Ο πράκτορας της CIA που απήγαγε τον στρατηγό Berger σκοτώθηκε στο GITMO

 

Ένας πράκτορας της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

που συμμετείχε στην απαγωγή του στρατηγού Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ τον Ιανουάριο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το πρωί της Πέμπτης, αφού επιτεθηκε σ έναν φρουρό ασφαλείας του GITMO και δραπέτευσε στιγμιαία από το κελί του, είπε μια πηγή από το γραφείο του στρατηγού Έρικ Μ. Σμιθ.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όταν οι πεζοναύτες των ΗΠΑ έσωσαν έναν άγρια χτυπημένο στρατηγό Μπέργκερ, σκότωσαν τρεις από τους τέσσερις πράκτορες της CIA που τον φύλαγαν. Ο επιζών πράκτορας, που τώρα αναγνωρίζεται ως Γουέστον Νιλ, ένας 12χρονος βετεράνος της υπηρεσίας, είπε στους ερευνητές του NCIS ότι αυτός και οι αποθανόντες σύντροφοί του ήλπιζαν να εισπράξουν μια αμοιβη που είχε βάλει ο Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν για το κεφάλι του Μπέργκερ. Υποβάθμισε τη συμμετοχή του στην απαγωγή, λέγοντας ότι είχε μόνο περιφερειακούς ρόλους - οδηγου και επιφυλακή - και ότι δεν είχε αγγίξει τον στρατηγό. Τελικά στάλθηκε στο GITMO και κρατήθηκε ως εχθρός μαχητής, ένα άτομο που εμπλέκεται σε εχθροπραξίες με την άλλη πλευρά σε περιόδους ένοπλων συγκρούσεων.

Η πηγή μας είπε ότι οι ερευνητές επανειλημμένα «πήραν συνεντεύξεις» με τον Νιλ χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες τακτικές ανάκρισης—waterboarding, στέρηση ύπνου και υποταγή στον θόρυβο. Αν και αποδοκιμάζεται από τη σύγχρονη κοινωνία, αυτή η προσέγγιση έχει αποδειχθεί επιτυχής στην εξαγωγή ζωτικής σημασίας πληροφοριών από επίμονους κρατούμενους, πρόσθεσε.

«Γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις», είπε η πηγή μας. «Και το προσωπικό του GITMO είχε λόγους να υποπτεύεται ότι ο Νιλ απέκρυπτε λεπτομέρειες για την απαγωγή του στρατηγού Μπέργκερ».

Έπειτα από αρκετές "ευγενικες ανακρισεις", ο Νιλ έσπασε, αποκαλύπτοντας ότι αυτός και οι σύντροφοί του ανέλαβαν μια αποστολή να ανακτήσουν όχι μόνο το στρατηγό αλλά και το πυρηνικό χαρτοφυλακιο – έναν χαρτοφύλακα, το περιεχόμενο του οποίου πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για να εξουσιοδοτήσει μια πυρηνική επίθεση ενώ ήταν μακριά από σταθερά κέντρα διοίκησης - πιστεύεται ότι ήταν στην κατοχή του στρατηγού.

Πριν φύγει από την Ουάσιγκτον τον Ιανουάριο του 2021, ο Πρόεδρος Τραμπ επικαλέστηκε τον Νόμο περί Εξέγερσης του 1807, παραχωρώντας ουσιαστικά την εξουσία του έθνους στον στρατό των ΗΠΑ. Μεταβίβασε τους κωδικούς διοίκησης και το "ποδόσφαιρο" στον στρατηγό Μπέργκερ.

Κατά την ανάκριση, ο Νιλ είπε στους ανακριτές ότι η ομάδα του δεν γνώριζε ότι ο στρατηγός Μπέργκερ είχε παραιτηθεί από τη θέση του Διοικητή των Λευκών Καπέλων και ονόμασε τον στρατηγό Σμιθ διάδοχό του.

«Αυτοί οι τύποι είχαν κακή πληροφόρηση για πράκτορες της CIA. Νόμιζαν ότι ο στρατηγός Μπέργκερ είχε ακόμα το κουμάντο και ήθελαν αυτόν και τη βαλίτσα», είπε η πηγή μας. «Δεν επιδοκιμάζω το waterboarding, αλλά έπρεπε να κάνουν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Ο Νιλ είχε κάθε ευκαιρία να συνεργαστεί. Τώρα το καημένο κάθαρμα είναι νεκρό», είπε η πηγή μας.

Το πρωί της Πέμπτης ένας φύλακας του Camp Delta έκανε γύρους όταν είδε τον Νιλ να βρίσκεται πρηνής στη γωνία του κελιού. Ο Νιλ βόγκηξε καθώς έσφιξε την κοιλιά του και φώναξε για ιατρική βοήθεια. Ο φρουρός, κατά παράβαση των πρωτοκόλλων του GITMO, μπήκε στο κελί και προσπάθησε να βοηθήσει τον Νιλ να σταθεί όρθιος, αλλά ο Νιλ ξαφνικά ζωντάνεψε και τράβηξε το δοχείο με σπρέι πιπεριού από τη ζώνη του φύλακα. Ψέκασε τον φύλακα στο πρόσωπο. Ενώ ο φύλακας έτριβε τα μάτια του και με τα δύο του χέρια, ο Νιλ έβγαλε μια αυτοσχεδια φαλτσετα κάτω από την κουκέτα του και την κράτησε στον λαιμό του φρουρού, λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, «Με βγάζεις από εδώ».

«Είμαστε σε ένα νησί, ηλίθιε. που νομίζεις ότι θα πας;» μουρμούρισε ο φρουρός.

Ο Νιλ χρησιμοποίησε τον φρουρό ως ανθρώπινη ασπίδα καθώς έφευγαν από το κελί και μπήκαν σε έναν μακρύ διάδρομο με δεκάδες κελιά εκατέρωθεν, μερικά κατειλημμένα, άλλα όχι, και πίεζε σταθερά την καρωτίδα του φρουρού.

«Δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο Νιλ. Έπρεπε να γνωρίζει ότι το προσωπικό παρακολουθούσε το περιστατικο να βγαίνει σε βίντεο από το δωμάτιο ελέγχου. Έκανε ίσως τρία από τα τέσσερα βήματα πριν εμφανιστούν ένοπλοι φρουροί μπροστά και πίσω του. Ο Νιλ τους είπε ότι ήθελε να περάσει «τον τοίχο», αλλά αν έπρεπε να πεθάνει, θα έπαιρνε κάποιον μαζί του», είπε η πηγή μας.

Το «The Wall» αναφέρεται στη βορειοανατολική πύλη, την πύλη προς την Κούβα που έκλεισε μετά την άνοδο του Κάστρο στην εξουσία και τον περιμετρικό φράκτη που σηματοδοτεί το βόρειο όριο της βάσης.

Ένας φρουρός, είπε η πηγή μας, πήρε μια ριψοκίνδυνη βολή, χτυπώντας τον Νιλ στο μάτι αφού φάνηκε σαν να σκόπευε να κόψει το λαιμό του ομήρου του από αυτί σε αυτί.

«Ο φρουρός που μπήκε στο κελί του Νιλ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του επειδή παραβίασε τις τυπικές διαδικασίες λειτουργίας. Κανένας φρουρός δεν μπορεί να μπει μονος στο κελί ενός κρατούμενου. Ο συγκεκριμένος έπεσε στο πιο παλιό κόλπο », είπε η πηγή μας.

Ερωτηθείς πώς ο Νιλ απέκτησε ένα αιχμηρο αντικειμενο, είπε: «Πήρε με κάποιο τρόπο ένα κομμάτι λαμαρίνας και το ακόνισε στο σκυρόδεμα. Έχουμε ήδη ελέγξει άλλα κελιά για όπλα και λαθρεμπόριο. Δεν βρέθηκε κανένα.”

Κλείνοντας, είπε ότι ο φρουρός ήταν πρωην μελος του αμερικανικού στρατού. 




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..





















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. TI ANEKΔΟΤΟ !
    ΑΝΑΡΩΤΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΗ Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ....
    ΧΑΜΟΣ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις