Η Απαγορευμένη λέξη

 

Με θυμάμαι 12 χρονών να συνεννοούμαι με ένα

φίλο παιδικό για το πως θα τραβήξω την προσοχή ενός κοριτσιού και πως αυτός θα μου έκανε πλάτες.

Θυμάμαι στο Πανεπιστήμιο τους εκπροσώπους των νεολαιών να συνεννοούνται και να κάνουν σχέδια για το πως θα ελέγξουν τις εκλογές και θα πάρουν τον έλεγχο του Ιδρύματος. Επίσης θυμάμαι στους χώρους εργασίας τους πάντες κυριολεκτικά να οργανώνονται να σχεδιάζουν και να συνεννοούνται εις βάρος του αφεντικού, για το πως θα καταφέρουν μια έστω μικρή άνοδο του μισθού…

Έχω διαβάσει και εγώ μεταξύ πολλών τις συναρπαστικές ιστορίες των υπόγειων σχεδιασμών των κρατικών μυστικών υπηρεσιών, τους μύθους της αντικατασκοπείας και στην ίδια την Ιστορία όπως ανέφερε ο μεγάλος Σαράντος Καργάκος στην οποία δε κατάφερε ποτέ να εντοπίσει μια σελίδα της όπου να μην κυριαρχούσε η απαγορευμένη λέξη….

Για τα λεφτά του κόσμου όλου, για τις κούκλες γυναίκες του κόσμου αυτού και την πρόσβαση στη δόξα και την εξουσία που γεφυρώνουν την απόσταση ενός ασήμαντου καθημερινού ανθρώπου με την επίγεια λατρεία, πόσοι άραγε να συνεννοούνται, να σχεδιάζουν και να εκτελούν αλληλοϋποστηρίξεις εις βάρος των πολλών;

Στην ίδια την επιστήμη της Κοινωνιολογίας είναι σαφώς ορισμένο πως η απαγορευμένη λέξη αφορά τις οργανωμένες μειοψηφίες που δρουν απέναντι σε ανοργάνωτες πλειοψηφίες !

Για σένα όμως καλοπροαίρετε, συντηρητικούλη, φοβισμένε μικροαστέ, στρουθοκαμηλίζοντα υπεύθυνε πολίτη, η λέξη είναι απαγορευμένη. Εσύ την απαγόρεψες από το μυαλό σου για να μην αγχωθείς και νιώσεις άβολα, άσχετα αν η ίδια η γη δονείται και γυρίζει πάνω στην απαγορευμένη σου λέξη.

…άσχετα με το αν κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω από αυτόν και μόνον τον άξονα σαν πέφτεις στον μικρό ύπνο της αυταπάτης παρηγοριεσαι με την έλλειψη απτών αποδείξεων.

Οι ενδείξεις βρίθουν, τα έργα των παικτών παντού μπροστά σου, αλλά εσύ εκεί… εκεί: τοις λαοπλάνων ρημασι πειθόμενος ! Φίλε αναγνώστη πάρε μια ανάσα, κατάλαβε ότι μόνον η Αλήθεια Σώζει ακόμα και όταν είναι πικρή.

Δες τι γίνεται γύρω σου και μέσα σου σιγά σιγά στην αρχή και λίγο μετά πιο θαρρετά,

Ψέλλισε την απαγορευμένη λέξη.

Αυτή η λέξη, θα σε σώσει κατ’ ουσίαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις