Το Τσαντ εθνικοποιεί την Exxon Mobile


 Το Τσαντ εθνικοποιεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πολυεθνικού κολοσσού πετρελαίου Exxon Mobil, συμπεριλαμβανομένων των αδειών υδρογονανθράκων και εξερεύνησης, δήλωσε η κυβέρνηση.

«Ο υπουργός Οικονομικών και Προϋπολογισμού πρέπει να διασφαλίσει ότι το εν λόγω διάταγμα θα εφαρμοστεί από την ημερομηνία δημοσίευσής του», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Χαλίκι Τσούα Μαχαμάτ για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η κρατικοποίηση μιας ιδιωτικής εταιρείας σημαίνει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν πλέον στην κυβέρνηση.

Η Exxon ήθελε να πουλήσει μια θυγατρική της για 407 εκατομμύρια δολάρια στη βρετανική Savannah Energy, αλλά απέτυχε. 

 Η κυβέρνηση του Τσαντ αμφισβήτησε τη συμφωνία και απαγόρευσε στη βρετανική εταιρεία να δραστηριοποιείται στη χώρα. Αρκετοί υπάλληλοι μάλιστα απελάθηκαν.
 

 «Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και όλα τα δικαιώματα κάθε είδους που απορρέουν από συμβάσεις, άδειες εξερεύνησης, άδειες εκμετάλλευσης και άδειες υδρογονανθράκων της ESSO Exploration and Production Chad Inc. έχουν κρατικοποιηθεί», ανέφερε η Tchad Infos.
Στο πλαίσιο αυτών των γεγονότων, ρωσικές εταιρείες έχουν εμπλακεί στην περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Είτε σε μεγαλη πολυεθνική, ειτε στο δημόσιο ανηκει κατι, ελέχχεται 100% απο τους σιωνιστές τραπεζιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΉΠΕΙΡΟ ΨΙΘΥΡΙΖΑΝ ΣΤΟ ΤΣΑΝΤ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΆ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ,ΤΖΙΦΟΣ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΣΑΤΑΝΙΚΗΣ CIA.
    MONON ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΊΕΣ Η ΥΠΗΡΕΣΊΑ, ΣΚΟΤΏΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΜΑΣ,ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΉ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΑΣΑΛΙΩΤΑ.

    Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΠΕ ΣΩΣΤΑ:ΤΕΛΟΣ Η ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΉ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΊΑ.

    ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ,ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΤΗΡΆ ΠΟΥ ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΨΙΧΟΥΛΑ,ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΣΙΤΗΡΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΤΟ CONCEPT, KAI TO ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΗΤΑΝ Η ΕΞΩΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ κλπ. ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΙ Η ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΥΓΧΡΌΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΙΝΈΖΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.

    Η ΑΦΡΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ "WAKANDA FOR EVER" ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΊ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΗΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΉΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΊΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΠΙΑ,ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑFRICOM/UN/NATO/BLACKWATER ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΌ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΕΜΕΙΣ;
    ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ TV,ΤΡΩΜΕ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΈΝΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΠΑΣΤΟ,ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ,ΚΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΈΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΙΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ...

    ΦΤΟΥ ΣΚΟΡΔΑ ΒΡΕ;

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις