Βουλγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Covid pass πολιόρκησαν το κοινοβούλιο και επιχείρησαν να εισβάλλουν σε αυτό

Police officers line up as they try to keep protesters away from the Bulgarian Parliament building in Sofia, Wednesday, Jan. 12, 2022. Protesters opposing COVID-19 restrictions in Bulgaria have clashed with police as they were trying to storm the Par 

Eκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στη Σόφια, πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, με χιλιάδες

διαδηλωτές να προσπαθούν να εισβάλουν στη Βουλή.

Η επέμβαση της βουλγαρικής αστυνομίας κατάφερε να συγκρατήσει το πλήθος. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι κάποιοι κατόρθωσαν να φτάσουν στις πύλες του Κοινοβουλίου, όπου βρήκαν κλειδωμένες πόρτες, ενώ από την πίσω πλευρά είχαν τοποθετηθεί τραπέζια ώστε να μην μπορέσουν να σπάσουν τις πόρτες!

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ πάντως, ένας βουλευτής προσπάθησε να απομακρύνει αυτά τα τραπέζια πίσω από τις πόρτες και να τις ανοίξει, καθώς, όπως είπε, «ο λαός έχει το δικαίωμα να μπει στη Βουλή του».

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οι συλλήψεις είναι δεκάδες. Οι διαδηλωτές προέρχονταν κατά κύριο λόγο από το πατριωτικό κόμμα Vazrazhdane και  διαμαρτύρονταν για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και για το «πράσινο πάσο» φωνάζοντας  συνθήματα, όπως «θέλω κανονική ζωή», «ελευθερία» και «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», κραδαίνοντας σημαίες της χώρας. 

«Στόχος της διαμαρτυρίας είναι η άρση των περιοριστικών μέτρων και κυρίως, πρώτα απ' όλα, του αντισυνταγματικού πράσινου πιστοποιητικού», δήλωσε ο Κωσταντίν Κοσταντίνοφ, αρχηγός του κόμματος Vazrazdane, πριν από τη διαμαρτυρία. To Vazrazhdane έχει αυτή τη στιγμή 13 έδρες στην βουλή αλλά η δημοτικότητα του αυξάνεται συνεχώς λόγω της εναντίωσης στα μέτρα της κυβέρνησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Θέλω να αναφέρω κάτι στους φίλους που λένε ότι ο Έλληνας δεν ξεσηκώνεται και είναι από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο…να πούμε ότι αυτό που συμβαίνει γενικά στον κόσμο τώρα, εμείς εδώ το βιώνουμε από το 2010 με τα μνημόνια και τα συναφή! Δηλαδή ουσιαστικά 12χρονια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είμαστε μέσα στα σκατα και την πίπα…
    12 χρόνια και ακόμα διαδηλώνουμε και αντιστεκόμαστε ο καθένας με τον τρόπο του-έχουμε φάει ξύλο και ληγμένο δακρυγόνο με το τσουβάλι!
    Επίσης αποτι φαίνεται τα 1-2 μαρς -διαδηλώσεις συνθήματα πορείες κτλ δεν οδηγούν ΠΟΥΘΕΝΑ…βλέπε Γαλλία πχ που θεωρούνται σκληροπυρηνικοί. Τοσο καιρό είναι στους δρόμους οργανωμένοι (κίτρινα γιλέκα) και δεν έχει κουνηθεί ρούπι…τους χτυπάγανε στα μάτια αν θυμάστε η αστυνομία! Οι αιματηρές συγκρούσεις που λένε να πάρουμε τα όπλα κτλ καπελώνονται υποκινούμενες από τα γνωστά κέντρα.
    Εκεί που καταλήγω ως λύση για μένα ειναι η παρασιτική αντίδραση. Δηλαδή έμμεσο χτύπημα πχ εκλογές οκ γνωστό τι πρέπει να κανείς
    ΜΜΕ τέλος τηλεθέαση τέλος
    Εφορίες φόροι τέλος ή με καθυστέρηση κτλ κτλ
    Εάν τους κόψεις τον «αέρα» που αναπνέουν ,πλήξεις τα συμφέροντα των ΕΛΙΤ που τους υποστηρίζουν, θα πέσουν μόνοι τους ή θα τους ρίξουν!
    Αυτά.
    Xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΛΙΝΤΛ, ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ

      Διαγραφή
    2. Καινούργιο φρούτοτρολ είσαι εσυ αγορι;; Καλωσήρθες σε βλέπω μπήκες δυναμικά και σχολιάζεις…
      Xx

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις