ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΔΟΛΑΡΙΟΥ!

 

Μπορεί να μην φαίνεται

αλλά μπορεί και ναι, ή να χάσατε τη σημασία του, αλλά υπήρξαν κάποιες διολησθήσεις τις τελευταίες ημέρες που τα λένε όλα, αλλά δεν αναφέρονται τόσο στα μέσα ενημέρωσης όσο και στα εναλλακτικά μέσα:
-η Σαουδική Αραβία και το Ιράν θα μπορούσαν να πουλήσουν πετρέλαιο σε κινεζικό γιουάν αντί για δολάρια. -Η Σαουδική Αραβία αρνείται να συνεργαστεί με τα όρια τιμής του πετρελαίου που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας.
-Η Κίνα σταμάτησε επίσης τον πόλεμο στην Υεμένη πείθοντας το Ιράν να σταματήσει να εξοπλίζει τους αντάρτες.

Πώς μπορούμε να τα συνοψίσουμε όλα αυτά;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διώχθηκαν από τη Μέση Ανατολή. Είναι το τέλος της πολεμικής τους ύπαρξης. Εάν ο σημαντικότερος εταίρος των ΗΠΑ αρχίσει να συνεργάζεται με τον αρχαίο εχθρό των ΗΠΑ και το Ισραήλ, θα είναι απλώς το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας. Ο αμερικανικός στρατός έχει μια σειρά από σημαντικές στρατιωτικές βάσεις στη Σαουδική Αραβία, αλλά τι αξίζει αν ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν (ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας που είναι στην πραγματικότητα επικεφαλής της χώρας) πηδήξει στο κρεβάτι με την Κίνα και το Ιράν και αφήσει το δολάριο ως πληρωμή για το πετρέλαιο;

Αυτό το σημαντικό γεγονός της διαπραγμάτευσης πετρελαίου στο κινεζικό γουάν (επίσης γνωστό ως πετρογιουάν) φαίνεται να έχει παραληφθεί σκόπιμα από τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης γύρω από αυτή τη συμφωνία! Ως αποτέλεσμα, το δολάριο έχει χάσει την ηγεμονία του σε αυτό που μέχρι πρόσφατα ήταν ακόμα «ο κανόνας του χρυσού» του δολαρίου: το πετρέλαιο. Αυτό ουσιαστικά καταστρέφει τον ΟΠΕΚ και ακόμη πιο αποτελεσματικά υπονομεύει την επιρροή του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο.

Τι σημαίνει αυτό συγκεκριμένα;
Πάμε παρακάτω, ενώ οι ΗΠΑ φαίνεται να χρεοκοπούν, η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και πολλές άλλες χώρες έχουν στήσει τα δικά τους συστήματα και μπορούν να βοηθήσουν να δοθεί η τελική σφαλιάρα για να επιταχυνθεί η κατάρρευση του δολαρίου.

Το ότι το δολάριο βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης γίνεται σαφές με την τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ. Γεγονός είναι ότι η Κεντρική Τράπεζα (η FED) είναι ένα ιδιωτικό ίδρυμα, το οποίο επομένως δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης. Η FED εκτυπώνει χρήματα (από κοπανιστό αέρα και με τη μορφή ψηφιακών αριθμών σε έναν υπολογιστή) όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρειάζεται επιπλέον χρήματα. Πριν από την τραπεζική κρίση, το Υπουργείο Οικονομικών δημιούργησε μια Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (το FDIC, μια κυβερνητική υπηρεσία) ένα αποθεματικό των 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το υπουργείο διαθέτει επίσης Ταμείο Σταθεροποίησης Συναλλαγών (ΕΚΤ) ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Το τελευταίο μέρος των χρησιμοποιήθηκε, για παράδειγμα, για τη διάσωση των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών της Silicon Valley Bank (SVB).

Ποιο είναι το πρόβλημα τώρα;


Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα σε κυκλοφορία ώστε οι πολίτες να θέλουν πραγματικά να αποσύρουν αυτούς τους ψηφιακούς αριθμούς στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή να τους χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν λογαριασμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τράπεζες αγοράζουν χρεόγραφα (από κρατικά χρέη με την FED) ως επένδυση (δηλαδή: αγορά κοπανιστού αέρα με λίγο τόκο). Η συνολική αξία των «χρημάτων που θα μπορούσαν να αποσυρθούν» (ονομάζονται επίσης καταθέσεις) σε όλες τις τράπεζες στις ΗΠΑ είναι 18 δισεκατομμύρια δολάρια (18 τρισεκατομμύρια δολάρια). Έτσι, αν όλοι θα ήθελαν να έχουν τα χρήματά τους, σε περιόδους που οι άνθρωποι φοβούνται ότι οι τράπεζες θα καταρρεύσουν, υπάρχουν μόνο 25 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμα στο ταμείο που έχει χρησιμοποιηθεί για την τράπεζα SVB.

Εάν το Υπουργείο Οικονομικών, υπό την επίβλεψη της Janet Yellen, αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το απόθεμα των 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων FDIC, είναι ένα σύνολο 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων (το απόθεμα 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων FDIC + το απόθεμα 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ΕΚΤ). Καλύπτει αυτό τις ανάγκες των 18 τρισεκατομμυρίων; Όχι, δεν είναι καν το 0,001% του ποσού των χρημάτων που απαιτούνται για τη διάσωση των περιουσιακών στοιχείων των κατόχων λογαριασμών μιας τράπεζας σε πτώχευση.

Η Zerohedge αναφέρει ότι υπάρχουν σχέδια για την Federal Deposit Insurance Corporation (the FDIC) να εγγυηθεί όλα τα τραπεζικά υπόλοιπα κάθε κατόχου λογαριασμού σε όλη την Αμερική και για κάθε τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό θα σήμαινε δανεισμό 18 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα (την FED) και αυτό θα σήμαινε ότι η φούσκα χρήματος που δημιουργείται από αέρα θα πολλαπλασιαστεί όσο είναι ήδη. Εν ολίγοις, ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και η ηγεμονία του δολαρίου βρίσκονται στο χείλος της ολοκληρωτικής κατάρρευσης. Το μόνο πράγμα που μπορεί ακόμα να λειτουργήσει είναι μια πλήρης επαναφορά του συστήματος και φαίνεται να είναι ακριβώς η πρόθεση.

Μια κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ θα έχει το αποτέλεσμα ντόμινο στην Ευρώπη. Αν έχετε κάποια χρήματα και θέλετε να τα σώσετε, σηκώστε τα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις