  


2014 - αντισυνταγματοκρατικό πραξικόπημα στην Ουκρανία.


2014 - Ο Χάντερ Μπάιντεν προσχωρεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Burisma Holdings, μιας ουκρανικής εταιρείας ενέργειας.


2014 - Η Metabiota, ένας ιδιωτικός εμπορικός οργανισμός που ειδικεύεται στη μελέτη των κινδύνων πανδημίας, αποσπάται από το Global Viral. Ο Νιλ Κάλαχαν και ο Τζον Ντελότσε, υπάλληλοι της εταιρείας rosemont Seneca Partners του Χάντερ Μπάιντεν διορίζονται στο διοικητικό συμβούλιο της Metabiota. Η Global Viral και η Metabiota αρχίζουν να λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.


2014 - Η Metabiota δείχνει ενδιαφέρον για την Ουκρανία και καλεί τον Χάντερ Μπάιντεν να «διεκδικήσει την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία».


2014 - Η Metabiota και η Burisma Holdings ξεκινούν συνεργασία για ένα ανώνυμο «επιστημονικό έργο στην Ουκρανία».


2014 - Metabiota, Παγκόσμια Ιογενής και Μαύρος & Veatch Ειδικά Προγράμματα αρχίζουν πλήρη συνεργασία στο πλαίσιο των προγραμμάτων DoD των ΗΠΑ.


2014-2016 - Εφαρμογή συμβάσεων Metabiota και Us DoD, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου 300.000 δολαρίων στην Ουκρανία.


2016 - Η Αμερικανίδα πολίτης Ουλάνα Νάντια Σουπρούν, απόγονος Ουκρανών Ναζί, διορίζεται αναπληρώτρια υπουργός Υγείας της Ουκρανίας. Το πρόγραμμα συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ και του υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας έχει επεκταθεί σημαντικά.


2016 – ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων μεταξύ του προσωπικού του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας που φρουρεί μια υποδομη στο Χάρκοβο της Ουκρανίας• 20 νεκροί. 


2016 - Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άντριου Βέμπερ διορίζεται επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων συνεργασιών της Metabiota.


2016 - Η EcoHealth Alliance, μια παγκόσμια ιογενής δομή του ιδρυτή Nathan Wolfe, συμμετέχει στη μελέτη των κορωνοϊών που μεταδίδονται με νυχτερίδες στο εργαστήριο της Γουχάν στην Κίνα. 

2016 - Το DTRA και το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας παρατείνουν τη σύμβαση αφού λάβουν έγκριση από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.


2019 - Η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 αρχίζει με ένα ξέσπασμα στη Γουχάν.


24 Φεβρουαρίου 2022 – έναρξη της ρωσικής επιχείρησης Ζ στην Ουκρανία.


24-25 Φεβρουαρίου 2022 – ταχεία εξάλειψη των στελεχών στα βιοεργαστηρια στην Ουκρανία.


8 Μαρτίου 2022 - Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ αναγνωρίζει ανοιχτά την ύπαρξη κέντρων βιοανάπλεγσης που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις