Ο Κομμουνισμος ειναι εδω...Σενάρια για «ποινή» στις καταθέσεις

Υπολογισμός πέναλτι - ποινής για σπάσιμο μίας προθεσμιακής κατάθεσης 

Τι άλλο θα δούμε από αυτόν

τον πρωθυπουργό;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τα τελευταία δύο χρόνια έκλεισε τις εκκλησίες, τα καταστήματα, απαγόρευσε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, απαγόρευσε μέχρι και την μουσική, κατήργησε τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, καθώς επέβαλε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και διαχωρισμούς μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, τώρα ετοιμάζεται να βάλει και χέρι στις καταθέσεις των Ελλήνων! 

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Τα Νέα», έρχονται «ποινές» για τις καταθέσεις στις τράπεζες. 

Με πρόσχημα την παροχή κινήτρων για κίνηση των κεφαλαίων. Τα κεφάλαια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τα κινούνται οι τράπεζες για να τροφοδοτούν την πραγματική οικονομία και να γίνονται μοχλός ανάπτυξης. Διότι έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός εδώ και κάτι αιώνες.

Το πιο τρομακτικό πάντως είναι – σύμφωνα με το δημοσίευμα – ότι ως παράδειγμα αναφέρεται το μοντέλο Κύπρου! Αυτό από μόνο του είναι ανατριχιαστικό. Διότι η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης και μάλιστα της ευρωζώνης, όπου υπήρξε κούρεμα καταθέσεων. Επιφέροντας ένα ασύλληπτο χτύπημα στην τραπεζική πίστη, προς όφελος φυσικά των γερμανικών τραπεζών που την ίδια εποχή προβαλλόταν ως ένα ασφαλές λιμάνι για όσους είχαν λεφτά.

Η ιστορία αυτή έχει εξαιρετικά άσχημη οσμή. Εκτός από το χτύπημα που επιφέρει στην φιλοσοφία της αποταμίευσης, ανοίγει κερκόπορτα για νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζών της βάρος των καταθετών, στην καλύτερη, για κούρεμα καταθέσεων στην χειρότερη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Αυτο το τσ....νι ο Καστρο ετοιμαζεται να κανει το ιδιο στο Κεμπεκ Καναδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αναπόφευκτο σε λίγο να δούμε αρνητικά επιτόκια. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν το κάνουν αυτό, οι περισσότεροι καταθέτες θα τραβήξουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και το σύστημα θα καταρρεύσει. Άρα τι μπορούνε να κάνουνε; Η μόνη λύση ξέρουν ότι είναι η απουλοποίηση και ψηφιοποίηση των χρημάτων (δηλαδή να σταματήσουν να υπάρχουν χαρτονομίσματα), ώστε να είναι αδύνατον για κάποιον να αποσύρει τα χρήματά του από το τραπεζικό σύστημα όταν θα έρθουν τα αρνητικά επιτόκια. Από αυτά λένε οι ίδιοι, μέσα στα σχέδιά τους που διέρρευσαν, αυτό θα γίνει από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 https://www.triklopodia.gr/%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%81%ce%b8%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%86%ce%b5%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-mi/
    Ο πιθανότερος μήνας μάλιστα να γίνει αυτό το σκάσιμο των τραπεζών είναι ο Ιούλιος όπως έχει πει και ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης. Για να προστατέψει κανείς τα χρήματά του πιστεύω πρέπει από τώρα να τα μετατρέψει σε μέταλλα, χρυσό και ασήμι όπως έλεγε και ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας. Επίσης να έχει κανείς τρόφιμα για 6-7 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΚΗ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΟΑΖΖΟ di VENEZIA,KAI ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΥΠΩΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ Η ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΥΛΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟ ΤΟΥ....ΡΟΥΦΑΑΑΑ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΌ....

    ΚΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...

    ΡΙΤΑ

    ΥΣ.
    ΤΟ ΠΙΟ ΚΩΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΙ ΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΤΑΝΤΆ, ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΙ ΕΙΚΟΝΊΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΟΥΡΙΣΜΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ "ΑΝΤΡΕΣ" ΝΑ ΠΟΥΜΕ...Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και το λεγε καποιος...μπορει να σας σβηστουν τα χρεη αλλα ταυτοχρονα θα εξαφανιστουν και οι καταθεσεις σας....ενω καποιος αλλος ελεγε...οχι καλε οι καταθεσεις σας θα ναι ασφαλεις.Δηλαδη τα χρεη θα ξεχρεωθουν με τους κοπους των απλων ανθρωπων να υποθεσω?Τελικα ρε μαγκες τι γινετε?Μας σωζουν οι φωτεινοι η μας παιρνουν αμπαριζα οι σκοτεινει και μεις ξηνομαστε?Εχουν πολεμο η.......εχουν συμφωνιες και μεις απλα ειμαστε το λαφυρο?Απο ολες τις ειδησεις που διαβαζουμε και ολες τις αναλυσεις πιστευω οτι λειπει το μεγαλυτερο ποσοστο της πραγματικοτητας και αυτο για να μην βγαινει συμπερασμα απο κανεναν.Ολοι υποθετουμε αλλα δε γνωριζουμε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις