ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

 

Αν ένας από τους μεγαλύτερους νεογεννίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι

ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος τα τελευταία χρόνια άλλαξε κομματική στέγη και εκεί που έβριζε τον Τσίπρα και το κόμμα του πήγε για να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα στην Κουμουνδούρου.

Για αυτό και μετά το σάλο που ξέσπασε αναφορικά με την βίλα του στην Πάρο δεν έχει βγει κανένας από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τον υπερασπιστεί. Και μόνο ο ίδιος έκανε μία δήλωση και την τυπική ανακοίνωση ως κόμμα το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου. Και όχι μόνο δεν τον υποστηρίζει κανείς και όχι μόνο πολλοί τρίβουν τα χέρια τους ενώ και αυτοί που πιθανόν θα ήθελαν να τον υποστηρίξουν δεν το κάνουν γιατί πολύ απλά ο Γιαννάκης έχει τη φωλιά του λερωμένη.

Και όταν λέμε λερωμένη δεν αναφερόμαστε στο τυπικό της υποθέσεως, στο γράμμα του νόμου, αλλά στην ουσία της υπόθεσης και τις ευρύτερες διαστάσεις που έχει δεδομένου ότι ήταν πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα κορυφαίο και εκείνη την περίοδο με το δάνειο και την κατασκευή της βίλας.

Εξάλλου ο ίδιος σε όλη του την πολιτική καριέρα απέναντι στους αντιπάλους του τόνιζε ότι άλλο το νόμιμο και άλλο είναι το ηθικό. Και σωστά. Τώρα όμως που το αγγούρι έχει μπει στον ίδιο επιλέγει να μιλάει για νόμιμο δάνειο παραγνωρίζοντας και υποβαθμίζοντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της υπόθεσης…

Η πλάκα μάλιστα είναι ότι ενώ τα βάζει με τη ΝΔ γιατί του επιτίθεται με αυτή την αφορμή ο Ραγκούσης, η πραγματικότητα είναι ότι αυτός που τον είχε ξετινάξει πρώτος για το σκάνδαλο της βίλας ήταν ένας άνθρωπος του …Τσίπρα. Ναι, ακριβώς.

Κι αυτό είναι πιο σημαντικό ίσως από όλα τα άλλα γιατί «απαντάει» και στο ότι πρόκειται για …παλιά ιστορία και «ξαναζεσταμένη». Όντως, έρχεται από παλαιότερα, αλλά με …ποιο τρόπο;

Το 2012 ο Ραγκούσης, που μέχρι τότε ήταν κηπουρός και κάτι παραπάνω του Γιωργάκη Παπανδρέου, τα έσπασε μαζί του με αφορμή τις ανακατατάξεις που έφερε ο σχηματισμός της κυβέρνησης του Παπαδήμου. Καθώς λοιπόν άρχισε τις επιθέσεις στον ΓΑΠ, η «απάντηση» ήρθε με ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα που ανήκε στον δημοσιογράφο Νίκο Φελέκη που τότε ήταν κι αυτός κολλητός του Γιωργάκη ενώ η σύζυγός του ήταν διορισμένη ερωβουλευτής από τον ΓΑΠ.

Ο Φελέκης έβγαλε πρώτος το σκάνδαλο, του απάντησε προσωπικά και με …μηνύσεις ο Ραγκούσης που την περίοδο εκείνη ετοίμαζε το …δικό του κόμμα. Μάλιστα τότε οι ΣΥΡΙΖαιοι αναπαρήγαγαν το δημοσίευμα του Φελέκη εναντίον του Ραγκούση που τους έβριζε άγρια. Ο καιρός πέρασε, ο Ραγκούσης έγινε ….ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο μεταξύ κα ο δημοσιογράφος Φελέκης είχε μπει στον στενό κύκλο του Τσίπρα, κάνοντας μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα και τα μυστικά τραπέζια με τον Γιωργάκη Παπανδρέου για να τα βρουν και να φτιάξουν την ….προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Ενώ λοιπόν ο Ραγκούσης τα βρίσκει όλα νόμιμα, ποντάροντας στις «λεπτομέρειες», τον ….ταπώνει ο ίδιος ο Φελέκης από τότε θέτοντας ερωτήματα για το εάν οι «τυπικές προϋποθέσεις» για το δάνειο θα ίσχυαν εάν δεν ήταν και γνωστό πολιτικό πρόσωπο εκείνη την περίοδο. Δήμαρχος αρχικά, βουλευτής Επικρατείας και υπουργός του ΓΑΠ στη συνέχεια. Ερωτήματα και για το εάν η τότε γυναίκα του πληρούσε όντως το κριτήριο του ΟΕΚ για να δανειστεί ή ήταν …μαϊμού ως ασφαλισμένη στην επιχείρηση με fast food του συζύγου της. Ερωτήματα επίσης για την θεόρατη πισίνα που τότε ο Ραγκούσης έλεγε ότι …δεν υπάρχει αλλά προέκυψε στη συνέχεια. Και το ακόμη πιο σοβαρό, ότι η ρύθμιση την οποία έκανε, νομότυπα, για να πάρει το κούρεμα του 40% ήταν …εντελώς τυχαία από τις τελευταίες που έγιναν πριν καταργηθεί αυτή η ευνοϊκή ρύθμιση για τους κοινούς θνητούς. Δηλαδή τους απλούς πολίτες…

Η πρώτη αποκάλυψη είχε τον Φεβρουάριο του 2012 προκαλώντας μπαράζ αναδημοσιεύσεων. Όπως είχε αποκαλυφθεί ως τρίτεκνος ο κ. Ραγκούσης πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ για να χτίσει σπίτι με πισίνα και έτυχε έκπτωσης 40%, κίνηση που προκάλεσε πολιτικό, νομικό αλλά και ηθικό ζήτημα.

Το αίτημα για το δάνειο έγινε στο όνομα της συζύγου του (Αικατερίνη Ρούσου) και στο συμβόλαιο εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες και οι δυο με ποσοστό 50% έκαστος. Το δάνειο ενεκρίθη (αριθμό έγκρισης 08-274001) και το συμβόλαιο υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου 2007 όταν δηλαδή ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν ήδη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τα σχέδια για την έγκριση του δανείου προέβλεπαν ανέγερση κατοικίας 200 τ.μ. με υπόγειο, ισόγειο, πρώτο, δεύτερο όροφο και πισίνα. Η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι είναι η θέση Ψαρόγες Πάρου.

Το πόσον του δανείου που ενεκρίθη ήταν 145.000. Από αυτά ο Γιάννης Ραγκούσης κατέβαλε 85.448,96 ευρώ (είχε πληρώσει και δόσεις 3.870 ευρώ) ενώ λόγω εφάπαξ καταβολής και επειδή είναι τρίτεκνος έτυχε έκπτωσης 40%, δηλαδή γλίτωσε περίπου 56.000 ευρώ. Το δάνειο εξοφλήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου 2011 και η άρση της υποθήκης έγινε στις 18 Μαρτίου 2011.

Τα ερωτήματα π από την υπόθεση είναι σοβαρά και η τότε ηγεσία της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν υν να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν αν αποδέχονται τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές ιδίως σε μια περίοδο που η χώρα και οι πολίτες της δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση και τις αυστηρές πολιτικές λιτότητας.
Κατ’ αρχήν το μείζον ζήτημα σχετίζεται με την έγκριση ενός δανείου τα χρήματα του οποίου προέρχονται από εργατικές εισφορές και δόθηκαν για να ανεγερθεί μια κατοικία 199,80 τετραγωνικών μέτρων, η οποία μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το συμβόλαιο, περιέχει και πισίνα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Ο ραγκουσης ειναι εβραιος. Ουτε αριστερος ουτε δεξιος. Ειναι περιουσιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις