GRETA KAI CLAUS SCHWAB


Δημοσιογράφος αποκαλύπτει τη σχέση μεταξύ της Γκρέτα Τούνμπεργκ και του Φόρουμ του Κλάους Σβάμπ στο Νταβός. Τα εύσημα πηγαίνουν στον δημοσιογράφο Σάιμον Γκόντεκ για την αποκάλυψη της σχέσης μεταξύ της Γκρέτα Τούνμπεργκ και του επικεφαλής του Φόρουμ του Νταβός, Κλάους Σβάμπ. Εδώ είναι το χρονολόγιο των γεγονότων.


Στις 20 Αυγούστου 2018, η Γκρέτα, τότε 15 ετών, παρέλειψε το σχολείο για να διαμαρτυρηθεί για την κλιματική αλλαγή μπροστά από το σουηδικό κοινοβούλιο. Την ίδια μέρα, ο πολιτικός Ingmar Rentzog, ο οποίος διευθύνει την εταιρεία «Δεν έχουμε χρόνο» και το ακροαριστερό think tank Global Challenge, «φέρεται» να εντόπισε την Γκρέτα στη διαδήλωση και τράβηξε τη φωτογραφία που την έκανε διάσημη. Το εν λόγω think tank τυγχάνει να χρηματοδοτείται από την αριστερή εκατομμυριούχο Kristine Person, μέλος του Σουηδικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πρώην υπουργό υπό τον Stefan Löfven. Ο Ρέντσογκ συνάντησε τη μητέρα της Γκρέτα «κατά λάθος» στις 4 Μαΐου 2018 σε ένα συνέδριο για την κλιματική αλλαγή, την ίδια μέρα που ο Ρέντσογκ διορίστηκε διευθυντής της δεξαμενής σκέψης Global Challenge.


Τέσσερις μέρες μετά από αυτή την «τυχαία συνάντηση» του πολιτικού με το «παιδί-θαύμα», στις 24 Αυγούστου 2018, η Γκρέτα, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, εκδίδει ένα βιβλίο για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής (επαναλαμβάνω, τέσσερις μέρες μετά).
Σαν να μην έφταναν όλες αυτές οι συνδέσεις, τόσο η Kristine Person (ιδρυτής του think tank Global Challenge) όσο και ο Stefan Löfven είναι μέλη του Φόρουμ του Νταβός του Klaus Schawb.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. «Η είδηση της πρόωρης απώλειας της συναδέλφου μας Α.Ι. για τη γειτονιά των αγγέλων μας συγκλόνισε και μας σκόρπισε ανείπωτη θλίψη. Έφυγε πολύ νωρίς και ξαφνικά. Μια ακόμη απώλεια συναδέλφου εκπαιδευτικού προστίθεται στο μακρύ κατάλογο συναδέλφων, που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή την τελευταία διετία.»

    Τί να πεί κανείς; Συλληπητήρια στους οικείους της.

    Παπουτσωμένος Γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις