Αρνηθηκαν στον DeSantis ξανα την είσοδο στο GITMO. Ο στρατός απειλησε να τον πυροβολήσει

  

Για άγνωστους λόγους,

ο κυβερνήτης της Φλόριντα και υποτιθέμενος υποψήφιος για την προεδρία Ρον Ντε Σάντις φαίνεται απελπισμένος να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στον Κόλπο του Γκουαντάναμο, το διαβόητο κέντρο κράτησης όπου, ως κατώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, φέρεται να εξουσιοδότησε την αναγκαστική τροφοδοσία κρατουμένων Τζιχάντι, μια διαδικασία που περιλαμβάνει το δέσιμο τους. σε μια καρέκλα και μπλοκάροντας έναν λιπασμένο σωλήνα στον λαιμό τους.

 Ο DeSantis αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι εξουσιοδότησε ή ήταν μάρτυρας τέτοιων περιστατικών, λέγοντας σε συνέντευξή του στον Piers Morgan, «Δεν είχα την εξουσία να εξουσιοδοτήσω τίποτα. Μπορεί να υπήρχε ένας διοικητής που θα έκανε τάισμα αν κάποιος επρόκειτο να πεθάνει, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που θα είχα καν την εξουσία να κάνω». Αυτό συνέβη το 2006, όταν ο DeSantis ήταν Υπολοχαγός του Πολεμικού Ναυτικού ως μέλος του σώματος του Γενικού Εισαγγελέα του δικαστή – υπηρετούσε ως στρατιωτικός δικηγόρος.

Τον Αύγουστο του 2021, ο DeSantis είχε ανανεωμένο ενδιαφέρον να επισκεφτεί την παλιά του θέση. Περιηγήθηκε τη βάση με τον Αντιναύαρχο Crandall, σταματώντας στα διοικητικά κτίρια και στο Camp Delta πριν επιβιβαστεί σε ιδιωτικό τζετ για το ταξίδι του πίσω στη Φλόριντα.

Η επίσκεψή του προκάλεσε σάλο στα Λευκα Καπελα. Και οι δύο στρατηγοί Berger και Smith ζήτησαν από τον ναύαρχο Crandall και την ηγεσία του GITMO να απαγορεύσουν την είσοδο στον DeSantis, ισχυριζόμενοι ότι είχαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κυβερνήτης της πολιτείας Sunshine ήταν συμπαθής, συνεργάτης του Deep State ή και τα δύο και μέλος της Skull & Bones.

"Αν ο DeSantis είναι αυτός που πιστεύουμε ότι είναι, και είμαστε πολύ σίγουροι, δεν έχει καμία δουλειά στο Guantanamo Bay", δήλωσε ένας σύνδεσμος του ναύαρχου Crandall.

Όταν ο DeSantis τον Φεβρουάριο προσπάθησε να προγραμματίσει μια επίσκεψη παρακολούθησης, το προσωπικό του GITMO είπε στην εκπρόσωπό του, Christina Pushaw, ότι το GITMO ήταν κλειστό για απρόσκλητους επισκέπτες.

Η απόρριψη, ωστόσο, δεν εμπόδισε την Pushaw και άλλα άτομα στο στρατόπεδο του DeSantis να κατακλύζουν τα τηλέφωνα του GITMO με αιτήματα και απαιτήσεις.

«Δεχόμαστε τέσσερις, πέντε ή έξι κλήσεις την ημέρα, όλα λέγοντας ότι ο DeSantis πρέπει να έρθει στο GITMO. Ποτέ δεν κάνει τις κλήσεις ο ιδιος, είναι πάντα ένας από τους εκπροσώπους του και τους έχουμε πει, αν θέλουμε να δούμε τον DeSantis, θα τον καλέσουμε. Μέχρι τότε, είναι persona non grata», είπε η πηγή μας.

Ωστόσο, συνέχιζαν να τηλεφωνούν, κάθε φορά ακούγονταν πιο επιθετικοί και δυνατοί, μέχρι που τελικά ο ναύαρχος Crandall είπε προσωπικά στην Pushaw ότι ο "Deep State DeSantis" είχε χάσει το δικαίωμά του να επισκεφτεί το GITMO επειδή συνεργάστηκε με τη διευθύντρια της FEMA Denise Criswell κατά τη διάρκεια του τυφώνα Ian, όταν πράκτορες της FEMA λεηλάτησαν σπίτια εκτοπισμένων θυμάτων καταιγίδων.

«Νομίζω ότι αυτή η κλήση έγινε τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου. Οι επίμονες κλήσεις σταμάτησαν για λίγο και σκεφτήκαμε ότι τελικά ο DeSantis πήρε το μηνυμα. Λοιπόν, κάναμε λάθος και στις 23 Μαρτίου άρχισαν ξανά οι κλήσεις», είπε η πηγή μας.

Η Pushaw, είπε, έδωσε ένα τελεσίγραφο: είτε δώστε στον DeSantis άδεια να προσγειωθεί στο Leeward Point Airfield, ή θα ερχόταν ούτως ή άλλως. Η ηγεσία του GITMO συζήτησε την κατάσταση με τον στρατηγό Smith, ο οποίος είπε ότι θα ασχοληθεί ο ιδιος με τους ανθρώπους του DeSantis.

Μια μέρα αργότερα, ο στρατηγός Smith μίλησε στην Pushaw και εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση: εάν ο DeSantis πλησίαζε το GITMO αεροπορικώς ή δια θαλάσσης, θα κηρύσσονταν εχθρικός και θα πυροβολούσαν εναντίον του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλεσε τον στρατηγό Σμιθ «τέρας» και του έκλεισε το τηλέφωνο.

Κάναμε μια υποθετική ερώτηση στην πηγή μας: Είναι πιθανό το GITMO να έχει ακλονητες πληροφορίες για τον DeSantis που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις προεδρικές του φιλοδοξίες, πληροφορίες που ο DeSantis θα ήθελε να καταστραφούν.

«Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ή να το διαψεύσω. Ξέρω απλώς ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ», είπε η πηγή μας.

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Ο ντεσαντις ειναι παραμυθι.
    Ειναι πιο συστημικος και απο τον μπαιντεν ομως πρεπει να τον ετοιμασουν για ρεζερβα για πιο μετα και το παιζει φιλολαικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις